Concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal 2004

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2004 voor de concessie Zutphen-Hengelo-Oldenzaal ging in op 14 december 2003.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Streekbussen
53 Varsseveld - Lichtenvoorde - Groenlo - Neede - Haaksbergen - Beckum - Hengelo
54 Zutphen - Warnsveld - Eefde - Almen - Laren - Holten
55 Almelo - Wierden - Rijssen - Holten
56 Deventer - Epse - Laren - Lochem - Barchem - Borculo
57 Borne - Azelo
58 Nijverdal - Holterberg - Holten
81 Deventer - Epse - Gorssel - Eefde - Zutphen
82 Zutphen - Warnsveld - Steenderen - Toldijk - Hummelo - Langerak - Doetinchem Niet 's avonds en in het weekend
91 Goor - Markelo - Holten
92 Almelo - Bornerbroek - Delden - Hengevelde - Markvelde - Neede
93 Goor - Enter - Rijssen
95 Goor - Diepenheim - Geesteren - Borculo
96 Nijverdal - Rijssen
97 Goor - Hengevelde - Haaksbergen
98 Rijssen - Markelo
99 Hengelo - Delden - Goor - Markelo - Holten
Trein
31200 Zutphen - Goor - Hengelo - Oldenzaal

Belangrijkste wijzigingen

Een nieuwe lijn, deze rijdt elke 30 minuten tussen Zutphen, Warnsveld, Almen, Laren en Holten. In Zutphen wordt via de Warnsveldseweg gereden en in Warnsveld via de Kapperallee.

Deze lijn is ingekort tot het traject Holten - Rijssen - Almelo. Het gedeelte Zutphen - Lochem is opgeheven, als alternatief rijdt de trein Zutphen - Lochem elk halfuur. Voor scholieren blijft enkele malen per dag nog een bus rijden tussen Lochem en Warnsveld. Voor de verbinding Zutphen - Holten is lijn 54 ingesteld.

In Lochem wordt niet langer via het busstation gereden. Vanuit Borculo wordt er direct naar het station gereden en dan via het Centrum, de Zutphenseweg en de Rondweg-West verder naar Laren.

Deze lijn vervangt taxiliner 222.

Deze nieuwe lijn rijdt in het weekend tussen de stations van Nijverdal en Holten over de Holterberg. Onderweg wordt alleen op verzoek gestopt.

Een nieuwe lijn die het traject van lijn 28 vervangt tussen Zutphen en Deventer.

Deze lijn begint voortaan in Holten. In Goor bestaat een goede overstap op de trein naar Hengelo en Oldenzaal. Tussen Hengelo en Holten rijdt nog wel lijn 99, echter alleen in de spitsuren.

In Delden wordt niet meer via het busstation gereden. Vanaf Bornerbroek rijdt de bus via de Rondweg en de Hengelosestraat direct naar het station.

Het traject tussen Goor en Diepenheim komt te vervallen. Tussen Goor en Diepenheim rijdt voortaan lijn 95.
Het traject tussen Nijverdal en Rijssen komt eveneens te vervallen, dit traject worden dan weer overgenomen door lijn 96.

Een nieuwe lijn die het traject van lijn 93 vervangt tussen Goor en Diepenheim, in Goor rijden alle ritten via het station. Na Diepenheim wordt er verder gereden naar Borculo.

Een nieuwe lijn die het traject van lijn 93 vervangt tussen Nijverdal en Rijssen. Deze lijn rijdt elk half uur en in Rijssen wordt via de wijk de Veeneslagen gereden.

Een nieuwe lijn die elk halfuur rijdt tussen Goor en Haaksbergen. In Hengevelde bestaat een overstap op lijn 92 naar Neede en Delden.

Een nieuwe lijn die in een uurdienst rijdt tussen Markelo en Rijssen. Deze lijn vervangt taxiliner 224.

Een nieuwe lijn die het traject van lijn 91 vervangt tussen Hengelo en Holten. Deze lijn rijdt alleen doordeweeks in de spitsuren.

Wijzigingen per 7 januari 2004

Om de aansluitingen in Deventer en Borculo te behouden wordt de route in Lochem gewijzigd. Dit betekent dat een aantal haltes in Lochem slechts in één richting bediend wordt. Door deze routewijziging vertrekken alle ritten in Borculo 5 minuten eerder.

Tussen Neede en Delden wijzigen de vertrekken, in de meeste gevallen worden de vertrektijden met 6 minuten vervroegd. Hierdoor blijft de overstap in Hengevelde behouden.

De vertrektijden vanaf de halte Enter, RK Kerk worden in de richting Goor met 12 minuten vervroegd en de richting Rijssen met 9 minuten. De tussenritten in de avonduren rijden in Goor rechtstreeks naar het station respectievelijk de Spreeuwenstraat, de vertrektijden van deze ritten verschuiven daardoor.