Lijn 203 Brielle Busstation Rugge - Maasvlakte Douane

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 203
Vervoerder(s) Noot i.o.v. EBS
Concessie Voorne-Putten en Rozenburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL MidCity
Rijdt sinds 15 december 2019
Voorganger(s) 203, 204
Frequenties
Spits 0-2x/uur
Dal rijdt niet
Avond (werkdagen) 2x/uur (22:30-00:00)
Avond (weekend) rijdt niet
Zaterdag 0-2x/uur
Zondag 0-2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 203 rijdt van Brielle naar de Maasvlakte.

Dienstregeling

  • Op werkdagen wordt tijdens de spits tussen Maasvlakte Haventransferium en Douane gereden. Bij het Haventransferium is er een aansluiting op lijn 403 van/naar Spijkenisse.
  • De laatste rit in zowel de ochtend- als middagspits eindigt in Brielle en de eerste rit in de middagspits begint daar.
  • Van maandag t/m vrijdag wordt tussen 22:30 en middernacht tussen Brielle en Maasvlakte Douane gereden. Het Haventransferium wordt dan niet bediend.
  • In het weekend wordt tussen 6:00 en 8:00 uur én tussen 14:30 en 16:30 uur gereden tussen Brielle en Maasvlakte Douane. Het Haventransferium wordt dan niet bediend.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020
0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route rer.svgRoute 0sBr.svg Brielle, Busstation Rugge    
Route rer.svgRoute rsr.svg Brielle, Prinsestee  
Route rer.svgRoute rrar.svg Oostvoorne, Kleidijk  
Route 0sr.svgRoute rsr.svgRoute rlr.svg Maasvlakte, Haventransferium  
Route ra0llhr.svgRoute rlr.svg Maasvlakte, Maasvlakte Plaza  
Route rer.svgRoute ra0lrhr.svg Maasvlakte, Malakkastraat  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Maasvlakte, Beringstraat  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Maasvlakte, Sontstraat  
Route rer.svgRoute rsr.svg Maasvlakte, Bosporusstraat  
Route rer.svgRoute rs0.svg Maasvlakte, Douane  

Geschiedenis

Op 15 december 2019 werden de lijnen 203 en 204 samengevoegd tot een doorgaande lijn 203 die verlengd werd naar het kantoor van de Douane. Hierdoor was er op de verbinding Spijkenisse - Maasvlakte voortaan nog maar één overstap nodig.
Wel verviel de bediening tijdens de avonduren in het weekend en werd het Haventransferium voortaan niet meer 's avonds en in het weekend aangedaan.