Lijn 170 Goudswaard Nicolaas van Puttenstraat - Rotterdam Zuidplein

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Snelbus blauw.svg
Snelbuslijn 170
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Citea LLE-120
Rijdt sinds 1 januari 2008
Voorganger(s) 178
Frequenties
Spits 2x/uur (spitsrichting)
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 170 rijdt van Goudswaard via Piershil, Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland rechtstreeks naar Rotterdam.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijden drie ritten van Goudswaard naar Rotterdam
  • In de middagspits rijdt één rit van Rotterdam naar Goudswaard en rijden drie ritten van Rotterdam naar Oud-Beijerland.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Goudswaard, Nicolaas van Puttenstraat  
Route rsr.svg Piershil, Buitenom  
Route rsr.svg Nieuw-Beijerland, Buitenom  
Route rsr.svgRoute 0hrr.svg Oud-Beijerland, Zinkweg  
Route rarr.svg Oud-Beijerland, Willem van Vlietstraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Karel Doormanstraat  
Route rhlr.svg Oud-Beijerland, Steenenstraat  
Route rhlr.svg Oud-Beijerland, Prinses Irenestraat  
Route rhrr.svg Oud-Beijerland, Julianastraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Sportlaan  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Poortwijk  
Route rsM0.svg Rotterdam, Zuidplein    

Geschiedenis

Op 1 januari 2008 ging de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee over naar Arriva, die het in de zomer van 2007 gewonnen had op basis van uitbreiding van de dienstregeling en inzet van nachtbussen.
Als verwijzing naar de onderliggende buslijn werd lijn 178 op die datum vernummerd naar 170.

Vanwege de geringere bezetting tijdens de vakantieperioden, werd de frequentie in de middagspits tijdens de zomer- en kerstvakantie met ingang van 4 januari 2009 teruggebracht naar 1x/uur.

Op 13 december 2015 ging de volgende concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee van start. Deze was na de aanbestedingsronde gewonnen door Connexxion, waardoor deze vervoerder terugkeerde in één van zijn ontstaansgebieden. Naast de introductie van het R-net werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd.
De dienstregeling van de spitsbus naar Goudswaard werd flink ingeperkt; er werd enkel in de spitsrichting gereden en in de middagspits werd het aantal ritten gereduceerd tot vier, waarvan er één naar Goudswaard bleef rijden. Het alternatief op de vervallen tijdstippen is voortaan lijn 160 die grotendeels een halfuursdienst kreeg.