Dienstregeling concessie Midden-Brabant 2010

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het dienstregelingsjaar 2010 voor de concessie Midden-Brabant liep van 13 december 2009 t/m 11 december 2010.

Wijzigingen

Stadsdienst Tilburg

Op zaterdag wordt voortaan ieder kwartier gereden i.p.v. elke 10 minuten.

Lijn 8 gaat op maandag t/m zaterdag overdag altijd elke 20 minuten rijden. Lijn 8 rijdt na het Centraal Station door, zodat reizigers vanuit Korvel altijd rechtstreeks naar de binnenstad kunnen. Op zaterdag wordt tijdens de winterdienst van/naar Het Laar Oost i.p.v. West gereden. Tijdens de vakantiedienstregeling was hier al sprake van.

Rijdt in Udenhout een kortere route met eindhalte in de Kreitenmolenstraat.

Deze nachtbus wordt volledig opgeheven

Deze nachtbus rijdt niet meer in de nacht van donderdag op vrijdag.

Deze nachtbus rijdt niet meer in de nacht van donderdag op vrijdag.

Streekbussen

Rijdt tussen Tilburg en Gilze een nieuwe route via de Universiteit en Amarant. Rijdt niet meer via de Friezenlaan en de Gilzerbaan. In combinatie met lijn 4 en 130 rijdt tijdens de spitsuren een kwartierdienst op het traject Tilburg Centraal Station - Universiteit v.v. en in combinatie met de nieuwe lijn 130 een halfuurdienst op het traject Tilburg Centraal Station - Amarant - Gilze v.v.
Dagelijks rijdt tijdens de avonduren een uurdienst op het traject Tilburg - Gilze v.v. en op zaterdag en zondag rijden ook enkele ritten extra op het traject Gilze - Breda v.v.

Nieuwe spitslijn die vanaf het Centraal Station Tilburg via de Universiteit en Amarant naar Gilze en OC Prinsenbos rijdt. In combinatie met lijn 4 en 131 wordt een kwartierdienst gereden op het traject Centraal Station - Universiteit v.v. en in combinatie met lijn 131 een halfuurdienst op het traject Centraal Station - Amarant - Gilze v.v.

Deze lijn wordt opgeheven, buurtbus 233 is het alternatief.

Deze lijn wordt opgeheven, buurtbus 234 is het alternatief.

Dit is het vervangende lijnnummer voor het gedeelte 's Hertogenbosch - Wijk en Aalburg van lijn 121.

De extra spitsritten vanaf Drunen naar Den Bosch starten voortaan bij de halte De Mississippi. De twee extra spitsritten naar Tilburg starten voortaan vanaf Kaatsheuvel. Reizigers vanaf Waalwijk kunnen gebruik maken van lijn 300.

De extra spitsritten vanaf Waalwijk naar Den Bosch starten voortaan in Drunen. Reizigers vanaf Waalwijk kunnen gebruik maken van lijn 300. Dagelijks wordt de gehele avond ook een uurdienst gereden tussen Waalwijk en Tilburg, zodat een doorgaande uurdienst Den Bosch - Waalwijk - Tilburg v.v. ontstaat. Vanaf Den Bosch wordt dagelijks om 00:11 uur een extra rit naar Waalwijk gereden.

Deze lijn wordt opgeheven, buurtbus 239 is het alternatief.

In Oisterwijk wordt een nieuwe route via Station NS gereden. De halten Burg. Canterslaan en Gemullehoekenweg worden niet meer aangedaan, bij het Station NS wordt een nieuwe halte in gebruik genomen. Tussen Oisterwijk en Haaren wordt altijd via Oisterwijk-Oost gereden. De dienstregeling wijzigt ingrijpend met betere treinaansluitingen in Tilburg, Oisterwijk en Den Bosch. Op weekdagen worden extra ritten gereden.

Rijdt in Oirschot niet meer via de St. Jorisstraat, maar stopt bij de rotonde op de Kempenweg. Rijdt ook in de weekenden de gehele dag een uurdienst.

Rijdt in Oirschot niet meer via de St. Jorisstraat, maar halteert bij de rotonde op de Kempenweg. Op zaterdagochtend een extra rit Hilvarenbeek - Tilburg en een extra rit Tilburg - Best. In de avonduren wordt dagelijks om 22:13 uur een rit Tilburg - Hilvarenbeek gereden.

In de ochtendspits betrouwbaardere overstappen als gevolg van gewijzigde rijtijden Hermes. Op zaterdagavond vervalt één overstapmogelijkheid.

Rijdt vanaf Tilburg, Stappegoor door naar de halte Venneweg in Goirle voor scholieren van het Mill-Hill college. In aansluiting op het tweede lesuur wordt een extra rit Hilvarenbeek - Goirle gereden.

Om overbelasting van de buurtbus te voorkomen wordt een nieuwe lijn 633 in het leven geroepen.

Als gevolg van de gewijzigde dienstregeling van lijn 140 wijzigt ook de dienstregeling van lijn 239. De aansluitingen in Helvoirt zijn verbeterd. Ter compensatie van de vervallen lijn 139 worden in de ochtendspits extra ritten op lijn 239 gereden.

Scholieren van het Mill-Hill College in Goirle kunnen met lijn 146 van Hilvarenbeek naar Goirle reizen.

Vanwege de groei van het aantal reizigers start in de middagspits vanaf Den Bosch de kwartierdienst een uur eerder op, extra ritten rijden om 15:15 uur om 15:45 uur.

Is een nieuwe spitslijn die een combinatie is van lijn 133 en lijn 607. Rijdt vanaf de Kromme Nol via Heusden en Elshout naar de middelbare scholen in Drunen en Waalwijk. Bij Waalwijk, Rossinistraat is een goede overstap mogelijk op lijn 300 van/naar Tilburg. Door een vroege rit in de ochtendspits en een late rit in de middagspits is deze lijn geschikt voor scholieren in Tilburg die woonachtig zijn in het Land van Heusden en Altena.

Buurtbussen

De route in Dongen wordt aangepast.

In de middagspits wordt op de drukste trajecten een halfuurdienst met 8-persoonsbusjes gereden.