Lijn 106 Otterlo Rotonde - Hoenderloo Bungalow Park

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 106
Vervoerder(s) Noot i.o.v. Syntus
Concessie Veluwe (2011-2020)
Lijnsoort Streekbus
Materieel Optare Solo
VDL Berkhof Ambassador
Periode 12 december 2004 t/m 8 december 2018
Voorganger(s) 108, 110
Opvolger(s) 106
Frequenties
Spits 0-2x/uur (middag)
Dal 1x/uur
Dal (vakantie) 0-2x/uur (mei, zomer)
Avond 1x/uur (mei t/m augustus)
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
Lijn 106 is op weg naar Hoenderloo.

Lijn 106 reed van Otterlo via De Hoge Veluwe naar Hoenderloo.

Dienstregeling

  • Doordeweeks buiten de vakanties werd alleen tussen 10:00 en 15:00 uur doorgereden van De Hoge Veluwe naar Hoenderloo. Er werd dan 1x/uur in plaats van 2x/uur gereden.
  • Doordeweeks in de mei- en zomervakantie werd overdag altijd 2x/uur gereden tussen Otterlo en De Hoge Veluwe. Het traject tussen De Hoge Veluwe en Hoenderlo werd dan niet bediend.
  • In de maanden mei tot en met augustus werd tussen 18:00 en 21:00 uur ook gereden met een frequentie van 1x/uur. Deze ritten reden altijd de gehele route.
  • Er werd doordeweeks pas vanaf 9:00 uur 's ochtends gereden.
  • Op deze lijn konden passagiers gebruikmaken van Flexstops.

Route

Halte
Route 0sr.svg Otterlo, Rotonde    
Route rsr.svg Otterlo, Centrum  
Route rsr.svg Otterlo, Begraafplaats  
Route rsr.svg De Hoge Veluwe, Ingang Otterlo  
Route rrar.svg De Hoge Veluwe, Kröller Müller Museum  
Route rsr.svgRoute rs0.svg De Hoge Veluwe, Bezoekerscentrum  
Route rsr.svg De Hoge Veluwe, Uitgang Hoenderloo  
Route rsr.svg Hoenderloo, Centrum  
Route rsr.svg Hoenderloo, Krimweg Dorp  
Route rhlr.svg Hoenderloo, Elisabethweg  
Route rs0.svg Hoenderloo, Bungalow Park  

Geschiedenis

Op 12 december 2004 ging de eerste concessie Veluwe van start. Na de aanbesteding was deze gewonnen door de BBA. Als vervanging van de lokale routes in Hoenderloo en Otterlo werd een nieuwe lijn 106 geïntroduceerd die elke dag van de week tussen circa 09:30 en 17:30 1x per uur tussen Otterlo, de Hoge Veluwe en Hoenderloo rijden. In beide plaatsen werd een goede aansluiting geboden op lijn 108 en in Hoenderloo werd bovendien een aantal accommodatie aangedaan ten behoeve van toeristen in dit gebied.

Geschiedenis volgt t.z.t.

Op 14 december 2014 werd lijn 400 ingekort waardoor deze sindsdien niet meer via de Hoge Veluwe rijdt. Als gevolg hiervan is de dienstregeling van lijn 106 grotendeels veranderd en is deze lijn meer ritten in het weekend gaan rijden.

Op 13 december 2015 werd de vakantiedienstregeling aangepast; de gehele dag werd dan 1x/uur gereden. Daarnaast werd in de maanden mei tot en met augustus ook tot 21:00 uur 's avonds gereden.

Op 11 december 2016 werd de nieuwe halte Hoenderloo Elisabethweg aan de route toegevoegd.

Op 10 december 2017 werd de dienstregeling in de mei- en zomervakantie aangepast. Tijdens deze vakanties werd doordeweeks overdag 2x/uur gereden tussen Otterlo en De Hoge Veluwe. Het traject tussen De Hoge Veluwe en Hoenderloo werd dan niet meer bediend. In de kerstvakantie werd voortaan de normale dienstregeling gehanteerd.

Op 9 december 2018 kwam het traject tussen De Hoge Veluwe en Hoenderloo te vervallen wegens het geringe aantal reizigers. In de mei- en zomervakantie werd in het weekend de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur waarbij in Otterlo aansluiting werd geboden op lijn 108. De avondritten die tijdens de zomermaanden reden gingen alleen nog in de mei- en zomervakantie rijden waarbij voortaan ook minder lang werd doorgereden.