Coulant Touring

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Coulant Touring is een touringcarbedrijf dat is gevestigd in Oldeberkoop. Het bedrijf verzorgt schoolreizen, dagtochten en meerdaagse groepsreizen naar diverse bestemmingen.

Daarnaast verzorgt het bedrijf soms openbaar vervoer in de vorm van versterkingsritten voor Arriva (eerder ook Qbuzz en Connexxion) en bij treinstremmingen.


Wagenpark

Hieronder een overzicht van de bussen die bij Coulant Touring in dienst zijn of waren.

Serie Type Bouwjaar Concessie Opmerkingen Afbeelding
12 Bova Futura Achtergrondkleur.jpg
13, 16 - 17 Den Oudsten B88 De 13 is de voormalig FRAM bus 3821. Sinds 24 april 2012 eigendom van de Stichting Standaard Streekbus die de bus heeft gerestaureerd. De stichting is opgericht door de eigenaar van Coulant Touring en een buschauffeur van Syntus Zwolle. De bus is inmiddels weer voorzien van FRAM logo's. De 16 is de ex-BBA 987, de 17 de ex-BBA 969. Achtergrondkleur.jpg
14 Setra S 415 UL Achtergrondkleur.jpg
18 Scania-Vabis B 5658 In het najaar van 2005 importeerde Coulant Touring deze Zweedse bus, die 50 jaar lang als schoolbus in Stockholm had gediend. De Jong Truckschade te Heerenveen restaureerde het chassis. FCB (Friesland Coach Builders) uit Joure restaureerde het interieur, voorzag de bus van een nieuwe laag verf en verving het glas door gehard glas. In maart 2007 werd de autobus goedgekeurd door de RDW en de inspectie Verkeer en Waterstaat.

De autobus heeft een Scania Vabis turboloze 6 cilinder dieselmotor en een 5-versnellingsbak. Verder is de bus voorzien van stuurbekrachtiging. De bus had 46 zitplaatsen en 24 staanplaatsen. Door de restauratie is het aantal zitplaatsen teruggebracht tot 34. In de autobus is verder een klein keukentje met een bar en koelkast aanwezig. Coulant gebruikt de bus voornamelijk voor VIP-ritten.

Achtergrondkleur.jpg
19 Volvo B12-60 Drieasser Achtergrondkleur.jpg
20 Setra S 315 UL Automaat Achtergrondkleur.jpg
21 Mercedes-Benz Tourismo Automaat. Reed tot eind 2014 in de huisstijl van het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Achtergrondkleur.jpg
22 MAN Lion's Coach Drieasser Achtergrondkleur.jpg

Naast de bussen is het bedrijf in bezit van een Buick Super Eight uit 1940 en een Volvo PV544 uit 1962.

Externe link

Officiële website