Dienstregeling entiteit Antwerpen 2013

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan de wijzigingen voor het dienstregelingjaar 2013 van de entiteit Antwerpen vermeld.

Wijzigingen per 4 maart 2013

Alle ritten van de buslijnen met begin- en eindhalte Van den Nestlaan, worden verlengd naar de Stelplaats in Broechem.

De rit op lijn 440 met vertrek om 8.13 van Oostmalle Busstation naar RMS zal worden overgenomen door lijn 419.

Kleine wijziging in de vertrektijden.

Wijzigingen per 15 april 2013

De nieuwe lijn 781 is een variant op lijn 780. Tussen Hoevenen en Brasschaat neemt bus 781 een aantal ritten over van bus 780. Het aanbod tussen Hoevenen Markt en Brasschaat Kerk via Kapellen en Hoogboom blijft in wezen dus ongewijzigd, alleen rijden de ritten met lijnnummer 781 nog verder tot Brasschaat De Golf. Voortaan krijgt Brasschaat De Golf een vaste uurbediening met bus 781 in de daluren en bus 730 in de spitsuren. De pendel tussen De Golf en Klina rijdt daarom niet meer. Voortaan rijdt de bus vanuit De Golf immers ofwel verder naar Hoevenen via Kapellen (bus 781) ofwel rechtstreeks verder naar Antwerpen via Ekeren (bus 730), en vice versa.

Van de bovenstaande lijnen wijzigen de rijtijden. In de meeste gevallen komt er rijtijd bij. Hierdoor ontstaat een meer betrouwbare dienstregeling.

De terugritten vertrekken aan de halte Stella Maris in de Stella Marisstraat. Van daaruit rijden ze naar halte ‘Burgemeester Nolf’, waarna ze verder gewoon hun huidige traject volgen over de Bredabaan.

Wijzigingen per 6 mei 2013

Om de stiptheid op deze lij te verbeteren rijdt lijn 12 (voorlopig) niet meer tussen de Groenplaats en de Lambermontplaats, waarbij de halte Pacificatie de nieuwe eindhalte is. Alle vervallen haltes blijven bediend door andere lijnen.

In het Centrum van Boechout wijzigt de route. De bus rijdt niet meer via het Gemeentehuis en de Vremdesteenweg, maar via het Station en het P+R Capenberg. In Vremde rijden niet alle bussen meer via de Witte Wijk (haltes Azalealaan, Rozenlaan en Boechoutveldweg).

Vanaf 6 mei stopt de bus ook bij de haltes op de Bisschoppenlaan en Halenstraat, waar de bus voordien aan voorbij reed.

Wijziging per 15 mei 2013

De halte Quellin op De Keyserlei komt te vervallen na het afronden van de herinrichting. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Centraal Station of Rooseveltplaats.

Wijziging per 21 mei 2013

In het centrum van Willebroek wijzigt de route, de bus rijdt in beide richtingen over de Schoolweg en Stationsstraat. De halte Van Landeghemplein wordt verplaatst naar de Kerkstraat en op de Schoolweg wordt een nieuwe halte Bibliotheek geplaatst.

Wijziging per 3 juni 2013

De ritten in de avonduren zijn lichtjes verschoven.

De halte Paradijzen in Wiekevorst wordt hernoemd naar Witte Gracht.

De korte ritten tot Ravels rijden voortaan door naar Weelde Moleneinde, maar worden richting Weelde gereden onder het lijnnummer 451. In de andere richting worden ze wel gereden door lijn 450.

Wijzigingen per 1 juli 2013

  • De halte Stelplaats in Hoogstraten krijgt de nieuwe naam: Van Aertselaerplein.
  • In Deurne wordt tussen de haltes Galifortlei en Venneborg een nieuwe halte geplaatst: Lunden. Alle lijnen die hier langskomen zullen er stoppen.

Enkele vroege/late ritten tussen Vosselaar en Beerse worden niet meer gereden.

Wijziging per 30 juli 2013

Als gevolg van het ontbreken van een keervoorziening bij de halte Grens worden deze lijnen tot nader order ingekort tot de Trierstraat in Poppel Dorp.

Wijzigingen per 1 september 2013

Alle school- en spitsritten tussen Brecht en Essen komen te vervallen, deze ritten worden wel overgenomen door de nieuwe lijnen 446 en 447.

Door langdurige werkzaamheden wordt de route flink gewijzigd. De bus vertrekt voortaan vanaf Essen College en rijdt dan rechtstreeks naar Wildert om vanaf daar de normale route de vervolgen.

Deze nieuwe schoolbus neemt de ritten van lijn 440 over naar Essen College. Vanwege werkzaamheden in Essen rijdt de bus na Essen via Wildert naar het College.

Deze nieuwe schoolbus neemt de ritten van lijn 440 over naar Essen Station.

Door langdurige werkzaamheden wordt de route flink gewijzigd. De bus vertrekt voortaan vanaf Essen College en rijdt dan rechtstreeks naar Wildert om vanaf daar de normale route de vervolgen. De bus gaat niet meer via Putte en Essen dorp rijden, dit wordt overgenomen door de nieuwe lijn 674.

Door de werkzaamheden in Hoek en het vervallen van lijn 672 wordt deze lijn tijdelijk verlengd naar station Essen. De haltes in Horendonk worden hierdoor in omgekeerde richting aangedaan.

Deze nieuwe schoolbus neemt de ritten van lijn 672 via Putte en Essen Dorp over.

Het traject tussen Stabroek PITO en Putte komt te vervallen. Ook wordt het aantal ritten teruggebracht tot één à twee in de schoolrichting. Als alternatief kan gebruik worden gemaakt van de overige buslijnen in de 77x-serie.