Lijn 194 Numansdorp Wethouder van der Veldenweg - Zuid-Beijerland Ridder van Dorplaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 194
Vervoerder(s) Next i.o.v. Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL MidCity
Rijdt sinds 11 december 2016
Voorganger(s) 164
Frequenties
Spits rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond 1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 194 rijdt van Numansdorp naar Zuid-Beijerland.

Dienstregeling

  • Doordeweeks overdag wordt het traject tussen Numansdorp en Zuid-Beijerland bediend door lijn 164.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg    
Route rsr.svg Numansdorp, Burgemeester de Zeeuwstraat  
Route rhrr.svg Numansdorp, Hallinxweg  
Route rhlr.svg Numansdorp, Molendijk  
Route rsr.svg Numansdorp, Viaduct A29    
Route rsr.svg Zuid-Beijerland, 't Scheidt  
Route rrar.svg Zuid-Beijerland, Dorpsstraat  
Route rhlr.svgRoute rlr.svg Zuid-Beijerland, Tuinweg  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Gravin Sabinastraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Oldenbarneveltstraat  
Route rlr.svgRoute rhrr.svg Zuid-Beijerland, Ridder van Dorplaan  
Route rsUr.svg  

Geschiedenis

Op 11 december 2016 werd het traject tussen Numansdorp en Zuid-Beijerland van lijn 164 in het weekend en gedurende de avonduren weer ondergebracht bij lijn 194.