Dienstregeling concessie Oost-Brabant 2010

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2010 voor de concessie Oost-Brabant was geldig van 13 december 2009 t/m 11 december 2010.

De provincie Noord-Brabant stelde met ingang van deze dienstregeling een basisvoorzieningenniveau in waardoor enkele lijnen fors werden opgewaardeerd. Op 1 juli 2010 liep de actie "De Bus. Beter dus." af waardoor de goedkope vervoersbewijzen verdwenen. Per 1 juli 2010 keerde de oude Dalurendagkaart terug in het assortiment. Op die datum werd de OV-chipkaart geïntroduceerd in de provinciale concessies. Het kilometertarief lag op 11,5 cent per kilometer en was daarmee hoger dan het SRE tarief, welk op 10 cent per kilometer lag. De dienstregeling werd fors gewijzigd ten opzichte van de vorige dienstregeling doordat de provincie Noord-Brabant het voorzieningenniveau bijstelde. Hierdoor werd vooral in de rustige gebieden het aanbod flink verhoogd.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Oss
1 Ruwaard - Zuid - Centraal Station
2 Ussen - Centraal Station
3 Mettegeupel - Centraal Station
4 Ruwaard - Centraal Station
Streeknet
23 Helmond - Bakel - Milheeze - De Rips - Oploo - Sint Anthonis - Boxmeer Werd gereden door Hermes vanuit het SRE
25 Helmond - Aarle-Rixtel - Beek en Donk - Gemert - Handel - Boekel - Erp - Veghel Werd in het weekend gereden door Hermes vanuit het SRE
90 's-Hertogenbosch - Rosmalen (- Nuland - Geffen) - Heesch - Schaijk - Reek - Velp - Grave
91 Uden - Volkel - Odiliapeel - Mill - Sint-Hubert - Haps - Vianen - Cuijk
92 Grave - Escharen - Langenboom - Mill - Sint-Hubert - Haps - Vianen - Cuijk
93 Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer
96 Oss - Berghem - Schaijk - Reek - Zeeland
99 Nijmegen - Alverna - Nederasselt - Grave - Reek - Zeeland - Uden Gezamenlijk met OAD (in opdracht van Novio)
121 Eindhoven - Nuenen - Gerwen - Lieshout - Beek en Donk - Gemert - Boekel - Volkel - Uden Werd gereden door Hermes vanuit het SRE
152 Eindhoven - Veghel - Uden - Nistelrode - Heesch - Oss
157 Eindhoven - Son - Sint-Oedenrode - Veghel - Mariaheide - Uden - Nistelrode - Heesch - Oss
162 's-Hertogenbosch - Empel - Het Wild - Maren-Kessel - Lith - Lithoijen - Oss
Buurtbussen
201 Maliskamp - Rosmalen - Kruisstraat - Nuland - Vinkel - Loosbroek - Nistelrode - Vorstenbosch - Veghel
202 Heesch - Nistelrode - Loosbroek - Heeswijk-Dinther
238 Grave - Escharen - Gassel - Beers - Cuijk - St. Agatha - Oeffelt - Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer
252 Herpen - Overlangel - Neerloon - Ravenstein - Deursen - Dennenburg - Demen - Dieden - Haren - Oss
253 Boerdonk - Keldonk - Erp - Veghel - Zijtaart - Mariahout - Lieshout
255 Boxmeer - Sambeek - Vortum-Mullem - Vierlingsbeek - Holthees - Maashees - Venray
257 Schaijk - Herpen - Berghem - Oss
259 Landhorst - Bronlaak - Westerbeek - Oploo - Sint Anthonis - Boxmeer - Rijkevoort
261 Nuland - Geffen - Oss
292 Wilbertoord - Mill - Wanroij - Sint Anthonis - Stevensbeek - Overloon - Venray
296 Oss → Teeffelen → Oijen → Macharen → Megen → Haren → Oss

Wijzigingen per 13 december 2009

 • Lijn 1 (Stadsdienst Oss): Deze lijn gaat ook in de avonduren en op zondag 1x per uur rijden.
 • Lijn 2 (Stadsdienst Oss): Deze lijn gaat ook in de avonduren en op zondag 1x per uur rijden.
 • Lijn 90 (Grave - 's-Hertogenbosch): De ritten in de avonduren worden vanaf Heesch doorgetrokken naar 's-Hertogenbosch. Op zaterdag en zondag wordt de dienstregeling eerder opgestart.
 • Lijn 91 (Uden - Cuijk): In Cuijk wordt de aansluitingen op de trein verbeterd; in de ochtendspits wordt goed aangesloten op de treinen naar Nijmegen en in de middag wordt goed aangesloten op de treinen vanaf Nijmegen. Op zondag gaat deze lijn het hele traject 1x per 2 uur rijden en de eerste rit rijdt circa 30 minuten vroeger.
 • Lijn 92 (Grave - Cuijk): In Cuijk wordt de aansluitingen op de trein verbeterd; in de ochtendspits wordt goed aangesloten op de treinen naar Nijmegen en in de middag wordt goed aangesloten op de treinen vanaf Nijmegen.
 • Lijn 93 (Gennep - Boxmeer): De vertrek- en aankomsttijden zijn circa 30 minuten verschoven, zodat in Boxmeer een betere aansluitingen ontstaan op de schooltijden en een regelmatige halfuursdienst geboden kan worden in combinatie met de buurtbus. Deze lijn gaat voortaan ook op zaterdag 1x per uur rijden.
 • Lijn 96 (Oss - Zeeland): Deze lijn gaat voortaan de hele week rijden tussen Oss en Schaijk, ook tijdens de vakantieperioden. De meeste ritten worden met een 20-persoonsbus gereden. Het traject naar Zeeland wordt alleen nog tijdens de spitsuren bediend; in de ochtendspits elk half uur in beide richtingen en in de middagspits 1x per uur richting Zeeland.
 • Lijn 99 (Nijmegen - Uden): De verantwoordelijkheid van het Brabantse deel van deze lijn ging over van de Stadsregio Arnhem Nijmegen naar de Provincie Noord-Brabant. De vervoerders in beide autoriteiten gingen samen op deze lijn rijden. Hermes reed niet langer voor de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de diensten werden voortaan uitgevoerd door Novio onder de naam Breng. Arriva en Novio gingen ieder de helft van de ritten rijden. Novio bracht zijn ritten onder bij touringcarbedrijf OAD welke daarvoor in zijn stalling in Zeeland beschikking kreeg over vijf streekbussen. In de ochtendspits wordt de frequentie tussen Uden en Grave verlaagd naar een kwartierdienst; tussen Grave en Nijmegen blijft wel elke 10 minuten een bus rijden.
 • Lijn 152 (Eindhoven - Oss): Deze sneldienst gaat voortaan de hele week rijden en in de spitsuren wordt de frequentie gedeeltelijk verhoogd naar een kwartierdienst. Onderweg worden diverse haltes geschrapt, zodat het sneldienstkarakter van deze lijn versterkt werd, de kern Nistelrode wordt helemaal niet meer bediend.
 • Lijn 157 (Eindhoven - Oss): Van maandag t/m zaterdag overdag wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur, alleen in de ochtendspits rijdt nog een enkele extra rit. Op overige tijdstippen kan eventueel gebruik worden gemaakt van lijn 152.
 • Lijn 162 ('s-Hertogenbosch - Oss): In de middagspits beginnen voortaan vier ritten in 's-Hertogenbosch. Op het gezamenlijke routedeel in Empel is de dienstregeling afgestemd op die van lijn 72.
 • Lijn 201 (Maliskamp - Veghel): Op verzoek (telefonische aanvraag of mondeling bij chauffeur) gaat de buurtbus ook het Mariaoord in Kruisstraat bedienen.
 • Lijn 238 (Boxmeer - Grave): 's Middags verschuiven de vertrek- en aankomsttijden met circa 30 minuten, zodat in combinatie met lijn 93 een halfuursdienst wordt gereden.
 • Lijn 252 (Oss - Herpen): Deze lijn krijgt een nieuwe route; voortaan begint deze lijn in Herpen en rijdt dan via Overlangel, Ravenstein, Dennenburg en Haren naar Oss met een frequentie van 1x per 2 uur. In Herpen wordt de lijn gekoppeld aan lijn 257. Zowel in Oss als Ravenstein wordt aansluiting geboden op de treinen.
 • Lijn 255 (Boxmeer - Venray): De route via Smakt bleek vooral vertragingsgevoelig te verwerken en daarom wordt dit traject geschrapt. Ook in Boxmeer wordt de route gewijzigd, zodat de aansluitingen verbeterd kunnen worden.
 • Lijn 257 (Oss - Schaijk): In Herpen wordt deze lijn 1x per 2 uur gekoppeld aan lijn 252.
 • Lijn 292 (Venray - Wilbertoord): Enkele ritten in de ochtendspits vertrekken enkele minuten eerder, zodat in Mill een ruimere aansluiting ontstaat op de bussen richting Grave en Uden.