Forchies (112B)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalig station Forchies (112B)
Plaats Forchies-la-Marche
Land België
Geopend 10 oktober 1872
Gesloten 3 juni 1984
Verkorting LFC
Ex-vervoerders NMBS
Overstap op overig OV Ja

Forchies was een station langs de spoorlijn Piéton - Ransart - Lambusart (lijn 121). Het gedeelte van deze spoorlijn tussen Roux en Piéton, waaraan ook dit station lag, wordt in diverse bronnen ook als lijn 112B aangeduid. Het station lag in het gelijknamige dorp bij de overweg in de Rue Lieutenant Maurice Tasse. Het voormalige stationsgebouw staat nog altijd aan de Place Albert 1er.

Op 16 januari 1984 werd aan het nieuwe tracé van spoorlijn 112 ook een station Forchies geopend. Er werd niet de moeite genomen een van de stations een andere naam te geven, hoewel de afstand tussen de stations meer dan een kilometer betrof. Op 3 juni 1984 eindigde de periode dat er twee stations waren alweer, toen het originele station Forchies samen met de reizigersdienst tussen Roux en Piéton werd stilgelegd.

Trein

Het station werd in het jaar 1984 gesloten voor het reizigersvervoer. Er zijn wel historische dienstregelingen van het station beschikbaar.

Historische dienstregeling

Bus

Halte.svg
Halte S.N.C.B.
Plaats Forchies-la-Marche
Entiteit(en) Charleroi
Vervoerder(s) TEC
Route
173 Charleroi - Marcinelle - Mont-sur-Marchienne - Landelies - Leernes - Fontaine-l'Eveque - Forchies - Piéton Streekbus TEC Gebied3.svg