Dienstregeling concessie Provincie Utrecht 2013

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 9 december 2012 gaat voor de concessie Provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling in. Hieronder een overzicht van de wijzigingen, niet opgenomen lijnen zijn ongewijzigd.

Wijzigingen per 9 december 2012

Oost-Utrecht

Vanwege de zeer beperkte vervoersvraag rijdt lijn 1 niet meer naar de halte Kryptonweg. In plaats hiervan wordt vanaf halte Plataanstraat een lus in één richting gereden via de nieuwe halte Birkhoven Park en de bestaande halte Larixlaan weer terug naar halte Plataanstraat. Reizigers naar halte Kryptonweg kunnen gebruik maken van lijn 74 (ma-vr) of lopen vanaf halte Larixlaan (weekend). Na 21.00 uur wordt voortaan een taxibusje ingezet. '

De halte Hooglandsepoort komt voor lijn 2 te vervallen, daarvoor in de plaats gaat lijn 2 in beide richtingen op de halte Nieuwland-Zuid stoppen. Lijn 276 bedient de halte Hooglandsepoort nog wel.

Zodra het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg opent zal een nieuwe halte t.h.v. dit ziekenhuis opgenomen worden.

Zodra de nieuwe halte Heideweg gerealiseerd is zal deze in de dienstregeling worden opgenomen.

Rond 6.30 uur wordt een extra rit van Wijk bij Duurstede richting Amersfoort toegevoegd.

Op deze lijn vervalt op zaterdag de halte Kuijperstraat.

Na 18.30 uur wordt een extra rit toegevoegd.

Deze lijn gaat op zaterdag tot 20.00 uur een iets kortere route door Spakenburg rijden. Hierdoor vervalt op deze dagen naast de halte Broerswetering ook halte Kuijperstraat. Halte Goudsoever wordt op zaterdagen tot 20.00 uur verplaatst naar de Talmastraat.

Zodra het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Amersfoort opent zal een nieuwe halte t.h.v. dit ziekenhuis opgenomen worden.

Vanwege de invoering van eenrichtingsverkeer op de Dorpsstraat in Woudenberg gaat deze lijn voortaan via de Randweg rijden. Hierdoor vervallen de halten De Schans en Willem de Zwijgerlaan.

Deze lijn gaat voortaan een lusroute door Woudenberg rijden. Halten De Kaneel en Burgwal worden alleen nog richting Woudenberg bediend, in de richting Zeist wordt de halte Laanzicht toegevoegd. De lus in Elst (Utr.) vervalt, hier wordt voortaan via de Rijksstraatweg gereden. Halten Woudweg, Oranjestraat en Beatrixstraat vervallen hierdoor. Tussen Zeist en station Driebergen-Zeist wordt de frequentie verlaagd naar 1x/uur.

Vanwege de invoering van eenrichtingsverkeer op de Dorpsstraat in Woudenberg gaat deze lijn voortaan via de Randweg rijden. Hierdoor vervallen de halten De Schans en Willem de Zwijgerlaan. In Veenendaal wordt voortaan in de richting Raadhuisstraat via het Goede Spoor gereden, hierdoor vervallen de halten Rembrandtpark, Vermeerstraat en Rembrandtlaan. Bij station Veenendaal Centrum wordt voortaan op het Stationsplein gehalteerd.

In de daluren worden op deze lijn 8 ritten toegevoegd. Deze worden afgestemd met lijn 296 waardoor een halfuursdienst tussen Amersfoort en Utrecht Rijnsweerd ontstaat. In de middagspits wordt voortaan een strakkere kwartiersdienst aangeboden.

De 10-minutendienst op deze lijn begint voortaan een half uur eerder waardoor tussen 7.00 en 8.00 uur elke 10 minuten wordt gereden. Tussen 8.00 en 9.00 uur wordt de frequentie verhoogd naar elke 20 minuten. Aan het begin van de middagspits wordt een extra rit rond 15.20 uur aangeboden en daarnaast wordt in de middagspits voortaan een strakkere kwartiersdienst aangeboden.

Deze lijn gaat voortaan in de volledige ochtend- en middagspits elke 20 minuten rijden. In de daluren wordt voortaan rond 12.00 en 13.00 uur een rit gereden.

Als gevolg van de extra reismogelijkheden met de trein, die door de opening van station Hoevelaken ontstaan worden deze lijnen opgeheven.

West-Utrecht

Lijn 102 is het nieuwe nummer voor de voormalige lijn 128. In Utrecht rijdt lijn 102 niet meer via het 24 Oktoberplein, maar via Papendorp. De frequentie is altijd 1x/uur, slechts in de spitsuren wordt 2x/uur gereden. In combinatie met lijn 103 wordt tussen Utrecht en Harmelen doordeweeks en op zaterdag 2x/uur en in de spits 4x/uur gereden. 's Avonds en op zondag rijdt alleen lijn 102.

Lijn 103 is het nieuwe lijnnummer voor een deel van de oude lijn 128. Tussen Utrecht en Harmelen wijzigt niks behalve dat lijn 103 (net als lijn 102) in Utrecht via Papendorp rijdt in plaats van via het 24 Oktoberplein. In Woerden rijdt lijn 103 via de wijken Waterrijk en Snel en Polanen naar de zuidzijde van het station. Lijn 103 rijdt op maandag t/m zaterdag overdag 1x/uur en in de spits 2x/uur. In combinatie met lijn 102 rijdt tussen Utrecht en Harmelen op deze tijdstippen 2x/uur een bus en in de spits 4x/uur. 's Avonds en op zondag rijdt lijn 103 niet.

Op deze lijn wordt voortaan kleiner materieel (Procity) ingezet, waardoor weer via Vlist en Polsbroek gereden kan worden.

Lijn 107 is het nieuwe nummer voor de voormalige lijn 180. In Utrecht wordt in plaats van via de Graadt van Roggenweg voortaan via de Van Zijstweg, Wilhelminalaan en Orteliuslaan gereden. De tussenritten tussen Montfoort en Utrecht vervallen en worden vervangen door lijn 207, hierdoor wordt vanuit Oudewater voortaan een kwartiersdienst richting Utrecht geboden in de zomer. De Meern-Zuid wordt in deze periode nog slechts 2x/uur bediend. In de middagspits worden alle ritten met een kwartier verschoven, zodat er samen met lijn 207 het hele jaar een regelmatige kwartiersdienst geboden wordt.

Lijn 123 is het nieuwe nummer voor de voormalige lijn 141. Deze lijn is niet langer gekoppeld aan lijn 126. In Mijdrecht gaat deze lijn vanaf halte Rondweg een lusroute rijden via de Dukaton, Dr. v.d. Berglaan, Pr. Margrietlaan, Anselmusstraat en de Rondweg weer terug naar de Industriestraat.

Lijn 124 is het nieuwe nummer voor de voormalige lijn 143. Deze lijn blijft verder ongewijzigd.

Rijdt voortaan vanaf het eindpunt in Mijdrecht rechtstreeks terug naar Driehuis, Wilnis en Amsterdam. De lusroute door Mijdrecht wordt hierdoor nog slechts in één richting gereden, waardoor de koppeling met lijn 123 vervalt. De proef met het bedienen van station Abcoude was niet succesvol en vervalt daarom.

Lijn 128 wordt gesplitst in lijn 102 en 103. Op het gezamenlijke traject tussen Harmelen en Utrecht verandert niets, behalve dat lijn 102 en 103 in Utrecht via Papendorp rijden in plaats van via het 24 Oktoberplein. Lijn 102 rijdt de huidige route door het Staatsliedenkwartier in Woerden met een uurdienst. In de spitsuren wordt ieder half uur gereden. Lijn 103 rijdt door de wijken Waterrijk en Snel en Polanen: vanaf de Utrechtsestraatweg via de Steinhagenseweg naar het station zuidzijde.

Deze verbinding wordt voortaan gereden onder het lijnnummer 123.

Deze verbinding wordt voortaan gereden onder het lijnnummer 124.

Deze verbinding wordt voortaan gereden onder het lijnnummer 107.

Gaat voortaan ook in de zomer rijden in een halfuursdienst. In de middagspits verschuiven de ritten met een kwartier zodat samen met lijn 107 het gehele jaar een regelmatige kwartiersdienst geboden wordt. In Utrecht is voortaan geen lokaal vervoer met lijn 207 meer toegestaan.

Deze verbinding wordt voortaan gereden onder het lijnnummer 207.

Deze lijn wordt voortaan gezamelijk uitgevoerd met Arriva.

Deze lijn wordt voortaan gezamelijk uitgevoerd met Arriva.

Wijziging per 7 april

De vertrektijden wijzigen met +-1 tot 15 minuten. De route blijft ongewijzigd.

Wijzigingen per 8 april

Vanaf 8 april wordt de frequentie verhoogd tot een 20-minutendienst.

Wijzigingen per 21 juli

Vanwege de beperkte vervoersvraag komt deze lijn te vervallen. In de jaren dat de lijn gereden heeft maakten maar weinig mensen gebruik van de lijn en de files werden niet teruggedrongen.