Lijn 210 Nijmegen, Centraal Station - Heyendaal

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 210
Vervoerder(s) Breng (Novio)
Concessie Arnhem Nijmegen (2010-2012)
Lijnsoort Streekbus
Stadsdienst Nijmegen
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Volvo 8700
Periode 10 december 2006 t/m 8 december 2012
Frequenties
Spits 13x/uur (tussen 8 en 9 uur)
Spits (vakantie) reed niet
Dal reed niet
Avond reed niet
Zaterdag reed niet
Zondag reed niet

Lijn 210 was een verzamelnaam voor enkele streekbussen die in de ochtendspits tussen 8:00 en 9:00 uur, na aankomst op station Nijmegen, doorreden volgens de route van lijn 10, via Nijmegen Heyendaal naar de bushalte Nijmegen, HAN.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Nijmegen, Centraal Station  
Route rsTr.svg Nijmegen, Station Heyendaal  
Route rhlr.svg Nijmegen, Huygensgebouw  
Route rhlr.svg Nijmegen, Erasmusgebouw  
Route rhlr.svg Nijmegen, Spinozagebouw / Tandheelkunde  
Route rhlr.svg Nijmegen, UMC Sint Radboud  
Route rs0.svg Nijmegen, HAN  

In november 2009 begon de gemeente met de reconstructie van het rondje Heyendaal. Ook de Philips van Leydenlaan ging hierbij op de schop. De haltes Tandheelkunde en UMC Sint Radboud vervielen tijdelijk en er kwam een noodhalte op de Sint Annastraat. In juni 2010 waren de werkzaamheden afgerond en de bussen gingen weer via de Philips van Leydenlaan rijden. De halte Tandheelkunde is sindsdien vervallen. De halte UMC Sint Radboud richting station werd verplaatst richting de voormalige halte Tandheelkunde om reizigers voor de Tandheelkundige Kliniek te compenseren voor het wegvallen.

Voormalige route met halte Tandheelkunde

Halte
Route rhlr.svg Nijmegen, Bestuursgebouw  
Route rhlr.svg Nijmegen, Tandheelkunde  
Route rhlr.svg Nijmegen, UMC Sint Radboud  

Geschiedenis lijn 210

Onder het lijnnummer 110 reden sinds 10 december 2006 enkele streekbussen vanaf station Nijmegen door naar Heyendaal. In tegenstelling tot lijn 10 stopten deze ritten ook bij de halte Bestuursgebouw. Tot 13 december 2009 stonden deze ritten niet vermeld in het busboekje maar werden ze met voetnoten bij de betreffende doorrijdende lijnen aangegeven. Tot die datum werden de meeste ritten gereden onder lijnnummer 110, waaronder deze lijn ook voorkwam op de website van Novio. Soms werden ritten uitgevoerd onder lijnnummer 210 of 10. Vanaf 13 december 2009 werd deze omgenummerd tot 210. Sinds die datum staan de ritten niet meer met voetnoten vermeld bij de betreffende streeklijnen maar staan alle ritten in een aparte tabel in het busboekje. Sinds die datum rijden alle bussen ook consequent met het lijnnummer 210. Op 9 december 2012 werd lijn 210 opgenomen in lijn 10.