Lijn 185 Schiphol, Airport - Justitieel Complex

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
LET OP!
Sinds kort heeft OVNL zijn eigen OV vraagbaak. Hier kun je zonder registratie vragen stellen over het openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat het een openbaar forum is en dus iedereen de informatie kan bekijken.
Bus blauw.svg
Buslijn 185
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Amstelland-Meerlanden
Lijnsoort Stadsbus
Stadsdienst Schiphol
Formule Schipholnet
Materieel VDL Citea SLFA-181 E
Rijdt sinds 9 december 2012
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 4x/uur
Dal 2x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur
Lijn 185 rijdt bij de Aankomstpassage nabij station Schiphol.

Lijn 185 rijdt van Schiphol Airport via het Sleepterrein naar het Justitieel Complex.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Schiphol, Airport  
Route rsr.svg Schiphol, Sleepterrein  
Route rsr.svg Schiphol, Koninklijke Marechaussee  
Route rs0.svg Schiphol, Justitieel Complex  

Geschiedenis

Op 9 december 2012 werd lijn 185 geïntroduceerd die Schiphol Plaza met het Justitieel Complex ging verbinden. Deze lijn ging in de spitsuren elke 20 minuten rijden en op overige momenten elk half uur.

Op 15 december 2013 werd de frequentie in de spitsuren verlaagd van een 20-minutendienst naar een 30-minutendienst, vanwege de geringere bezetting van deze lijn. Hierdoor konden tevens betere aansluitingen worden geboden bij Schiphol Plaza, omdat 20-minutendienst aldaar niet voorkomen.

Op 14 december 2014 werd de frequentie dagelijks, elk moment van de dag, verhoogd naar 4x/uur. Hierdoor kon lijn 189 opgeheven worden, die een gering aantal reizigers kende.

Vanwege de geringe bezetting in de avonduren en het weekeinde, werd de frequentie met ingang van 13 december 2015 verlaagd van een kwartierdienst naar een halfuursdienst.

Op 10 december 2017 ging de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden in. De frequentie van lijn 185 werd in de daluren verlaagd naar 2x/uur.