Lijn 29 Goes Station - Rilland Dorpshuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 29
Vervoerder(s) ZWN
Regio Midden-Zeeland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode ... t/m 23 oktober 1989
Opvolger(s) 29
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/2 uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/2 uur

Lijn 29 reed van Goes via Kloetinge, Kapelle, Biezelinge, Schore, Kruiningen en Krabbendijke naar Rilland.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Goes, Station  
Route rsr.svg Goes, Westwal  
Route rsr.svg Kloetinge, Kloetinge  
Route rsr.svg Kapelle, Kapelle  
Route rsr.svg Biezelinge, Biezelinge  
Route rrar.svg Schore, Rijksweg  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Kruiningen, Markt  
Route rrar.svg Kruiningen, De Luchtenburg  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Waarde, Waarde  
Route rarr.svg Kruiningen, Oostdijk  
Route rrar.svg Krabbendijke, Krabbendijke  
Route rs0.svgRoute rsr.svg Rilland, Dorpshuis  
Route rer.svgRoute rs0.svg Bath, Bath  

Geschiedenis

Het is onbekend wanneer deze lijn is ontstaan.

In de dienstregeling 1979/1980 reed doorgaans op dinsdag een marktrit via Waarde naar Rilland en vervolgens verder naar Bath. Deze rit voerde dan het lijnnummer 29A. Soms nog tevens een rit wegvallen tussen Kruiningen en Rilland.

Op 21 oktober 1979 ging het lijnennet in Zeeland flink op de schop, waarbij met name de lijnvoering vereenvoudigd werd. Op die datum kwam de routevariant op marktdagen via Waarde te vervallen en daarmee verdween ook het lijnnummer 29A. Ook werd niet langer naar Bath gereden. Ter vervanging ging in dit gebied een buurtbus rijden, de dienstregeling is hiervan echter niet bekend. Ten slotte gingen enkele late ritten voortaan via Hansweert rijden en werden daar gekoppeld aan lijn 28

Op 3 juni 1984 kwamen alle ritten in de avonduren en op zondag te vervallen. Tussen Goes en Kruiningen konden de weinige reizigers gebruik maken van lijn 28. Tussen Goes en Rilland kon op deze tijdstippen alleen de trein gebruikt worden, daar tussen Kruiningen en Rilland dan geen bus (meer) reed.

Op 1 juni 1986 ging deze lijn ook weer in de avonduren en op zondag rijden met een frequentie van 1x per 2 uur. In de avonduren over het hele traject en op zondag alleen tussen Rilland en Hansweert, waar dan verder werd gereden als lijn 28 richting Kapelle en Goes.

Op 24 oktober 1989 werd de route vanaf Rilland doorgetrokken over de Oesterdam naar Tholen, maar alleen van maandag t/m zaterdag overdag, waarmee de reistijd tussen Tholen en Midden-Zeeland flink verkort werd. Met deze wijziging ging de bus tevens in beide richtingen door Rilland rijden. In de avonduren en op zondag wijzigde niets en bleef de bus alleen tussen Rilland en Goes of Hansweert rijden met een 1,5 à 2-uursdienst.