Dienstregeling concessie Meierij 2009

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2009 voor de concessie Meierij van Arriva liep van 14 december 2008 t/m 12 december 2009.

Ten opzichte van voorgaande dienstregelingen is de regelmaat in de patronen verbeterd en zijn er betere aansluitingen op de treinen en tussen de bussen onderling. Op een paar kleine uitzonderingen na zijn de vertrektijden op alle avonden voortaan gelijk. In de meivakantie wordt geen vakantiedienstregeling meer gereden. Tevens wisselde op enkele concessieoverschrijdende lijnen naar de regio Eindhoven de vervoerder.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst 's-Hertogenbosch
60 P+R Vlijmenseweg - Centrum Citybus
61 De Kruiskamp - De Schutskamp - Station - Centrum - Zuid - De Aawijk
62 De Kruiskamp - De Schutskamp - Station - Centrum - De Muntel - Station Oost - De Herven - De Reit - De Rompert
63 Rosmalen - Hintham - Graafsebuurt - Centrum - Station - Orthen - Hambaken - Maasoever
64 De Kruiskamp - De Schutskamp - Station - Centrum - Zuid - De Pettelaar - De Aawijk Spitsbus
65 Bokhoven - Engelen - Rietvelden - De Schutskamp - Station
66 Vlijmen - Helftheuvel - Station - Centrum - Graafsewijk - Station Oost - De Herven - Rosmalen
67 Station - Orthen - Maaspoort
68 Maasoever - Maaspoort - De Rompert - De Muntel - Centrum - Station - Jeroen Bosch Ziekenhuis - Vught
69 Maasoever - Maaspoort - De Rompert - De Muntel - Centrum - Station - Jeroen Bosch Ziekenhuis - Vught
70 P+R De Vliert - Centrum Citybus
72 Empel - De Rompert - De Muntel - Centrum - Station
73 De Rompert - De Hambaken - Orthen - Station
74 Groote Wielen - Station Oost - De Muntel - Centrum - Station
80 P+R Pettelaarpark - Centrum Citybus
Streekbussen
155s Sint-Oedenrode - Schijndel - 's-Hertogenbosch
156 's-Hertogenbosch - Den Dungen - Sint Michielsgestel - Schijndel - Sint-Oedenrode - Nijnsel - Son - Eindhoven
158 Veghel - Heeswijk Dinther - Middelrode - Berlicum - Hintham - 's-Hertogenbosch
159 Veghel - Eerde - Wijbosch - Schijndel - Sint Michielsgestel - 's-Hertogenbosch
160s Uden - Veghel - Schijndel - 's-Hertogenbosch
Buurtbussen
203 Liempde - Boxtel - Esch - Vught - 's-Hertogenbosch
204 Sint-Oedenrode - Olland - Kasteren - Liempde - Boxtel - Schijndel
299 Oirschot - Spoordonk - Lennisheuvel - Boxtel - Gemonde - Sint-Michielsgestel

Wijzigingen per 14 december 2008

 • Lijn 60 (Citybus 's-Hertogenbosch): Op maandagochtend, tijdens de vakantieperioden, op zaterdag en op koopzondagen is de frequentie verhoogd.
 • Lijn 62 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Vanwege werkzaamheden aan de Rückertbrug gaat deze lijn vanaf medio 2009 omrijden via de Zuid-Willemsvaart, Oostwal, Graafseweg en Van Grobbendoncklaan.
 • Lijn 63 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Vanwege de mogelijke vertragingen in de dienstregeling als gevolg van het ombouwen van de snelweg A2 wordt deze lijn geknipt, doorgaande reizigers moeten bij het station overstappen op een andere bus. In de Maasoever rijdt de bus alleen nog tijdens de spitsuren en gaat de bus voortaan rechtstreeks via de Hambakenweg rijden. Met uitzondering van de spitsuren gaat deze lijn ook via het noordelijke deel van Rosmalen rijden en vervangt daar lijn 66.
 • Lijn 65 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Vanaf Engelen wordt de route doorgetrokken naar Bokhoven, waarmee de route van de belbus wordt overgenomen.
 • Lijn 66 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Het traject tussen station 's-Hertogenbosch en Rosmalen wordt alleen nog tijdens de spitsuren gereden. Buiten de spitsuren wordt Rosmalen alleen nog bediend door lijn 63, in een grote lusroute. Het traject tussen Vlijmen en 's-Hertogenbosch blijft ongewijzigd.
 • Lijn 68 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Vanwege de mogelijke vertragingen in de dienstregeling als gevolg van het ombouwen van de snelweg A2 wordt deze lijn geknipt, doorgaande reizigers moeten bij het station overstappen op een andere bus. Vanwege werkzaamheden aan de Rückertbrug gaat deze lijn vanaf medio 2009 omrijden via de Zuid-Willemsvaart, Oostwal, Graafseweg en Van Grobbendoncklaan. Op zaterdag gedurende vakantieperioden wordt voortaan volgens de normale dienstregeling gereden.
 • Lijn 69 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Vanwege de mogelijke vertragingen in de dienstregeling als gevolg van het ombouwen van de snelweg A2 wordt deze lijn geknipt, doorgaande reizigers moeten bij het station overstappen op een andere bus. Vanwege werkzaamheden aan de Rückertbrug gaat deze lijn vanaf medio 2009 omrijden via de Zuid-Willemsvaart, Oostwal, Graafseweg en Van Grobbendoncklaan. Op zaterdag gedurende vakantieperioden wordt voortaan volgens de normale dienstregeling gereden.
 • Lijn 70 (Citybus 's-Hertogenbosch): Tijdens de vakantieperioden, op zaterdag en op koopzondagen is de frequentie verhoogd.
 • Lijn 71 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers naar Bokhoven kunnen voortaan gebruik maken van lijn 65.
 • Lijn 74 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): deze lijn krijgt een nieuwe route; voortaan wordt vanaf de Groote Wielen via de Brabantpoort naar 's-Hertogenbosch gereden en de lijn gaat deels met grote bussen rijden. Van maandag t/m zaterdag overdag tot circa 21:30 wordt elk half uur gereden en op overige tijdstippen elk uur.
 • Lijn 75 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn wordt opgeheven. In de ochtendspits kunnen reizigers naar de Weener Groep gebruik maken van lijn 67 of 72 en in de middagspits van lijn 63.
 • Lijn 80 (Citybus 's-Hertogenbosch): Tijdens de vakantieperioden, op zaterdag en op koopzondagen is de frequentie verhoogd.
 • Lijn 156 ('s-Hertogenbosch - Eindhoven): Met uitzondering van enkele ritten in de avonduren, rijdt deze lijn voortaan de gehele week 1x per uur het hele traject tussen 's-Hertogenbosch, Sint-Oedenrode en Eindhoven.
 • Lijn 158 ('s-Hertogenbosch - Veghel): In de avonduren en op zondag wordt in Veghel voortaan aansluiting geboden op lijn 157 richting Eindhoven. In Veghel rijdt de bus doordeweeks 1x per uur verder als lijn 25 naar Helmond en omgekeerd rijdt de bus uit Helmond 1x per uur verder als lijn 158.
 • Lijn 159 ('s-Hertogenbosch - Veghel): In de avonduren en op zondag wordt voortaan een goede aansluiting geboden op lijn 157 richting Veghel en Uden.
 • Lijn 160 ('s-Hertogenbosch - Uden): Deze lijn gaat van maandag t/m zaterdag overdag 1x per uur in beide richtingen rijden.