Dienstregeling concessie Zuidoost-Fryslân 2012

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2012 voor de concessie Zuidoost-Fryslân liep van 2 januari 2011 t/m 8 december 2012.

Lijnennet

Lijn Route
Stadsbus Drachten
12 Van Knobelsdorffplein - De Singels - De Drait - De Trisken
Streekbus
11 Buitenpost - Augustinusga - Akkrum - Surhuisterveen - Drachten - Nij Beets - Akkrum
13 Leeuwarden - Surhuisterveen - Drachten - Oldeberkoop - Noordwolde - Steenwijk
14 Leeuwarden - Nijega - Drachten - Donkerbroek - Oosterwolde - Veenhuizen - Assen
15 Heerenveen - Jubbega - Oosterwolde - Appelscha - Smilde - Assen
16 Wolvega - N351 - Oosterwolde
17 Heerenveen - Wolvega - Steggerda - Noordwolde - Boijl - Oosterwolde
18 Heerenveen - Nij Beets - Beetsterzwaag - Drachten - Haulerwijk - Assen
19 Leeuwarden - Burgum - Drachten - Ureterp - Wijnjewoude - Donkerbroek - Oosterwolde - Appelscha - Smilde - Bovensmilde - Assen
20 Heerenveen - Gorredijk - Beetsterzwaag - Drachten - Burgum - Leeuwarden
21 Heerenveen - Gorredijk - Beetsterzwaag - via A7 - Drachten
Qliner
310 Heerenveen - IBF (Heerenveen) - Drachten
320 Leeuwarden - Drachten
Buurtbus
101 Buitenpost - Augustinusga - Gerkesklooster - Stroobos - Lutjegast - Grootegast
104 Allardsoog - Gorredijk - Jonkerslân
107 Oldeberkoop - Oosterwolde - Appelscha
108 Wolvega → Scherpenzeel → Langelille → Wolvega
Skoallebus (schoolbus)
511 Gorredijk - Tijnje - Uilesprong - Aldeboarn - Akkrum
512 Drachten - Ureterp - Frieschepalen - Bakkeveen - Wijnjewoude - Hemrik - Lippenhuizen - Gorredijk

Wijzigingen per 8 januari 2012

Aangepaste dienstregelingsperiodes

Zomervakantiedienstregeling korter Om forenzen tegemoet te komen wordt de zomervakantiedienstregeling van 8 weken beperkt tot de vakantieperiode van 6 weken van het basisonderwijs in de regio. De zomervakantiedienstregeling gaat in op 23 juli en eindigt op 31 augustus.

(School)vakantie dienstregeling In de drie weken voorafgaand aan de zomervakantiedienstregeling is al wel sprake van minder scholieren en studenten die gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarom rijdt Qbuzz dan een (school)vakantie dienstregeling waarin het aanbod van openbaar vervoer slechts minimaal afneemt.

Wijzigingen per lijn

  • Lijn 11 (Buitenpost - Akkrum): Tussen Drachten en Houtigehage loopt de route voortaan via de Folgeralaan, zodat het dorpje Drachtstercompagnie beter wordt ontsloten. In Surhuisterveen wijzigt de route.
  • Lijn 13 (Leeuwarden - Steenwijk): In Surhuisterveen is de route richting Drachten aangepast, vanwege de gewijzigde infrastructuur aldaar. De route loopt voortaan vanaf het Torenplein via de Jan Binneslaan, Groningerstraat, Molenweg, De Dellen, Nije Jirden en de Vierhuisterweg.
  • Lijn 14 (Leeuwarden - Assen): Deze lijn rijdt niet meer via het knooppunt A7, maar via Opgong en de Hegebrechtsterleane. In Leeuwarden wordt een nieuwe halte geplaatst bij het P+R Hemriksein, vanwaar af in de spitsuren extra pendelbussen gaan rijden.
  • Lijn 15 (Heerenveen - Assen): In Heerenveen wordt de route aangepast, omdat enkele scholen verplaatst zijn. De halte Jan Mankeslaan komt te vervallen, maar voortaan worden de haltes Gruttostraat en Sporthal De Kamp aangepast. Om 06:22 wordt een extra rit van Oosterwolde naar Heerenveen toegevoegd. Om 08:10 rijdt een extra rit van Jubbega naar Heerenveen, die in Heerenveen aansluit op de stoptrein naar Leeuwarden.
  • Lijn 16 (Wolvega - Oosterwolde): Vanwege het geringe aantal in- en uistappers vervalt de route door het dorp Nijeholtpade. 's Ochtends wordt een extra vroege rit van Oosterwolde naar Wolvega toegevoegd om 05:43. 's Ochtends wordt na het rondje Wolvega goed aangesloten op de treinen en 's middags wordt een goede aansluiting geboden vanaf de treinen.
  • Lijn 17 (Heerenveen - Oosterwolde): Om 07:27 rijdt een extra rit van Noordwolde naar Heerenveen en geeft in Wolvega een goede aansluiting op de stoptrein naar Leeuwarden. De ritten van 07:17 en 08:17 uit Noordwolde komen te vervallen.
  • Lijn 20 (Heerenveen - Leeuwarden): In Gorredijk loopt de route niet meer via de Hoofdstraat, maar via de Overtoom en Badweg.
  • Lijn 21 (Heerenveen - Drachten): In Gorredijk loopt de route niet meer via de Hoofdstraat, maar via de Overtoom en Badweg.
  • Lijn 320 (Leeuwarden - Drachten): In de ochtendspits wordt een rit vanuit Drachten toegevoegd om 07:32 en 's middags vanuit Leeuwarden om 16:38. Deze ritten beginnen/eindigen in Drachten bij de Eikesingel.
  • Lijn 521 (Schoolbus Heerenveen): Deze lijn wordt opgeheven. Scholieren kunnen als alternatief gebruik maken van de lijnen 15 en 17 die in combinatie met elkaar elk half uur richting de scholen rijden.