Lijn 28 Assen Busstation/NS - Vlagtwedde De Marke

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 28
Vervoerder(s) GADO
Regio's Noord-Drenthe,
Zuidoost-Drenthe,
Oost-Groningen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 23 mei 1982 t/m 30 mei 1987
Voorganger(s) 20
Opvolger(s) 28
Frequenties
Spits 1-3x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/2 uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/(2) uur

Lijn 28 reed van Assen via Rolde, Gieten, Gasselte, Stadskanaal, Alteveer en Onstwedde naar Vlagtwedde.

Dienstregeling

  • Tussen Stadskanaal en Vlagtwedde werd van maandag t/m zaterdag slechts 1x per 2 uur gereden en op zondag slechts 3x per dag.
  • In de spitsuren reden extra ritten op trajectdelen, die soms als sneldienst uitgevoerd werden.
  • In de (late) avonduren en op zondag werd alleen gereden tussen Stadskanaal en Gieten en konden doorgaande reizigers in Gieten overstappen op lijn 10.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Assen, Busstation/NS  
Route rsr.svg Assen, Oostersingel  
Route rsr.svg Assen, Javastraat/Doevenkamp  
Route rsr.svg Assen, Rolderhoofdweg/Lonerstraat  
Route rsr.svg Assen, Rolderhoofdweg/Europaweg Oost/  
Route rsr.svg Deurze, Deurze  
Route rsr.svg Rolde, Kerkbrink  
Route rsr.svg Eexterhalte, Schaopvolte  
Route rsBr.svgRoute 0sBr.svg Gieten, Brink    
Route rarr.svg Gasselte, Esweg/Wachthuisje  
Route rsr.svg Gasselternijveen, N.H. Kerk  
Route rsr.svg Stadskanaal, Gasselterbrug  
Route rsr.svg Stadskanaal, Stationsbrug  
Route rsr.svg Stadskanaal, Onstwedderweg  
Route rrar.svg Stadskanaal, Esperantolaan  
Route rsBr.svgRoute rsB0.svg Stadskanaal, Busstation    
Route rsr.svg Stadskanaal, Navolaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Maarsdreef  
Route rsr.svg Stadskanaal, Engelandlaan  
Route rsr.svg Stadskanaal, Frankrijklaan  
Route rsr.svg Alteveer, Veenhofsweg  
Route rsr.svg Onstwedde, Spaarbank/Postkantoor  
Route rs0.svg Vlagtwedde, De Marke  

Geschiedenis

Met ingang van de GADO Dienstregeling 1982/1983 werd de oude lijn 20 vernummerd in lijn 28.
De dienstregeling was toen van maandag t/m vrijdag een uurdienst tussen Assen en Stadskanaal. Naar Vlagtwedde werd eens in de twee uur gereden, maar in de middag elk uur. Ook reden vanaf Assen naar Gieten enkele verdichtingsritten. Van Assen naar Stadskanaal reden ook een drietal Sneldienstritten, deze ritten reden van Assen rechtstreeks naar Gieten en tussen Gieten en Stadskanaal stopte hij alleen bij Gasselte, Esweg en alle haltes in Stadskanaal. In de avonduren reden de ritten alleen tussen Stadskanaal en Gieten, met overstap op lijn 10. Op zaterdag werd vrijwel gelijk gereden als door de week alleen vervielen de verdichtingsritten en enkele ritten van/naar Vlagtwedde vanaf Stadskanaal. Op zondag werd een uurdienst gereden tussen Gieten en Stadskanaal en een twee-uursdienst tussen Vlagtwedde en Stadskanaal. Vanaf Gieten kon men overstappen op lijn 10 van/naar Assen. Aan het begin van de avond waren er twee ritten die wel door reden van/naar Assen.

In de GADO Dienstregeling 1983/1984 werd van maandag t/m vrijdag een uurdienst gereden tussen Assen en Stadskanaal, het traject Stadskanaal - Vlagtwedde werd 's ochtends en 's avonds eens per twee uur gereden en in de middag als uursdienst. In de ochtendspits waren er twee sneldienstritten op het traject Stadskanaal - Assen. En in de middag twee ritten Assen - Stadskanaal, op vrijdagavond was er nog een sneldienstrit. 's Avonds werd er alleen gereden tussen Gieten en Stadskanaal. Op zaterdag en zondag was er een uurdienst tussen Stadskanaal en Assen en een twee-uursdienst op het traject Stadskanaal - Vlagtwedde. Ook nu waren de avondritten alleen tussen Stadskanaal en Gieten.

In de GADO Dienstregeling 1984/1985 werd van maandag t/m vrijdag uurdienst gereden tussen Assen en Stadskanaal. Op het traject Stadskanaal - Vlagtwedde werd 's ochtends en 's avonds eens per twee uur gereden en in de middag als uursdienst. In de ochtendspits richting Assen werd er een halfuursdienst gereden. Daarnaast reden er ook twee sneldienst ritten naar Assen. In de middag was er ook een slagje Assen - Gieten v.v. en tdrie extra ritten van Assen naar Stadskanaal. De avondritten reden alleen tussen Gieten en Stadskanaal. Vrijdagsavonds reed in beide richtingen een sneldienstrit. Op zaterdag was er een uurdienst tussen Stadskanaal en Assen en een twee-uursdienst op het traject Stadskanaal - Vlagtwedde. Op zondag werd een uurdienst gereden tussen Stadskanaal en Gieten, van deze ritten reden eens in de twee uur een bus naar Vlagtwedde v.v. Aan het begin van de avond reden drie ritten door naar Assen v.v. Alle ritten die tot Gieten reden sloten altijd aan op de bus van lijn 10 naar Assen.

In de GADO Dienstregeling 1985/1986 verviel in de avond van maandag t/m vrijdag een ritje Stadskanaal - Gieten, verder ging de rit van 20.20u van Gieten naar Stadskanaal een uur later rijden. Op zaterdag verviel aan het begin van de avond het traject Vlagtwedde - Stadskanaal v.v. Op zondag verviel de laatste rit Gieten - Stadskanaal v.v.

In de GADO Dienstregeling 1986/1987 van maandag t/m vrijdag verviel een trajectdeel Vlagtwedde - Stadskanaal v.v. aan het eind van de ochtend. Verder verviel de sneldienstrit op vrijdag van Assen naar Stadskanaal in de avond. Op zaterdagavond verviel een rit Stadskanaal naar Gieten. Op zondag vervielen twee ritten op het trajectdeel Vlagtwedde - Stadskanaal. Zondagavond kwam er op de late avond één rit Gieten - Stadskanaal v.v. bij.

In de GADO Dienstregeling 1987/1988 wordt het traject Vlagtwedde - Stadskanaal vervangen door een nieuwe lijn 23. Het deel Stadskanaal - Assen blijft rijden als lijn 28.