Lijn 47 Rotterdam, Station Blaak - Noordereiland

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 47
Vervoerder(s) RET
Concessie Bus Rotterdam
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Rotterdam
Materieel Mercedes-Benz Citaro
Rijdt sinds 14 december 2014
Voorganger(s) 32
Frequenties
Spits 3x/uur
Dal 3x/uur
Avond 3x/uur (tot 19:00)
Zaterdag 3x/uur
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 47 staat bij de halte Meeuwenstraat op het Noordereiland.

Lijn 47 rijdt vanaf station Blaak een ronde over het Noordereiland en terug naar station Blaak.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Bus Rotterdam is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
0,132 0,134 0,135 0,137 0,137 0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Bus Rotterdam is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Rotterdam, Station Blaak  
Route rsr.svg Rotterdam, Willemswerf  
Route rrar.svg Rotterdam, Willemsbrug  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Rotterdam, Koninginnebrug  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Olivier van Noortstraat  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Cornelis Trompstraat  
Route rhrr.svgRoute rhlr.svg Rotterdam, Sleephellingstraat  
Route rhrr.svgRoute rlr.svg Rotterdam, Meeuwenstraat  
Route rUsr.svg  

Geschiedenis

Op 14 december 2014 werden de lijnen 32 en 48 samengevoegd tot lijn 32 die de meeste haltes op het Noordereiland niet meer aandeed. Lijn 47 werd daarom ingesteld als vervanging voor deze haltes.

Met ingang van 9 december 2018 vervielen de ritten na 19:00 uur en op zondag. Eerder werd ook op zondag en 's avonds tot 22:00 uur 3x/uur gereden.