Hermes dienstregeling Oost-Brabant 2000/2001

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling voor Noordoost-Brabant was geldig van 28 mei 2000 t/m 18 augustus 2001 en werd gereden door Hermes. Het gebied omvatte de lijnen ten oosten van lijn 157 Oss - Uden - Veghel - Eindhoven en ten noorden van de regio Eindhoven.

Met ingang van deze dienstregeling wijzigden een aantal zaken om de kosten van het openbaar vervoer omlaag te brengen. Alle lijntaxis werden afgeschaft. Deze formule sloeg niet aan bij de reiziger. Rendabele ritten werden weer als gewone lijndienst uitgevoerd en lijntaxi 595 verviel geheel wegens een gebrek aan reizigers. Verder ging Hermes uitzoeken of het mogelijk was om lijn 38 en 97 om te gaan zetten in een buurtbus, wat ergens in de loop van 2002 pas daadwerkelijk gebeurde.

De frequentie tussen Nijmegen en Eindhoven ging omlaag door de combinatie van lijn 21 en 410 beter op elkaar af te stemmen en dubbele ritten te schrappen en Lijn 92 werd van Boxmeer ingekort tot Sint-Anthonis omdat er op dit deeltraject een dubbelbediening met lijn 23 was.

Het busboekje werd uitgegeven met de stadsdienst van Eindhoven en de streeklijnen in De Peel, welke eveneens in handen waren van Hermes. Ook de BBA lijnen uit De Kempen waren opgenomen.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Streeklijnen
21 Nijmegen - Alverna - Nederasselt - Grave - Velp - Zeeland - Uden - Volkel - Boekel - Handel - Gemert - Beek en Donk - Lieshout - Gerwen - Nuenen - Eindhoven
23 Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer - Sint Anthonis - Oploo - Westerbeek - Rips - Milheeze - Bakel - Helmond
25 Helmond - Aarle-Rixtel - Beek en Donk - Gemert - Boekel - Erp - Veghel
38 Gennep - Oeffelt - Sint Agatha - Cuijk - Beers - Gassel - Escharen - Grave Reed niet in het weekend
90 Nijmegen - Overasselt - Nederasselt - Grave - Velp - Reek - Schaijk - Heesch - Nuland - Rosmalen - 's-Hertogenbosch
91 Nijmegen - Cuijk - Vianen - Haps - Sint Hubert - Mill - Odiliapeel - Volkel - Uden
92 Nijmegen - Overasselt - Nederasselt - Grave - Escharen - Langenboom - Mill - Wanroij - Ledeacker - Sint Anthonis Reed niet op zondag
93 (Schaijk -) Herpen - Berghem - Oss Reed niet op zondag
96 Zeeland - Reek - Schaijk - Oss Reed niet in het weekend
97 Venray - Overloon - Stevensbeek - Sint Anthonis Reed niet in het weekend
410 Nijmegen - Grave - Uden - Volkel - Boekel - Gemert - Beek en Donk - Nuenen - Eindhoven Interliner
Buurtbussen
152 Herpen - Ravenstein - Dieden Reed niet in het weekend
153 Lieshout - Mariahout - Zijtaart - Veghel - Erp - Keldonk - Boerdonk Reed niet op zondag
155 Boxmeer - Sambeek - Vortem-Mullem - Groeningen - Vierlingsbeek - Overloon - Holthees - Maashees Reed niet op zondag
159 Wanroij - Wilbertoord - Landhorst - Westerbeek - Oploo - Sint Anthonis - Ledeacker - Rijkevoort - Boxmeer Reed niet op zondag

Wijzigingen per 28 mei 2000 per lijn

 • Lijn 21: Vertrek- en aankomsttijden zijn iets gewijzigd. Van ma t/m vr zijn vooral op het traject Gemert-Grave ritten vervallen. De tijden zijn met lijn 410 afgestemd om doublures te voorkomen. Op zondag is de frequentie gehalveerd en teruggebracht naar een uurdienst. In Nuenen wijzigde de route lichtelijk door een nieuwe afslag voor de bus aan de A270.
 • Lijn 23: Is geknipt in Helmond: Eén deel Helmond - Gennep (lijn 23), en een deel Eindhoven - Helmond (lijn 24). Ook wordt er in Boxmeer voortaan via het Maasziekenhuis en Gemeentehuis gereden, vanwege het wegvallen van lijn 92. Ook zijn er lijntaxiritten komen te vervallen.
 • Lijn 25: Er zijn lijntaxiritten komen te vervallen.
 • Lijn 38: Is het gewijzigde lijnnummer van de voormalige lijntaxi lijn 538. Ma t/m vr zijn er lijntaxiritten vervallen, en er wordt niet meer in het weekend gereden. Patroontijden gewijzigd i.v.m. aansluiting op lijn 83 in Gennep.
 • Lijn 90: Er zijn lijntaxiritten vervallen op alle dagsoorten. Ma t/m vr zijn er ritten op het traject Schaijk-Heesch vervallen. Gewijzigde patroontijden voornamelijk in de avonduren en op zondag.
 • Lijn 91: Er zijn lijntaxiritten vervallen op alle dagsoorten. Ma t/m vr zijn er ritten op het traject Cuijk-Mill vervallen. In Nijmegen wordt een nieuwe route via de Annastraat gereden.
 • Lijn 92: Wordt ingekort tot Sint Anthonis. Voor Sint Anthonis-Boxmeer zie voortaan lijn 23. Er zijn lijntaxiritten vervallen op alle dagsoorten. Op zondag wordt niet meer gereden. Ma t/m vr zijn er ritten op het traject Escharen-Mill vervallen.
 • Lijn 93: Ma t/m vr is het traject Schaijk-Herpen komen te vervallen omdat ook met lijn 96 van Schaijk naar Oss gereden kan worden. Er zijn lijntaxiritten vervallen op alle dagsoorten. Op zondag wordt niet meer gereden.
 • Lijn 96: Er zijn lijntaxiritten vervallen.
 • Lijn 97: Er zijn lijntaxiritten vervallen ma t/m vr. Op zaterdag en zondag wordt niet meer gereden.
 • Lijn 155: Tussen Maashees en Vierlingsbeek wordt richting Boxmeer via Overloon gereden.
 • Lijn 410: Een aantal ritten zijn (gedeeltelijk) vervallen. De tijden zijn met lijn 21 afgestemd om doublures te voorkomen.
 • Lijn 523: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 23).
 • Lijn 525: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 25).
 • Lijn 538: Is omgezet in een reguliere bus (lijn 38). Doordeweeks zijn ritten vervallen, en in het weekend wordt niet meer gereden.
 • Lijn 590: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 90).
 • Lijn 591: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 91).
 • Lijn 592: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 92). Op zondag wordt niet meer gereden.
 • Lijn 593: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 93). Op zondag wordt niet meer gereden.
 • Lijn 595: Deze lijn is opgeheven. Wegens vrijwel totaal gebrek aan gebruik kwam er geen alternatief.
 • Lijn 596: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 96).
 • Lijn 597: Lijnnummer vervalt, enkele ritten omgezet naar de reguliere dienst (lijn 97), in het weekend wordt niet meer gereden