Lijn 100 Maastricht, Boschstraat/Markt - Transferium Beatrixhaven

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 100
Vervoerder(s) Veolia Transport
Concessie Zuid-Limburg
Lijnsoort Pendelbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Periode 30 november 2013 t/m 10 december 2016
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) 10
Frequenties
Spits 4x/uur
Dal 4x/uur
Avond reed niet
Zaterdag 4x/uur
Zondag 4x/uur

Lijn 100 reed van de Markt in Maastricht naar het P&R-Terrein bij station Maastricht Noord.

Route

Halte
Route 0sr.svg Maastricht, Boschstraat/Markt  
Route rhrr.svg Maastricht, Mosae Forum  
Route rsT0.svg Maastricht, Transferium Beatrixhaven  

Geschiedenis

Deze lijn ontstond op 30 november 2013 bij de opening van station Maastricht Noord. Tussen 30 november en 30 december 2013, tijdens Magisch Maastricht, reed deze bus de hele week vier keer per uur van en naar de Markt. Sinds 31 december 2013 rijdt deze bus enkel nog 's avonds en in het weekend. De OV-chipkaart was als vervoersbewijs niet geldig, in plaats daarvan was er een speciaal kaartje op het P&R-Terrein van €2 verkrijgbaar.

Sinds 28 november 2015 rijdt de bus bij wijze van proef tot eind 2016 ook op weekdagen 4x per uur. Het tarief is verhoogd van €2 per auto naar €1,- per persoon en bovendien is ook de OV-chipkaart geldig op de bus. Ook stopt de bus bij halte Mosae Forum. Na 19.00 uur rijdt de bus niet en kunnen reizigers gebruikmaken van de Veolia-treinen die bij Maastricht Noord stoppen. Alleen op koopavonden in december 2015 en december 2016 rijdt de bus door tot 22.00 uur.

Op 11 december 2016 ging de volgende concessie Limburg van start, die nu de volledige provincie besloeg. Na het debacle met Abellio werd de concessie aan de tweede winnaar gegund: Arriva. Het lijnennet van Veolia Transport werd hierbij flink aangepast, waarbij het visgraatmodel de basis voor het lijnennet vormt.
De pendelbus tussen P+R Noord en het Centrum werd opgeheven. De route werd ondergebracht bij de nieuwe lijn 10, die praktisch even vaak gingen rijden tussen P+R Noord, het Centrum en Vijverdal, waarna de helft van de ritten nog verder rijdt naar Gulpen. Alleen in de late avonduren en de vroege ochtend wordt P+R Noord niet bediend en rijden de ritten naar het centrale station.