Dienstregeling concessie Veluwe 2009

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Vanaf 14 december 2008 verandert de dienstregeling van de bussen in Apeldoorn. In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden en van een aantal lijnen wordt ook de route aangepast. De wijzigingen in de rest van deze concessie zijn nog niet bij ons bekend.

Wijzigingen per lijn

  • Lijn 1 Apeldoorn, Matenveld - Gelre Ziekenhuis Lukas: In de ochtendspits moeten doorgaande reizigers van Gelre Zkh Lukas naar Matenveld op het station overstappen, in de andere richting worden wel doorgaande ritten gereden.
  • Lijn 3 Apeldoorn, Matenhoeve - Rijkskantoren/Apenheul: in de spitsuren rijden er extra ritten van het station naar de Apenheul
  • Lijn 4 Apeldoorn, Matenhoeve - Gelre Zkh. Lukas: in de ochtendspits moeten doorgaande reizigers van Gelre Zkh Lukas naar Matenhoeve op het station overstappen, in de andere richting worden wel doorgaande ritten gereden.
  • [[Lijn 7 Apeldoorn, Zuidbroek - Orden]: deze lijn is verlengd van Sprenkelaar naar Zuidbroek.
  • Lijn 8 Apeldoorn, Anklaar - Rivierenkwartier: deze lijn rijdt 's avonds en in de zomervakantie alleen tussen station en Rivierenkwartier, behalve op koopavonden.
  • Lijn 10 Apeldoorn, Kerschoten - Heidehof: In Ugchelen wordt tot begraafplaats Heidehof gereden, waardoor het rondje station - Ugchelen - station 45 minuten duurt in plaats van 30. Richting Ugchelen wordt vertrokken om :16 en :46 vanaf station Apeldoorn. Aankomst op het busstation is afwijkend van dienstregeling 2008, dit is namelijk :29 en :59. Er is dus geen overstapmogelijkheid op de InterCity naar Amersfoort! Naar Kerschoten gaat het om :01 en :31. 's Ochtends tot 09:00 en tussen 13:00 en 18:00 wordt er een kwartierdienst naar Kerschoten geboden met vertrek vanaf het busstation om :16 en :46. Hier dus het grootste gedeelte van de dag ook geen haalbare aansluiting op de InterCity naar Amersfoort.
  • ijn 17 Apeldoorn, Station - Sprenkelaar: dit is een nieuw lijnnummer voor de extra spitsritten tussen Sprenkelaar en het station. Deze lijn zal de haltes Kruizemuntstraat en Winkelcentrum de Mheen niet aandoen, maar rijden via de Deventerstraat en Laan van Zevenhuizen. Haltes Messenfabriek en Top Naeffstraat en de nieuwe halte Kalmoesstraat (t.h.v. zwembad Sprenkelaar) zijn vervangend voor een deel van de wijk de Mheen.
  • Lijn 18 Apeldoorn, Station - Station De Maten: dit is een nieuwe lijn die rijdt via station Apeldoorn de Maten.

Op de koopzondagen voor Sinterklaas en Kerst wordt voortaan als op zaterdag gereden, met uitzondering van lijn 10 tussen het station en Kerschoten.