Dienstregeling concessie DAV-gebied 2011

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 2 januari 2011 gaat bij Arriva in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden de nieuwe dienstregeling in. Een nog onvolledig overzicht van de buslijnen die wijzigen is hieronder te vinden.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Dordrecht

De route in Dubbeldam wordt gewijzigd : na Kastanjelaan rechtsaf Gravensingel, rechtsaf Dubbelsteynlaan-Oost; terug in omgekeerde volgorde. Deze lijn wordt voortaan gereden met een taxibus/15-persoonsbus.

Lijn 2 rijdt voortaan via Toulonselaan / Oranjepark en Reeweg-Oost en niet meer via Transvaalstraat en Crayensteynstraat.

De verdeling van de rijtijd over de route is aangepast.

De vertrektijden verschuiven met enkele minuten. De ritten naar de Hollandsche Biesbosch in de zomermaanden zijn ingekort tot halte Bezoekerscentrum.

Eén van de ritten vervalt.

Lijn 7 rijdt voortaan alleen nog tussen het Centrum en Sterrenburg, de route naar Dordtse Kil wordt overgenomen door de nieuwe lijn 8. In de ochtendspits wordt vanaf de Kometenlaan voortaan rechtstreeks via de Eulerlaan naar de Assumburg gereden, in de avondspits rijdt lijn 7 via de Galileïlaan i.p.v. de Planetenlaan/Venuslaan/Kometenlaan.

Lijn 8 is een nieuwe lijn die de route van lijn 7 van/naar Dordtse Kil overneemt. In de spitsen blijft vanuit Dordtse Kil via de N3 rechtstreeks van/naar Sterrenburg gereden worden.

Streeklijnen

Lijn 11 neemt de route van de opgeheven lijn 141 over van het Koningsplein in Ridderkerk via H.I. Ambacht tot station Zwijndrecht en rijdt vanaf daar via Nederhoven en station Zwijndrecht naar Dordrecht. Deze lijn rijdt alleen richting Dordrecht.

Lijn 12 rijdt van Dordrecht naar station Zwijndrecht en neemt vanaf daar de route van de opgeheven lijn 141 via Nederhoven en H.I. Ambacht naar Ridderkerk Koningsplein over. Deze lijn rijdt alleen richting Ridderkerk.

Rijdt 's ochtends in de daluren voortaan 1x/2 uur. Op de uren dat lijn 75 niet rijdt wordt dezelfde route gereden door buurtbus 701.

Voortaan rijdt nog slechts de helft van de ritten (2x/uur in de spits, 1x/uur in de daluren) van/naar Leerdam Oost. De andere helft van de ritten rijdt tot het station en rijdt in de tegenspitsrichting een rechtstreekse route waarbij Leerdam Noord en West niet worden aangedaan. In Utrecht wordt alleen nog op het Jaarbeursplein gestopt.

Gaat van maandag t/m vrijdag overdag via bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam rijden.

De route via Plantageweg, Rembrandtlaan en Vondellaan in Alblasserdam wordt alleen nog door de korte ritten Alblasserdam - Rotterdam v.v. in de spitsuren gereden. In Utrecht wordt alleen nog op het Jaarbeursplein gestopt.

Op zaterdag rijdt lijn 91 voortaan nog maar 1x/uur.

Rijdt op zondagavond alleen nog tussen Rotterdam Zuidplein en H.I. Ambacht Banckertplein. Op alle avonden rijdt de laatste rit voortaan rond 21.00 uur.

Deze lijn wordt opgeheven, de route tot Ridderkerk Koningsplein wordt overgenomen door lijn 11 en 12.

Stopt in Utrecht alleen nog op het Jaarbeursplein.

Deze lijn wordt opgeheven, alle ritten worden overgenomen door lijn 85.

In de daluren op maandag t/m vrijdag wordt de frequentie op proef verhoogd naar 4x/uur. In Utrecht wordt alleen nog op het Jaarbeursplein gestopt.

In de ochtendspits begint de helft van de ritten richting Utrecht bij halte Ziekenhuis Dordwijk in Dordrecht, één ochtendrit uit Utrecht eindigt hier. In Utrecht wordt alleen nog op het Jaarbeursplein gestopt.

Rijdt alleen nog in de ochtendspits, in Utrecht wordt alleen nog op het Jaarbeursplein gestopt.

Deze lijn wordt beter afgestemd met lijn 75 in de daluren in de ochtend en rijdt voortaan in Bleskensgraaf via de Melkweg en via de N214 van Noordeloos naar Hoornaar.