Concessie SRE De Peel 2006

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling voor 2006 van de concessie SRE De Peel liep van 8 januari 2006 t/m 9 december 2006.

Het lijnnet omvatte de streekdiensten rond Helmond en Eindhoven en de stadsdienst van Helmond. De stadsdienst van Eindhoven was in een aparte concessie opgenomen. Enkele lijnen liepen gedeeltelijk in de concessie Noord-Brabant Oost of Noord- en Midden-Limburg. De dienst werd uitgevoerd door Hermes. De lijnen in het gebied van de provincie Noord-Brabant werden gedeeltelijk gezamenlijk met BBA gereden, de lijnen naar Limburg werden door Hermes gereden die ook in Limburg concessiehouder was. Het busboekje werd uitgegeven met de stadsdienst van Eindhoven, welke eveneens in handen was van Hermes.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst Helmond
51 Eeuwsels - Centrum - Station
52 Brouwhuis - Rijpelberg - Station
53 Straakven - Station
54 Brouwhuis - Station - Centrum - Straakven
Streeklijnen
6 Helmond - Stiphout - Nuenen - Eindhoven Reed 's avonds en op zondag niet tussen Helmond en Nuenen
20 Helmond - Asten - Someren - Lierop - Mierlo - Geldrop - Eindhoven
21 Beek en Donk - Lieshout - Gerwen - Nuenen - Eindhoven
23 Boxmeer - Sint Anthonis - Oploo - Westerbeek - Rips - Milheeze - Bakel - Helmond
24 Helmond - Mierlo - Geldrop - Eindhoven
25 Veghel - Erp - Boekel - Handel - Gemert - Beek en Donk - Aarle-Rixtel - Helmond BBA reed op werkdagen, Hermes reed in het weekend en alleen tussen Boekel en Helmond
27 Helmond - Deurne - Ysselsteyn - Heide - Venray
75 Roermond - Horn - Heythuysen - Roggel - Heibloem - Meijel - Neerkant - Liessel - Deurne
121 Uden - Volkel - Boekel - Gemert - Beek en Donk - Lieshout - Nuenen - Eindhoven Sneldienst van Eindhoven t/m Beek en Donk. Op werkdagen reden BBA en Hermes, in het weekend alleen BBA
127 Helmond - Deurne - Venray Sneldienst
Buurtbussen
457 Maarheeze - Weert Reed niet in het weekend
458 Heeze - Sterksel - Maarheeze - Someren Heide - Someren Reed niet op zondag
459 Someren - Someren-Eind - Nederweert - Weert Reed niet in het weekend
460 Best - Son - Breugel - Nederwetten - Nuenen Reed niet in het weekend
462 Helenaveen - Griendtsveen - Zeilberg - Deurne Reed niet in het weekend
466 Asten - Someren - Heeze - Geldrop Reed niet op zondag
467 Deurne - Vlierden - Ommel - Asten - Heusden - Someren Reed niet in het weekend
468 Deurne - Milheeze - Bakel - Mortel - Gemert - Elsendorp - Venhorst - Boekel Reed niet in het weekend

Wijzigingen per lijn per 8 januari 2006

De belangrijkste wijziging ten opzichte van vorige dienstregeling betrof het vernummeren van de buurtbussen van 100 naar 400. Verder vonden nog enkele kleinere wijzigingen plaats. Op 11 december 2005 waren reeds de tijden van de lijnen 23, 27 en 127 gewijzigd in verband met gewijzigde treintijden.

 • Lijn 20: Helmond - Eindhoven: de eerste twee ritten vanaf Someren naar Helmond reden door als lijn 51 naar de ROC vestigingen in Eeuwsels. Op werkdagen tussen 12:30 en 16:00 reden de ritten van lijn 51 door als lijn 20 naar Asten en Eindhoven. In de zomervakantie ging lijn 20 via recreatiepark Prinsenmeer, camping Kraneven en het Nobishotel rijden. Op werkdagen begon de kwartierdienst in de spitsuren (buiten de vakanties) voortaan een uur eerder.
 • Lijn 23: Boxmeer - Helmond: de vertrektijden werden ongeveer een half uur verschoven om in Boxmeer aansluiting te blijven bieden op de trein. Vanaf Milheeze werd daarom in de ochtend een extra rit naar Helmond ingelegd. De ochtendrit die doorreed als lijn 51 reed niet langer door. Doorgaande reizigers moesten overstappen. Vanuit Asten waren er meer doorgaande reizigers zodat voortaan lijn 20 door ging rijden.
 • Lijn 24: Helmond - Eindhoven: Op werkdagen kwamen er in de ochtend twee ritten bij, een in elke richting. De halfuursdienst op zaterdag begon pas om 12:00 omdat er in de ochtend te weinig reizigers waren.
 • Lijn 457: Maarheeze - Weert: nieuw lijnnummer voor lijn 157.
 • Lijn 458: Someren - Heeze:: nieuw lijnnummer voor lijn 158.
 • Lijn 459: Someren - Weert: nieuw lijnnummer voor lijn 158. Het eindpunt in Someren werd verlegd naar De Meer en de route tussen Nederweert en Weert wijzigde lichtelijk.
 • Lijn 460: Nuenen - Best: nieuw lijnnummer voor lijn 160. De vertrektijden wijzigden om in Best een betere aansluiting op de stoptrein van/naar 's-Hertogenbosch te geven.
 • Lijn 462: Helenaveen - Deurne: nieuw lijnnummer voor lijn 462.
 • Lijn 466: Asten - Geldrop: nieuw lijnnummer voor lijn 466. In Heeze vervielen de haltes Kapelstraat en Geldropseweg. De vertrektijden werden wat aangepast om buurtbus 467 in Someren beter te laten aansluiten.
 • Lijn 467: Deurne - Someren: nieuw lijnnummer voor lijn 467.
 • Lijn 468: Deurne - Boekel: nieuw lijnnummer voor lijn 468. Er werd een routewijziging gepland in Gemert tussen het Gerardusplein en Elsendorp. Hierdoor zou de route dichter bij de vestiging van het Commanderijcollege aan de Sleutelbosch komen. Hiervoor was wel toestemming van de gemeente nodig. Op zaterdag vervielen alle ritten.