Dienstregeling concessie Meierij 2011

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2011 van de concessie Meierij liep van 12 december 2010 t/m 7 januari 2012.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst 's-Hertogenbosch
60 P+R Vlijmenseweg - Vughterstraat Citybus
61 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - De Pettelaar - De Aawijk
62 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - De Muntel - Station Oost - De Reit - De Rompert
63 Rosmalen - Hintham - Graafsewijk - Centrum - Centraal Station - Maasoever
64 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - Pettelaarpark - De Aawijk Spitsbus
65 Engelen - Centraal Station
66 Centraal Station - Centrum - Graafsewijk - Station Oost - De Herven - Rosmalen Spitsbus
67 Maaspoort - Centraal Station
68 Maasoever - Maaspoort - De Rompert - De Muntel - Centrum - Centraal Station - Vught De Baarzen
69 Centraal Station - Vught De Baarzen
70 P+R De Vliert - Sint Josephstraat Citybus
72 Empel - De Rompert - Centraal Station
73 De Rompert - De Hambaken - Centraal Station
74 Groote Wielen - Station Oost - Centraal Station
80 P+R Pettelaarpark - Parade Citybus
220 Centraal Station - Parade Citybus
Streekbussen
155s Sint-Oedenrode - Schijndel - 's-Hertogenbosch
156 's-Hertogenbosch - Den Dungen - Sint Michielsgestel - Schijndel - Sint Oedenrode - Nijnsel - Son - Eindhoven
158 Veghel - Heeswijk Dinther - Middelrode - Berlicum - Hintham - 's-Hertogenbosch
159 Veghel - Eerde - Wijbosch - Schijndel - Sint Michielsgestel - 's-Hertogenbosch
160s Uden - Veghel - Schijndel - 's-Hertogenbosch
Buurtbussen
203 Liempde - Boxtel - Esch - Vught - 's-Hertogenbosch
204 Best - Boskant - Sint Oedenrode - Olland - Kasteren - Liempde - Boxtel - Schijndel
213 Vught Lunetten - 's-Hertogenbosch t/m 31 januari
213 Vught - Vught Lunetten - Cromvoirt - 's-Hertogenbosch v.a. 1 februari
299 Oirschot - Spoordonk - Lennisheuvel - Boxtel - Gemonde - Sint-Michielsgestel

Wijzigingen per 12 december 2010

 • Lijn 60 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Op donderdag- en vrijdagavond is de dienstregeling gelijk getrokken met de andere transferiumlijnen. Hierdoor wordt de hele week volgens dezelfde dienstregeling gereden.
 • Lijn 62 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In beide richtingen is de halte Sint Teunislaan vervallen. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Rompertpassage.
 • Lijn 65 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Het traject tussen Engelen Haverleij en Bokhoven komt te vervallen vanwege de geringere bezetting, reizigers vanuit Bokhoven kunnen gebrui maken van de Regiotaxi. In 's-Hertogenbosch gaat deze lijn voortaan via de Brabanthallen rijden, ter hoogte van het Congrescentrum 1931 en bij de Dieze worden nieuwe bushaltes geplaatst.
 • Lijn 66 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Het traject tussen station 's-Hertogenbosch en Vlijmen komt te vervallen; als gedeeltelijke vervanging gaan extra ritten rijden op de lijnen 135 en 136. Tijdens de spitsuren blijft onder hetzelfde lijnnummer nog wel een bus rijden tussen 's-Hertogenbosch en Rosmalen.
 • Lijn 68 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn neemt alle ritten van/naar de Maasoever over van lijn 69. Hierdoor wordt van maandag t/m vrijdag overdag een regelmatigere dienstregeling naar de Maasoever gereden. In Vught is de halte Vijverbosweg voortaan de nieuwe begin- en eindhalte, de halte Hertoglaan komt te vervallen. Ook gaat deze bus in 's-Hertogenbosch via het Jeroen Boschziekenhuis rijden.
 • Lijn 69 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn wordt ingekort tot het traject 's-Hertogenbosch Station - Vught, reizigers van/naar de Herven, De Maaspoort en De Maasoever kunnen gebruik maken van lijn 68. Naar het Carolusziekenhuis en De Herven gaat voortaan lijn 74 rijden. In Vught is de halte Vijverbosweg voortaan de nieuwe begin- en eindhalte, de halte Hertoglaan komt te vervallen en de halte Wolfskamerweg en Paulusstraat worden samengevoegd. Ook gaat deze bus in 's-Hertogenbosch via het Jeroen Boschziekenhuis rijden.
 • Lijn 72 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In Empel wordt de route opnieuw gewijzigd. De bus rijdt vanaf de Breeakkers voortaan via de Meerwijkweg, Uienwaard en Kasteeldreef en vervolgens via de rotonde weer terug naar 's-Hertogenbosch. De halte Bereklauw wordt de nieuwe begin- en eindhalte.
 • Lijn 74 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In 's-Hertogenbosch gaat deze via industrieterrein De Herven rijden, vanwege het wegvallen van lijn 69. De halte Brabantpoort is in de richting van de Groote Wielen vervallen, omdat het oversteken van de weg als gevaarlijk wordt bevonden.
 • Lijn 156 ('s-Hertogenbosch - Eindhoven): In de ochtendspits gaan de ritten van 's-Hertogenbosch naar Eindhoven via bedrijventerrein De Brand rijden en in de middagspits doen de ritten van Eindhoven naar 's-Hertogenbosch dit. In de tegenovergestelde richting wordt deze halte niet bediend. Om 18:42 rijdt een extra rit van Eindhoven naar 's-Hertogenbosch.
 • Lijn 158 ('s-Hertogenbosch - Veghel): Halverwege de middag wordt een extra rit van 's-Hertogenbosch naar Veghel toegevoegd om 15:18.
 • Lijn 159 ('s-Hertogenbosch - Veghel): De tweede rit vanuit 's-Hertogenbosch gaat in Veghel ook naar de halte De Muntelaar rijden. In Veghel is een nieuwe halte geplaatst tegenover het tankstation onderaan de afslag van de Rembrandtlaan, deze halte wordt alleen richting 's-Hertogenbosch bediend.
 • Lijn 160 ('s-Hertogenbosch - Uden): Van maandag t/m vrijdag overdag en zaterdagmiddag vanaf ca. 12:00 is de frequentie verhoogd van 1x per uur naar 2x per uur. De laatste ritten in beide richtingen vertrekken ongeveer een half uur later.
 • Lijn 203 ('s-Hertogenbosch - Liempde): In Vught gaat deze lijn via het Moleneindplein, Vijverbos en de Loonsebaan rijden. De route via Cromvoirt keert niet meer terug in de dienstregeling.
 • Lijn 213 ('s-Hertogenbosch - Vught): Deze lijn wordt omgezet naar een volwaardige buurtbus; op werkdagen wordt een uurdienst gereden tussen 07:40 en 18:40 en op zaterdag tussen 09:40 en 17:40.

Wijziging per 1 februari 2011

 • Lijn 213 ('s-Hertogenbosch - Vught): Op verzoek van bewoners langs de route wordt de route gewijzigd. De lijn begint voortaan in het Vijverbos in Vught en rijdt vervolgens via Lunetten en Cromvoirt naar 's-Hertogenbosch.