Dienstregeling concessie Meierij 2009

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 14 december 2008 wijzigde de dienstregeling van de concessie Meierij. Het gebied omvatte de stadsdienst 's-Hertogenbosch alsmede streeklijnen rond 's-Hertogenbosch en Veghel. Ten opzichte van voorgaande dienstregelingen is de regelmaat in de patronen verbeterd en zijn er betere aansluitingen op de treinen en tussen de bussen onderling. Op een paar kleine uitzonderingen na zijn de vertrektijden op alle avonden voortaan gelijk. In de meivakantie wordt geen vakantiedienstregeling meer gereden. Tevens wisselden op enkele concessieoverschrijdende lijnen naar SRE de vervoerders.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Den Bosch

 • lijn 60 Citybus P+R Vlijmensweg - Vughterstraat: de frequentie op maandagochtend, in de vakanties, op zaterdagen en op koopzondagen is verhoogd.
 • lijn 62 Kruiskamp - Rompert: vanwege werkzaamheden aan de Rückertbrug wordt vanaf medio 2009 komende vanaf de Parade via Zuid-Willemsvaart-Oostwal-Graafseweg en de Van Grobbendoncklaan gereden.
 • lijn 63 Station NS - Rosmalen via Hintham / lijn 66 Station NS - Rosmalen via de Herven: de bediening van Rosmalen is gewijzigd. Lijn 66 rijdt alleen in de spitsen, in de daluren bedient lijn 63 ook het noordelijk deel van Rosmalen. Vanwege mogelijke vertragingen door de ombouw van de A2 is lijn 63 gesplitst en moeten doorgaande reizigers op het station overstappen.
 • lijn 63 Station NS - Maasoever: de route door Maasoever is gestrekt, er wordt niet meer via het Wielsum maar via de Hambakenweg gereden. Vanwege het beperkte aantal reizigers is deze lijn in de daluren opgeheven. Vanwege mogelijke vertragingen door de ombouw van de A2 is lijn 63 gesplitst en moeten doorgaande reizigers op het station overstappen. Op zaterdag in de vakanties wordt voortaan de normale zaterdagdienstregeling gereden.
 • lijn 65 Bokhoven - Station NS: deze lijn is verlengt van Engelen naar Bokhoven en vervangt daar belbus lijn 71.
 • lijn 68 Vught - Maasoever: deze lijn is gesplitst in een gedeelte Maasoever - Station NS en een gedeelte Vught - Station NS om vertragingen door de ombouw van de A2 te voorkomen. Doorgaande reizigers stappen op het station over. Vanwege werkzaamheden aan de Rückertbrug wordt vanaf medio 2009 komende vanaf de Parade via de route Zuid-Willemsvaart-Citadellaan-Orthenseweg naar de Rompertsebaan gereden. Op zaterdag in de vakanties wordt voortaan de normale zaterdagdienstregeling gereden.
 • lijn 69 Vught- Maasoever: deze lijn is gesplitst in een gedeelte Maasoever - Station NS en een gedeelte Vught - Station NS om vertragingen door de ombouw van de A2 te voorkomen. Doorgaande reizigers stappen op het station over. Vanwege werkzaamheden aan de Rückertbrug wordt vanaf medio 2009 komende vanaf de Parade via Zuid-Willemsvaart-Oostwal-Graafseweg en de Van Grobbendoncklaan gereden. Op zaterdag in de vakanties wordt voortaan de normale zaterdagdienstregeling gereden.
 • lijn 70 Citybus P+R De Vliert - Sint Josephstraat: de frequentie in de vakanties, op zaterdagen en op koopzondagen is verhoogd.
 • lijn 71 Station NS - Bokhoven: deze belbus is opgeheven, de route door Bokhoven wordt voortaan door lijn 65 bediend.
 • lijn 74 Station NS - Rosmalen: deze lijn is vernieuwd en gaat tussen het centraal station en de wijk Groote Wielen in Rosmalen rijden met onderweg een halte bij bedrijvenpark Brabantpoort. Tot 21.30 uur wordt een halfuursdienst gereden, daarna en op zondag de hele dag wordt een uurdienst gereden.
 • lijn 75 Station NS - Weener Groep: deze lijn is opgeheven, reizigers kunnen in de ochtendspits gebruik maken van lijn 67 van Station NS richting Troelstradreef (er is een rit die om ca. 07.52 uur bij de halte Orthen stopt). In de vakanties (en ook in de basisdienst) kan gebruik gemaakt worden van lijn 72 richting Empel (vertrek van CS om 07.44 uur). In de avondspits kan gebruik gemaakt worden van lijn 63 uit Maasoever richting Station NS (er is een rit die om ca. 16.35 uur bij de halte Orthen stopt).
 • lijn 80 Citybus P+R Pettelaarpark – Parade: in de vakanties, op zaterdagen en op koopzondagen is de frequentie verhoogd.


Streeklijnen

 • lijn 156 Den Bosch - Eindhoven: deze lijn rijdt voortaan ook op zondag door naar Eindhoven. De laatste avondrit rijdt Sint-Oedenrode - Schijndel rijdt voortaan vanuit Eindhoven.
 • lijn 158 Den Bosch - Veghel: biedt 's avonds en op zondag voortaan in Veghel aansluiting op lijn 157 naar Eindhoven. Vanaf Veghel wordt doorgereden als lijn 25 naar Helmond, de bus uit Helmond rijdt verder als lijn 158 naar Den Bosch.
 • lijn 159 Den Bosch - Veghel: biedt 's avonds en op zondag voortaan in Veghel aansluiting op lijn 157 richting Uden.
 • lijn 160 Den Bosch - Uden: deze lijn wordt uitgebreid en gaat van maandag t/m zaterdag overdag en aan het begin van de avond elk uur rijden.

Referenties

[1] Nieuwe dienstregeling Den Bosch