Dienstregeling concessie Veluwe 2008

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Veluwe 2008)
Ga naar: navigatie, zoeken

Met ingang van 9 december 2007 wijzigde de dienstregeling in de concessie Veluwe. De belangrijkste wijzigingen staan hieronder vermeld.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Apeldoorn

Om de reistijd te kunnen garanderen rijdt lijn 6 aan aangepaste route. Deze lijn start op het busstation en rijdt via de Stationsstraat, Hofstraat, Pr. Willem Alexanderlaan, Prinses Beatrixlaan, Asselsestraat, Henri Dunantlaan, John. F. Kennedylaan, Laan van Spitsbergen, Sportlaan met als eindpunt de ingang van de Koning Willem III Kazerne. Richting het station wordt de John. F. Kennedylaan niet aangedaan en wordt er over de Asselsestraat gereden.

Om de reistijd te kunnen garanderen rijdt lijn 7 een aangepaste route. Deze lijn start op het busstation en rijdt via de Stationsstraat, Hofstraat, Pr. Willem Alexanderlaan, Laan van Orden, Laan van Spitsbergen, Pieter de Hoochlaan, Hobbemalaan, Frans van Mierisstraat, Pr. Willem Alexanderlaan en weer terug naar het busstation.

Richting Rivierenkwartier wordt er via de Arnhemseweg tot aan de Mendelssohnlaan gereden. Vanaf de halte Valeriuslaan rijdt lijn 8 via de bestaande route terug naar het busstation.

Richting Componistenkwartier wordt er via de Kaysersdijk gereden tot aan de Rijnstraat. Vanaf de halte Lekstraat rijdt lijn 9 via de bestaande route terug naar het busstation.

Vanaf Teuge zal deze lijn via de Deventerstraat, Wapenrustlaan naar het busstation rijden Vanaf het busstation zal deze lijn via de Markt, Deventerstraaat en Zutphensestraat naar de nieuwbouwwijk Zonnehoeve gaan. Vanuit Zonnehoeve wordt er via het busstation weer naar Teuge gereden.

Streekvervoer

Deze lijn begint en stopt en begint vanaf 9 december bij het station NS-station in Nunspeet. In de spitsperiode zal deze lijn 4x per uur gaan rijden tussen Elburg en Zwolle. Door deze aanpassing ontstaat een betere aansluiting op de stoptrein naar Amersfoort.

Deze lijn begint en stopt vanaf 9 december bij het NS-station in Nijkerk. Op het station Nijkerk zal deze lijn aansluiten op de trein van en naar Amersfoort. De route van lijn 101 tussen Harderwijk Drielanden en Ermelo wordt als volgt: Harderwijk NS, Drielanden, Ermelo West, Putten, N798 naar Nijkerk.

Deze lijn reed in de voorgaande jaren van Amersfoort naar Zeewolde. Vanaf 9 december rijdt deze lijn tussen Nijkerk en Amersfoort, met een goede treinaansluiting op Amersfoort Schothorst richting Utrecht en in Nijkerk op lijn 101.

Op maandag t/m vrijdag wordt vanaf 13.30 de frequentie verhoogd naar 2x per uur tussen Arnhem en Barneveld. Tussen Harderwijk en Barneveld wordt in de ochtendspits de frequentie verhoogd naar 4x per uur.

In Putten zal deze lijn via de Engweg rijden. Hierdoor blijft de treinaansluiting gehandhaafd, ondanks de gewijzigde aankomst- en vertrektijden van de NS. Gelijktijdig wordt een overstap gerealiseerd tussen lijn 101 en 107 bij de halte Dorpsstraat.

Een nieuwe lijn tussen Harderwijk en Nunspeet gedurende de spitsperioden, met in Nunspeet een goede treinaansluiting richting Zwolle en in Harderwijk van en naar Amersfoort.

Deze lijn geeft op busstation Wittenberg overstapmogelijkheden richting Apeldoorn, Amersfoort, Putten en Ede-Wageningen. Vanaf busstation Wittenberg rijdt deze lijn via Garderen, Uddel, Elspeet, Vierhouten, Nunspeet, Hulshorst en Hierden naar Harderwijk. In Nunspeet en Harderwijk wordt analoog aan lijn 111 aangesloten op de treinen van en naar Zwolle en Amersfoort.

Buurtbussen

Deze lijn rijdt een gewijzigde route. Deze lijn rijdt vanaf de Horsterhoeve via station Ermelo en 't Weitje, Speuld naar Garderen in een uurfrequentie.

Ter compensatie van het verdwijnen van lijn 104 tussen Elspeet en Ermelo wordt de route van lijn 513 verlengd tot de overstaphalte 't Weitje in Ermelo. De Generaal Spoorkazerne krijgt een bediening met buurtbus 513.