Lijn 166 's-Hertogenbosch Centraal Station - Well Maaijenstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 166
Vervoerder(s) (Juijn Rossum i.o.v.) Arriva
Concessie Achterhoek-Rivierenland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Setra S 415 NF
VDL Berkhof Ambassador
Mercedes-Benz Sprinter City
Voorganger(s) 166
Frequenties
Spits 2x/uur
Spits (vakantie) 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur

Lijn 166 rijdt van 's-Hertogenbosch via Hedel en Ammerzoden naar Well.

Route

Halte
Route 0sTr.svg 's-Hertogenbosch, Centraal Station  
Route rsr.svg 's-Hertogenbosch, Orthenseweg  
Route rsr.svg 's-Hertogenbosch, Orthen  
Route rsr.svg 's-Hertogenbosch, Hambakenweg  
Route rsr.svg 's-Hertogenbosch, Titaniumlaan  
Route rhlr.svg 's-Hertogenbosch, Treurenburg  
Route rsr.svg Hedel, Blankensteijn  
Route rsr.svg Hedel, Oudewaai  
Route rsr.svg Ammerzoden, Ammerzodenseweg  
Route rsr.svg Ammerzoden, Haarstraat  
Route rsr.svg Ammerzoden, Ammerstraat  
Route rsr.svg Ammerzoden, Wellsedam  
Route rhlr.svg Ammerzoden, Schokkerstraat  
Route rsr.svg Well, Dorpstraat  
Route rs0.svg Well, Maaijenstraat  

Geschiedenis

Deze verbinding stamt oorspronkelijk van de vervoerder Onze Tram. In 1980 reed Onze Tram de verbinding als lijn 66 op het traject 's-Hertogenbosch - Hedel - Ammerzoden - Well (- Nederhemert - Aalst - Poederoijen). Deze verbinding is uiteindelijk naar BBA gegaan. In 1985 reed deze als lijn 166 en was de route naar Poederoijen vervallen. In 1992 reed deze van Well verder naar Wijk en Aalburg en vanaf daar het traject Genderen - Eethen - Dussen - Hank - Raamsdonksveer. Op 24 mei 1998 werd de route weer ingekort tot Well. In Well lag het eindpunt toen op de Dorpsstraat. Het traject Wijk en Aalburg - Raamsdonkveer werd gereden als lijn 167. Deze lijn bleef bij BBA.

Op 5 januari 2003 ging de nieuwe concessie Rivierenland in. Deze lijn werd samengevoegd met de lijnen van Hermes uit Rivierenland tot een nieuwe concessie. Vanaf 2003 nam de nieuwe concessiehouder Arriva de dienstverlening over. Het is onbekend wanneer in Well het eindpunt naar de Maaijenstraat is verlegd.

Op 12 december 2010 werden de beide losse concessie Achterhoek en Rivierenland samengevoegd tot de nieuwe concessie Achterhoek-Rivierenland. Na de aanbesteding was deze gewonnen door Arriva, die aanvankelijk alleen de busdiensten overnam. De treinen in dezelfde regio worden pas in 2013 overgenomen.
Op deze datum werd de dienstregeling flink uitgebreid. Voortaan ging deze lijn ook in de avonduren en het weekeinde 1x/uur het hele traject rijden, de inkortingen tot Hedel (met overstap) kwamen te vervallen. De rit die 's ochtends via het Jeroen Boschcollege rijdt, wordt afgesplitst en ondergebracht bij het nieuwe lijnnummer 666.

Vanaf 11 december 2011 ging de lijn in 's-Hertogenbosch via het nieuwe gebouw van de Afvalstoffendienst rijden, hier werd de nieuwe halte Titaniumlaan geplaatst. Als gevolg van deze routewijziging, wijzigden ook de vertrek- en aankomsttijden.

Op 10 april 2016 ging er in de ochtendspits één rit een gewijzigde route 's-Hertogenbosch, waarbij het station 's-Hertogenbosch Oost werd aangedaan.

Op 11 december 2016 werd de frequentie tijdens de spitsuren, uitsluitend buiten schoolvakanties, verhoogd naar een halfuursdienst. Hiermee werden de ritten van lijn 666 overgenomen en ontstonden meer reismogelijkheden. De routevariant via De Rompert werd echter niet meer bediend.