Lijn 100 Spijkenisse Metro Centrum - Rockanje Strand

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige snelbuslijn 100
Vervoerder(s) ZWN (1985 - 1994),
ZWN-Groep (1994 - ...)
Regio Voorne-Putten
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 28 april 1985 t/m ...
Voorganger(s) 100
Frequenties
Spits 1-6x/uur
Spits (vakantie) 3x/uur
Dal 1-3x/uur
Dal (vakantie) 1x/uur
Avond reed niet
Zaterdag reed niet
Zondag reed niet

Lijn 100 reed van Spijkenisse via Brielle en Oostvoorne naar Rockanje.

Dienstregeling

  • In de spitsuren werd 2x/uur het hele traject gereden, met in de spitsrichting versterkingsritten tussen Spijkenisse en Oostvoorne.
  • In de daluren werd 1x/uur Spijkenisse - Rockanje gereden (tussen 1993 en 1996: Oostvoorne)

Route

Halte
Route 0sMr.svg Spijkenisse, Metro Centrum    
Route rsr.svg Spijkenisse, Den Oert  
Route rhrr.svg Spijkenisse, Zinkseweg  
Route rsr.svg Brielle, Centrum (tot 1996: Busstation)  
Route rsBr.svg Brielle, Busstation Rugge    
Route rsr.svg Brielle, Prinsestee  
Route rsr.svg Oostvoorne, Kleidijk  
Route rrar.svg Oostvoorne, Brielseweg  
Route rsr.svgRoute rs0.svg Oostvoorne, De Ruy  
Route rsr.svg Oostvoorne, Voorweg  
Route rsr.svg Oostvoorne, Heveringseweg  
Route rsr.svg Oostvoorne, Berkenrode  
Route rsr.svg Rockanje, Boomweg  
Route rsr.svg Rockanje, Walestein  
Route rsr.svg Rockanje, Dorpsplein  
Route rsr.svg Rockanje, Alardusdreef  
Route rs0.svg Rockanje, Strand  

Geschiedenis

Op 25 april 1985 werd de nieuwe metroverlenging van Zalmplaat naar Spijkenisse De Akkers. Dit had tot gevolg dat het hele lijnennet op Voorne-Putten gereorganiseerd werd met ingang van 28 april 1985.
Tussen Brielle en Rockanje bleef lijn 100 ongewijzigd rijden, maar werd vervolgens afgeleid naar het nieuwe metrostation Spijkenisse Centrum. Hierdoor ging deze lijn ook op enkele belangrijke haltes in Spijkenisse stoppen, terwijl deze plaats voorheen overgeslagen werd. De lijn bleef ongewijzigd 3x/uur in de spitsrichting rijden.

Op 29 mei 1988 werd de dienstregeling flink uitgebreid. Naast de al bestaande (en ongewijzigde) spitsritten ging de lijn voortaan ook in de tegenspitsrichting en in de daluren 1x/uur rijden, waarmee de helft van de ritten van lijn 103 werd overgenomen. In de ochtendspits werd de frequentie vanaf Oostvoorne zelfs verhoogd naar een 10-minutendienst.

Op 2 juni 1991 werd de frequentie in de daluren verhoogd naar twee bussen per uur, zodat in combinatie met de enige overgebleven rit van lijn 103 elke 20 minuten een bus bleef rijden tussen Spijkenisse en Brielle. De dienstregeling op het traject Brielle - Rockanje, evenals de dienstregeling tijdens de spitsuren bleef verder ongewijzigd.

Op 23 mei 1993 werden de ritten in de tegenspits en de 'lange' ritten in de daluren, komende vanuit Spijkenisse, ingekort tot Oostvoorne. Doorgaande reizigers naar Rockanje moesten aldaar overstappen op lijn 103 of lijn 110. Daarnaast werd een vakantiedienstregeling geïntroduceerd in Voorne-Putten, hierbij ging de frequentie in de spitsuren omlaag naar 3x/uur en in de daluren naar 1x/uur.

Op 1 november 1994 fuseerden Westnederland en ZWN tot het nieuwe ZWN-Groep. Per 28 mei 1995 kwam een eerste nieuwe dienstregeling uit onder deze nieuwe vervoerder. Deze lijn bleef vrijwel ongewijzigd rijden.

Vanaf 2 juni 1996 gingen de ritten in de daluren vanaf Oostvoorne weer verder rijden naar Rockanje, zodat in combinatie met lijn 103 een scheve halfuursdienst (20/40) wordt gereden tussen Brielle en Rockanje. In de rest van de route of dienstregeling vonden geen wijzigingen plaats.

Op 1 maart 1998 werd op Voorne-Putten een geheel nieuwe dienstregeling geïntroduceerd, waarbij de metro een belangrijke graadmeter voor het busvervoer werd. De streeklijnen gingen in Spijkenisse de meest rechtstreekse route rijden, met een goede aansluiting op de metro (+-4 minuten) en de stadslijnen namen de lokale routes over. Op die datum werden de ritten in de daluren weer ondergebracht bij lijn 103 en in de spitsrichting werden tevens enkele ritten ondergebracht bij de nieuwe lijn 113, die nog sneller rijdt tussen Spijkenisse en Brielle.

In de praktijk bleek het voor de reiziger juist onduidelijk welke lijn onderweg wel stopte en welke juist niet. Daarom werden de ritten van lijn 113 met ingang van 6 september 1998 weer bij deze lijn gevoegd en de frequentie ging hierdoor omhoog naar een 10-minutendienst in de drukste richting.