Concessie SRE Eindhoven Stad 1997/1998

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling voor 1997/1998 van de stadsdienst Eindhoven liep van 1 juni 1997 t/m 23 mei 1998. De dienst werd uitgevoerd door Hermes.

Met de ingang van 1 juni 1997, kwam de verantwoordelijkheid van het Openbaar Vervoer in de regio Eindhoven te liggen bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Het busboekje bevatte ook de dienstregeling van De Peel van Hermes en De Kempen van BBA.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
1 Station NS - Achtse Barrier
2 Blixembosch-Oost - Station NS - Genderbeemd, Veldhoven, De Kelen
3 Blixembosch-West - Station NS - Veldhoven, St. Josephziekenhuis
4 Heesterakker - Station NS - Drents Dorp / Lievendaal
5 Nuenen, Tomakker - WC Woensel - Boschdijk - Station NS - Geestenberg
6 Station NS - Geestenberg
7 Nuenen, Tomakker - Station NS - Waalre - Veldhoven, St. Josephziekenhuis
8 Schuttersbosch / Gijzenrooi - Station NS - Acht - Eindhoven, Airport / Vredeoord Ritten Eindhoven, Airport in afwijkend frequentiepatroon.
9 Vredeoord - Station NS - Ekkersrijt - Son en Breugel, Australiëlaan
10 Veldhoven, Zonderwijk - Veldhoven, 't Look - Station NS - Geldrop, Coevering
11 Veldhoven, 't Look - Veldhoven, Zonderwijk - Station NS - Geldrop, Coevering
14 Station NS - De Hurk Spitslijn, afwijkend frequentiepatroon.

Wijzigingen per lijn

 • Algemeen: De koopavond- en koopzondagdienstregelingen vervallen.
 • Lijn 2: De route wordt later dit jaar nog aangepast na wijzingen van de infrastructuur in de Tempel via de Antwerpenlaan naar Blixembosch-Oost.
 • Lijn 3: Tijdens de daguren van maandag t/m zaterdag zijn de aankomst- en vertrektijden op station Eindhoven gewijzigd. Een overstap dient gemaakt te worden bij een reis vanuit Blixembosch-West naar het St. Jopzephziekenhuis (en vise versa).
 • Lijn 4: In Heesterakker wordt een eenzijdig lus gereden. Tijdens de daguren van maandag t/m zaterdag zijn de aankomst- en vertrektijden op station Eindhoven gewijzigd. Een overstap dient gemaakt te worden bij een reis vanuit Heesterakker naar Lievendaal (en vise versa).
 • Lijn 5: Tijdens de daguren van maandag t/m zaterdag zijn de aankomst- en vertrektijden op station Eindhoven gewijzigd. Het avondpatroon van lijn 5 en 7 naar Nuenen Tomakker is omgedraaid.
 • Lijn 6: Tijdens de daguren van maandag t/m zaterdag zijn de aankomst- en vertrektijden van lijn 5 en 6 naar Geestenberg omgedraaid.
 • Lijn 7: Tijdens de daguren van maandag t/m zaterdag zijn de aankomst- en vertrektijden op station Eindhoven gewijzigd. Het avondpatroon van lijn 5 en 7 naar Nuenen Tomakker is omgedraaid, zodat lijn 7 en lijn 21 in een halfuurfrequentie naar Nuenen rijden.
 • Lijn 8: De eindbestemming van deze lijn is gewijzigd van Floralaan Oost naar Schuttersbosch. De route naar Airport loopt niet meer via Philips Acht.
 • Lijn 10: Vanaf Geldrop rijdt de bus via het station van Eindhoven door als lijn 10 via Veldhoven Zonderwijk naar Veldhoven het Look (wordt lijn 11). Lijn 13 vervalt hiermee.
 • Lijn 11: Vanaf Geldrop rijdt de bus via het station van Eindhoven door als lijn 11 via Veldhoven het Look naar Veldhoven Zonderwijk (wordt lijn 10). Lijn 12 vervalt hiermee.
 • Lijn 12: vervalt en wordt vervangen door lijn 11.
 • Lijn 13: vervalt en wordt vervangen door lijn 10.