Germersheim

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Germersheim
Plaats Germersheim
Land Duitsland
Verkorting RGE
Vervoerder(s) AVG, DB Regio Südwest
Overstap op overig OV Ja
Germersheim is een station in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, nabij de Rijn die daar de deelstaatgrens vormt met Baden-Württemberg. Het station ligt op het punt waar de Bruhrainbahn aftakt van de spoorlijn Schifferstadt - Wörth. In het verleden werd het ook bediend door de spoorlijn Landau - Germersheim. Van 1945 tot 1967 was de spoorbrug over de Rijn in de Bruhrainbahn niet te gebruiken nadat deze door de Nazi's was opgeblazen.

Germersheim wordt bediend door de S-Bahn Rhein-Neckar en door trams behorende tot de Stadtbahn Karlsruhe.

Trein

In de dienstregeling 2018 stoppen de volgende treinen op station Germersheim:

Lijn Traject Vervoerder Freq. Opmerkingen
RB49 Ludwigshafen BASF Nord - Ludwigshafen (Rhein) Hbf - Wörth / Alzey / Kaiserslautern Hbf DB Regio Südwest Onregelmatig BASF-werktrein, op BASF-terrein alleen toegankelijk voor personeel.
RE4 Mainz Hbf - Ludwigshafen (Rhein) Hbf - Karlsruhe Hbf DB Regio Südwest 1x/2 uur Vormt tussen Mainz en Ludwigshafen een uurdienst met de RE14.
S33 Germersheim - Graben-Neudorf - Bruchsal DB Regio Südwest 1x/uur
S3 Germersheim - Mannheim Hbf - Heidelberg Hbf - Bruchsal - Karlsruhe Hbf DB Regio Südwest 1x/uur Rijdt soms 2x/uur als vervanging van de S4.
S4 Germersheim - Mannheim Hbf - Heidelberg Hbf - Bruchsal DB Regio Südwest 1x/uur Wordt soms vervangen door de S3.
S51 Germersheim - Wörth (Rhein) - Karlsruhe Albtalbahnhof Albtal-Verkehrs-Gesellschaft 1x/uur Meersysteemtram. Gekoppeld aan S52 op het Albtalbahnhof.
S52 Germersheim - Wörth (Rhein) - Karlsruhe Albtalbahnhof Albtal-Verkehrs-Gesellschaft 1x/uur Meersysteemtram. Stopt niet overal. Gekoppeld aan S51 op het Albtalbahnhof.

Let op: Dit overzicht bevat alleen informatie over regionale treindiensten en is mogelijk niet volledig.