Dienstregeling verkeersverbond VRS 2018

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2018 van de Verkehrsverbund Rhein-Sieg (VRS) loopt van 10 december 2017 tot en met 8 december 2018. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Let op: de wijzigingen per 10 december 2017 ontbreken!

Dienstregeling 2018 KVB

Wijzigingen per 29 augustus 2018

De route wordt verlengd van de Ollenhauerring naar de nieuwe eindhalte Görlinger Zentrum.

De route wordt doordeweeks vanaf de Alter Militärring verlengd naar de Wasseramselweg.

Dienstregeling 2018 RSVG

Wijzigingen per 29 augustus 2018

Buiten de schoolvakanties wordt zowel in de ochtendspits als middaguren extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens wordt de route in Uckerath gewijzigd, waarbij het eindpunt komt te liggen bij de halte Grundschule. Als laatste wordt de halte Bödinger Hof aan de route toegevoegd en komen de haltes Stöckerfeld Abzweig en Eudenberg Abzweig te vervallen.

Doordeweeks buiten de vakanties worden enkele extra ritten toegevoegd, waardoor in de ochtendspits en in de middaguren altijd 2x/uur wordt gereden.

De frequentie in de ochtendspits wordt voor een korte periode verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Deze lijn wordt opgeheven en opgenomen in lijn 592.

De avonddienstregeling wordt uitgebreid. Voortaan wordt van maandag tot en met zaterdag ook tussen circa 20:00 en 22:00 uur tussen Ruppichteroth en Waldbröl gereden. Tevens wordt de halte Bröl hernoemd in Bröl Kirche.

De halte Bröl wordt hernoemd in Bröl Kirche. Tevens vervallen de haltes Dehrenbachtal Abzweig en Hänscheider Straße.

In de ochtendspits en middaguren buiten de vakanties worden verschillende extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd, waardoor de frequentie wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt de halte Grundschule Siegtal aan de route toegevoegd.

Deze lijn wordt opgeheven en opgenomen in lijn 592.

Rond het middaguur wordt een extra retourrit aan de dienstregeling toegevoegd, waardoor de halfuursdienst in de middag iets eerder wordt opgestart.

De enkele ritten doordeweeks tussen Neunkirchen en Seelscheid komen te vervallen. Deze ritten worden geïntegreerd in lijn 593. Tegelijkertijd wordt de frequentie tussen Hennef en Neunkirchen rond de schooltijden uitgebreid van 1x/uur naar 2x/uur.

De scholierenritten via Hausermühle en Hillesheim naar Herchenrath komen te vervallen. Deze ritten worden geïntegreerd in lijn 593.

Dienstregeling 2018 Wupsi

Wijziging per 29 augustus 2018

De eindhalte Schlebusch Post komt te vervallen.