Persoonlijke instellingen

Lijn 166 Dordrecht Centraal Station - Rotterdam Zuidplein

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 166
Vervoerder(s) Arriva
Concessie Hoekse Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Rijdt sinds 1 juni 1997
Frequenties
Spits 1-3x/uur
Dal 1-2x/uur
Avond 0-1x/uur
Zaterdag 1-2x/uur
Zondag 0-1x/uur

Lijn 166 rijdt van station Dordrecht via het Leerpark, Ziekenhuis Dordwijk, 's-Gravendeel, Maasdam, Puttershoek, Blaaksedijk en busstation Heinenoord naar Metrostation Zuidplein in Rotterdam.

Van maandag t/m vrijdag tussen 09.20 en 18.20 uur en op zaterdag overdag rijdt de helft van de ritten niet verder dan halte Lageweg in Maasdam, waar dan kan worden overgestapt op lijn 167 naar Rotterdam. Op zondag overdag wordt maar 1x per 2 uur gereden tussen Heinenoord en Rotterdam. In de avonduren rijden alle ritten vanaf/tot Heinenoord Busstation.

Route

Halte
Route 0sTr.svg
 
Route rsr.svg
Dordrecht, Leerpark
 
Route rsBr.svg
 
Route rsr.svg
Dordrecht, Kiltunnel
 
Route rsr.svg
's-Gravendeel, H. Hamerstraat
 
Route rsBr.svg
 
Route rsr.svg
's-Gravendeel, Rotonde
 
Route rsr.svg
's-Gravendeel, Mijlweg
 
Route rsr.svg
's-Gravendeel, Maasdamseweg
 
Route rrar.svg
Maasdam, 's-Gravendeelseweg
 
Route rsr.svgRoute rs0.svg
Maasdam, Lageweg
 
Route rsr.svg
Maasdam, Gemeentehuis
 
Route rsr.svg
Puttershoek, De Grienden
 
Route rsr.svg
Puttershoek, Sportlaan
 
Route rsr.svg
Puttershoek, Kastanjelaan
 
Route rsr.svg
Puttershoek, G. de Voslaan
 
Route rsr.svg
Puttershoek, Suikerfabriek
 
Route rsr.svg
Puttershoek, De Tol
 
Route rsr.svg
Blaaksedijk, Oost
 
Route rrar.svg
Heinenoord, Mollekade
 
Route rsBr.svgRoute rsB0.svg
 
Route rsr.svg
Rotterdam, Vaanweg
 
Route rsM0.svg
 

Geschiedenis

Op 1 juni 1997 werd in Dordrecht het Driebussensysteem geïntroduceerd. Als gevolg van deze introductie werden de streekbussen ingekort tot station Dordrecht. Reizigers naar de Binnenstad konden vanaf die datum gebruik maken van de nieuwe Citybussen 20/21.

In dienstregeling 1997/1998 werd op maandag t/m zaterdag overdag een basisuurdienst gereden, met in de spitsrichting extra ritten op trajectdelen (o.a. Rotterdam - 's Gravendeel en Dordrecht - Heinenoord). In de avonduren en op zondag werd alleen 1x/uur tussen Dordrecht en Heinenoord gereden.

In de dienstregeling 2000/2001 werd in de spitsuren 1x tot 2x/uur het hele traject gereden, in combinatie met snelbus 266 werd zelfs elk kwartier gereden. In de daluren en op zaterdag werd 1x/uur gereden, zodat in combinatie met snelbus 266 elk half uur gereden werd tussen Dordrecht en Maasdam. In de avonduren en op zondagmiddag werd 1x/uur gereden tussen Dordrecht en Heinenoord, op zondagochtend werd echter kortstondig 1x per 2 uur gereden.

In de dienstregeling 2005 werd op maandag t/m vrijdag buiten vakantieperioden 1x/uur het hele traject gereden en 2x/uur tussen Heinenoord en 's Gravendeel. In vakantieperioden en op zaterdag overdag werd slechts 1x/uur het hele traject gereden. In de avonduren en op zondag werd 1x/uur gereden tussen Dordrecht en Heinenoord Busstation. In combinatie met lijn 266 werd op maandag t/m zaterdag overdag een halfuurdienst gereden.