Concessie VRS

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Concessie VRS#Kreisfreie Stadt BonnConcessie VRS#Kreisfreie Stadt LeverkusenConcessie VRS#Rheinisch Bergischer KreisConcessie VRS#Kreisfreie Stadt KölnConcessie VRS#Rhein Erft KreisConcessie VRS#Oberbergischer KreisConcessie VRS#Rhein Sieg KreisConcessie VRS#Kreis EuskirchenVRS.png
Over deze afbeelding
Mee bezig
Aan dit artikel of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.
Toelichting: Deze pagina wordt tijdelijk verbouwd door Regenmaker (wikibeheer) (overleg)

De Verkehrsverbund Rhein-Sieg (VRS) is een verkeersverbond in het zuiden van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Het centrale gebied wordt vormgegeven door de steden Köln en Bonn. Beide steden hebben hun eigen Stadtbahn die met enkele uitlopers in elkaar zijn vervlochten.

Het grootste gedeelte van het lijnennet is handen van zeven regionale vervoerders, dit zijn de KVB, OVAG, REVG, RSVG, RVK, SWB en Wupsi. Daarnaast zijn er nog enkele lokale vervoerders die binnen een beperkt gebied enkele lijnen exploiteren.

De Verkehrsverbund Rhein-Sieg werkt intensief samen met de Aachener Verkehrsverbund. Zo hebben de verkeersverbonden naast hun eigen tarief een gemeenschappelijk tariefsysteem ontwikkeld en is het regionale spoorvervoer van beide verkeersverbonden ondergebracht onder het Zweckverband Nahverkehr Rheinland (ZV NVR) dat op 1 januari 2008 met zijn werkzaamheden startte.

In het kaartje hiernaast zijn de 8 regio's van de VRS weergegeven. Het kaartje is aanklikbaar en zorgt ervoor dat men naar de desbetreffende lijst aan bus-, tram- en metrolijnen wordt gebracht. Hieronder is het onvolledig overzicht van alle lijnen per regio in de VRS.

Kreisfreie Stadt Bonn

Kreis Euskirchen

Oberbergischer Kreis

Kreisfreie Stadt Leverkusen

Kreisfreie Stadt Köln

Rheinisch Bergischer Kreis

Rhein Erft Kreis

Rhein Sieg Kreis

Bus- en tramvervoerders

Hieronder zijn alle bus- en tramvervoerders die lid zijn van het Verkehrsverbund Rhein-Sieg weergegeven met hun voornamelijke vervoersgebied. Ook de SDG en BSM die in de VRR liggen zijn lid van de VRS.

Vervoerder Voornamelijk vervoersgebied
Hüttebräucker Leichlingen
KVB Köln
OVAG Oberbergischer Kreis
RVK Kreis Euskirchen, Rheinisch Bergischer Kreis, Rhein Sieg Kreis
REVG Rhein Erft Kreis
RSVG Rhein Sieg Kreis
SVB Bergisch Gladbach
SVE Euskirchen
SWB Bonn
Wiedenhoff Rheinisch Bergischer Kreis
Wupsi Leverkusen, Rheinisch Bergischer Kreis