Dienstregeling concessie Provincie Utrecht 2012

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 11 december 2011 gaat voor de concessie Provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling in. Hieronder een overzicht van de wijzigingen.

Wijzigingen per lijn

Oost-Utrecht

De huidige lijn 1 tussen het Soesterkwartier en station Amersfoort gaat na het station doorrijden naar de Eemgaarde via de huidige route van lijn 9. Enkele vroege/late ritten vervallen.

De frequentie in de daluren wordt verhoogd van 4x naar 6x per uur. Enkele vroege/late ritten vervallen.

Enkele vroege/late ritten vervallen.

Op werkdagen wordt een extra vroege rit ingelegd die voor 6.00 uur op het centraal station aankomt. Enkele vroege/late ritten vervallen.

Enkele vroege/late ritten vervallen.

Enkele vroege/late ritten vervallen.

De kwartierdienst in de middagspits wordt uitgebreid tot 19.30 uur. Er wordt niet meer over het Euterpeplein gereden. In plaats daarvan gaat lijn 8 rechtdoor over de Ringweg Randenbroek rijden. Dagelijks is een late rit om 0.45 uur toegevoegd.

Deze lijn vervalt, de route wordt voortaan gereden door de nieuwe lijn 1.

Deze lijn stopt voortaan ook bij de haltes Werkhoven, Sportpark en Odijk, Zeisterweg.

In de vroege ochtend (rond 5.20 uur) wordt een extra rit Amerongen - Utrecht toegevoegd.

In de ochtendspits wordt om 7.25 uur een extra rit Driebergen - Amersfoort toegevoegd. De rit van 5.36 uur uit Zeist vervalt, de rit van 6.06 uur gaat doorrijden naar Wijk bij Duurstede.

De eerste en de laatste rit van Bunschoten naar Soest op maandag t/m vrijdag vervalt.

De laatste rit van Soestdijk Noord naar Eemnes vervalt.

In de middagspits wordt voortaan tot 19.30 uur elk kwartier gereden. Voor 7.00 uur 's ochtends wordt de frequentie verlaagd naar 2x/uur.

In de middagspits wordt voortaan tot 19.30 uur elk kwartier gereden. Voor 7.00 uur 's ochtends wordt de frequentie verlaagd naar 2x/uur en de eerste rit op zaterdagochtend vervalt.

Deze nieuwe lijn is een samenvoeging van de voormalige lijnen 80 en 87. Op de late zondagavond vervallen twee ritten tussen Amersfoort en Woudenberg v.v. en op zondagochtend wordt voor 9.00 uur een rit toegevoegd van Amersfoort naar Wageningen.

Lijn 81 rijdt na Driebergen voortaan verder naar Woudenberg via Zeist en Austerlitz (voormalige route lijn 83). Op het traject Driebergen - Woudenberg wordt 1x/uur gereden.

In de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x/uur.

Lijn 83 rijdt voortaan vanuit Veenendaal na Woudenberg naar Amersfoort, het traject naar Driebergen wordt overgenomen door lijn 81. In de daluren wordt de frequentie verlaagd naar 1x/uur.

Tussen 7.30 en 8.00 uur wordt er voortaan iedere tien minuten gereden.

Tussen 7.30 en 8.00 uur wordt er voortaan iedere tien minuten gereden. De frequentie in de daluren overdag wordt verhoogd naar 1x/uur.

West-Utrecht

De route wordt vanaf Montfoort verlengd naar Benschop en Nieuwegein. Op zaterdag wordt voortaan met taxibusjes (8 personen) gereden i.v.m. de geringe bezetting.

Lijn 106 wordt ingekort tot IJsselstein. Reizigers naar Nieuwegein kunnen hier overstappen op de sneltram of lijn 104.

In de spitsuren worden drie extra ritten toegevoegd.

Deze lijn rijdt, op basis van proef, één jaar via station Abcoude.

Op zaterdagochtend vervalt de eerste rit van De Meern naar Woerden. Op zondag vervalt de eerste rit van Utrecht naar Woerden en de laatste rit van Woerden naar Utrecht.

Op werkdagen na 20.00 uur wordt in beide richtingen één extra rit toegevoegd.

Op werkdagen vervalt de laatste rit van Gouda naar Montfoort.

Op zondagavond vervalt de laatste rit tussen Schoonhoven en Utrecht in beide richtingen.