GVA Dienstregeling 1988/1989

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De GVA dienstregeling 1988/1989 was geldig van 29 mei 1988 tot en met 27 mei 1989. GVA verzorgde de stadsdienst in Arnhem. De streeklijnen rondom Arnhem werden verzorgd door GSM, ZO, CN en VAD.

Lijnnetwerk

In de dienstregeling van de regio Arnhem 1988/1989 waren de volgende lijnen opgenomen:

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst Arnhem
1 Oosterbeek - Arnhem CS - Velp Noord
2 Hoogkamp - Arnhem CS - Elsweide
3 Het Duifje / Immerloo - Arnhem CS - Alteveer / 't Cranevelt
4 Elst - De Laar West - Winkelcentrum Kronenburg - Arnhem CS - Velp Zuid In samenwerking met GSM; vormt grofweg kwartiersdienst in combinatie met lijn 31
5 Vredenburg / Holthuizen - Arnhem CS - Presikhaaf
6 Presikhaaf - Arnhem CS - Kievitsdel
8 Arnhem CS - Presikhaaf
9 De Laar West - Arnhem CS - Geitenkamp
10 Drieslag - Arnhem CS - Klarendal
11 De Laar Oost - Kronenburg - Arnhem CS - Het Dorp - Schaarsbergen
12 Arnhem CS - Schaarsbergen - Hoenderloo - Arnhem CS
13 Arnhem CS - Burgers' Zoo - Openluchtmuseum - Arnhem CS
14 Huissen - Kronenburg - Elderveld In samenwerking met GSM
18 De Laar Oost - Centrum Markt
19 Geitenkamp - Centrum Markt

Wijzigingen per lijn

Ten opzichte van de vorige dienstregeling waren er enkele wijzigingen:

 • Lijn 1: op een onbekende datum na 5 januari 1987 is de frequentie doordeweeks tussen de spitsen in en op zaterdag teruggegaan naar eens kwartierdienst.
 • Lijn 4: deze lijn wordt doorgetrokken naar Elst in samenwerking met GSM. Er wordt niet meer via de zuidelijke binnenstad gereden. Tussen Elst en Arnhem wordt grofweg elk kwartier gereden in combinatie met lijn 31.
 • Lijn 6: er wordt voortaan elke dertig minuten gereden. De tussenritten tussen Kievitsdel en het Willemsplein en het Velperplein komen te vervallen. Indien het nodig is worden tijdens de winter versterkingsbussen ingezet.
 • Lijn 8: rijdt voortaan een andere route door het stadscentrum. Voortaan wordt gehalteerd bij het hoofdkantoor van GEWAB/GVA en het stadshuis.
 • Lijn 10: nieuwe buslijn met een proeftijd van een jaar. De buslijn rijdt van maandag tot en met zaterdag overdag en op koopavonden. Er wordt op deze lijn een minibus ingezet met een maximale capaciteit van zeventien zitplaatsen en tien staanplaatsen.
 • Lijn 13: nieuwe lijn die tijdens de beperkte dienstregeling een rechtstreekse verbinding zal onderhouden tussen het station van Arnhem, Burgers' Zoo en het Openluchtmuseum. Doordat de ingang van Burgers' Zoo verplaatst is, is de loopafstand van lijn 3 naar deze attractie te groot geworden.
 • Lijn 14: deze lijn is doorgetrokken naar Huissen. Hiermee krijgt Huissen een rechtstreekse verbinding met enkele scholen te Vredenburg, winkelcentrum Kronenburg en de woonwijken De Laar West en Elderveld. Er wordt van maandag tot en met vrijdag overdag en op koopavonden te Arnhem en Huissen naar Huissen doorgereden.
 • Lijn 18: nieuwe vrijdagse marktbus die een verbinding tussen De Laar Ooost, De Laar West, Elderveld en Malburgen West met de markt geeft.
 • Lijn 19: de al bestaande vrijdagse marktbus gaat onder lijnnummer 19 rijden.

Wijzigingen per 5 september 1988

 • Lijn 34: nieuwe buslijn die komt te rijden tussen Huissen en Arnhem Presikhaaf. Deze lijn rijdt via de nieuwe Pleyroute. 's Ochtends rijden er drie ritten van Huissen naar Presikhaaf en 's middags rijden er vijf ritten van Presikhaaf naar Huissen, alle in een halfuursdienst. Tijdens de schoolvakanties wordt niet gereden.

Wijzigingen per 1 oktober 1988

Per 1 oktober 1988 startte een proef met nachtbussen in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. De bussen vertrokken om 1:15 en 2:15 vanaf het Willemsplein. Er werd gereden op zes lijnen:

 • Lijn A: Willemsplein - De Laar Oost - De Laar West
 • Lijn B: Willemsplein - Malburgen-West - Kronenburg - Vredenburg - Elden - Elst
 • Lijn C: Willemsplein - Sonsbeekkwartier - Klarendal - Geitenkamp - Alteveer - 't Cranevelt - Hoogkamp
 • Lijn D: Willemsplein - Boulevardkwartier - 't Broek - Westervoort - Duiven - (om 2:15) Zevenaar
 • Lijn E: Willemsplein - Molenbeke - Plattenburg - Presikhaaf - Velp - Rheden - (om 2:15) Dieren
 • Lijn F: Willemsplein - Malburgen-Oost - Het Duifje - Huissen - (om 2:15) Bemmel

Met ingang van 28 mei 1989 zijn er definitief nachtbussen komen rijden in Arnhem.