Lijn 113 Kampen Station - Heerde Centrum

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 113
Vervoerder(s) VAD (1982 - 1994),
Midnet (1994 - 1995)
Regio's Veluwe,
Kop van Overijssel
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 23 mei 1982 t/m 27 mei 1995
Voorganger(s) 113
Opvolger(s) 146
Frequenties
Spits 3x/dag (per richting)
Dal reed niet
Avond reed niet
Zaterdag reed niet
Zondag reed niet

Lijn 113 reed van Kampen via Wezep naar Heerde.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Kampen, Station  
Route rsr.svg Kampen, Ziekenhuis  
Route rrar.svg De Zande, Koelucht  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Wezep, Kamperstraatweg  
Route rsr.svg Wezep, Coelenhage  
Route rsr.svg Heerde, Heerderstrand  
Route rsr.svg Heerde, Molenkampweg  
Route rs0.svg Heerde, Centrum  

Geschiedenis

Op 23 mei 1982 werd de route van lijn 113 (Epe - Kampen) enerzijds ingekort tot Heerde, vanwege de dubbele route met lijn 124. Anderzijds ging de lijn in Kampen doorrijden via de IJsselbrug naar het Station, wat tegelijkertijd het nieuwe eindpunt werd. In de dienstregeling vonden verder geen wijzigingen plaats; 1x/uur in de spitsuren en 1x per 2 uur daarbuiten, met een extra late rit 's avonds.

Op 27 mei 1990 werd de dienstregeling in het weekeinde sterk ingeperkt. Op zaterdag gingen nog maar vijf ritten in beide richtingen rijden en op zondag vier. De intervallen tussen de ritten liepen hiermee flink op, tot wel 4 uur!

Op 23 mei 1993 werd de frequentie op zaterdag en zondag, in het kader van bezuinigingen in het streekvervoer, verlaagd naar drie schamele ritjes in beide richtingen, waarbij de intervallen tussen de 3 en 4 uur kwamen te liggen.

Op 29 mei 1994 fuseerden de Verenigde Autobus Diensten (VAD) en Centraal Nederland tot het nieuwe Midnet. Het vervoergebied strekte zich uit van Zwolle tot het westen van Utrecht en van Flevoland-Noordwest tot aan Arnhem. De route bleef ongewijzigd, maar in de dienstregeling werd nog verder gesnoeid. In de beide spitsuren gingen in beide richtingen twee ritten het hele traject rijden en in de schoolrichting werd dit aangevuld met één extra rit Kampen - Wezep v.v. Op zaterdag en zondag kwamen alle ritten te vervallen vanwege de (zeer) geringe bezetting.

Op 28 mei 1995 werden ook in Flevoland en op de Veluwe enkele lijnnummers gewijzigd, zodat deze beter in de regio pastten waarin ze reden. Op deze datum werd het lijnnummer 113 gewijzigd naar 146. De route en dienstregeling bleven ongewijzigd gehandhaafd.