Dienstregeling concessie Oost-Brabant 2011

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Oost-Brabant 2011)
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2011 voor de concessie Oost-Brabant was geldig van 12 december 2010 t/m 7 januari 2012.

Vanaf 1 januari gingen de OV-chipkaartarieven fors omhoog. Het tarief van het SRE-gebied werd gelijk getrokken. Het landelijke instaptarief bedroeg 79 cent, het kilometertarief ging van 11,5 cent per kilometer omhoog naar 12,6 cent per kilometer.

Op 6 juli 2011 werd het Tarievenhuis Brabant geïntroduceerd. De Provincie Noord-Brabant en het SRE gingen de tarieven en producten op elkaar afstemmen zodat de bus in geheel Noord-Brabant even duur was en producten in de hele provincie geldig waren. Het nieuwe product Dalurenkorting Noord-Brabant werd geïntroduceerd. Dit gaf in geheel Noord-Brabant recht op 40% korting op het instap- en kilometertarief, op werkdagen na 9 uur en in het weekend de gehele dag. Dit product kostte tien euro en was een jaar geldig. Voor de jeugd van 12 t/m 18 kwamen speciale abonnementen. Ook werd leeftijdskorting bij persoonlijke OV-chipkaarten verwerkt. Leeftijdskorting kon in het SRE-gebied wegens technische problemen bij Hermes nog niet ingevoerd worden. Op 3 november 2011 verdween de strippenkaart en was de OV-chipkaart het enige betaalmiddel. Op de bus waren nog enkel enkeltjes van 3,50 te koop.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Oss
1 Ruwaard - Zuid - Centraal Station
2 Ussen - Centraal Station
3 Mettegeupel - Centraal Station
4 Ruwaard - Centraal Station
Streeknet
23 Helmond - Bakel - Milheeze - De Rips - Oploo - Sint Anthonis - Boxmeer Werd gereden door Hermes vanuit het SRE
25 Helmond - Aarle-Rixtel - Beek en Donk - Gemert - Handel - Boekel - Erp - Veghel Werd in het weekend gereden door Hermes vanuit het SRE
90 's-Hertogenbosch - Rosmalen (- Nuland - Geffen) - Heesch - Schaijk - Reek - Velp - Grave
91 Uden - Volkel - Odiliapeel - Mill - Sint-Hubert - Haps - Vianen - Cuijk
92 Grave - Escharen - Langenboom - Mill - Sint-Hubert - Haps - Vianen - Cuijk
93 Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer t/m 21 april 2011
93 Cuijk - Oeffelt - Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer van 22 april tot 29 april 2011
93 Cuijk - Oeffelt - Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer vanaf 29 april 2011
96 Oss - Berghem - Schaijk - Reek - Zeeland
99 Nijmegen - Alverna - Nederasselt - Grave - Reek - Zeeland - Uden Gezamenlijk met OAD (in opdracht van Novio)
121 Eindhoven - Nuenen - Gerwen - Lieshout - Beek en Donk - Gemert - Boekel - Volkel - Uden Werd gereden door Hermes vanuit het SRE
152 Eindhoven - Veghel - Uden - Nistelrode - Heesch - Oss
153 Uden - Eindhoven
157 Eindhoven - Son - Sint-Oedenrode - Veghel - Mariaheide - Uden - Nistelrode - Heesch - Oss
162 's-Hertogenbosch - Empel - Het Wild - Maren-Kessel - Lith - Lithoijen - Oss
Buurtbussen
201 Maliskamp - Rosmalen - Kruisstraat - Nuland - Vinkel - Loosbroek - Nistelrode - Vorstenbosch - Veghel
202 Heesch - Nistelrode - Loosbroek - Heeswijk-Dinther
238 Grave - Escharen - Gassel - Beers - Cuijk - Sint Agatha - Oeffelt - Gennep - Oeffelt - Beugen - Boxmeer Station - Boxmeer Maasziekenhuis t/m 21 april 2011
238 Grave - Escharen - Gassel - Beers - Cuijk - Sint Agatha - Oeffelt - Beugen - Boxmeer Maasziekenhuis - Boxmeer Station vanaf 22 april 2011
252 Herpen - Overlangel - Neerloon - Ravenstein - Deursen - Dennenburg - Demen - Dieden - Haren - Oss
253 Boerdonk - Keldonk - Erp - Veghel - Zijtaart - Mariahout - Lieshout
255 Boxmeer - Sambeek - Vortum-Mullem - Vierlingsbeek - Holthees - Maashees - Venray
257 Schaijk - Herpen - Berghem - Oss
259 Landhorst - Bronlaak - Westerbeek - Oploo - Sint Anthonis - Boxmeer - Rijkevoort
261 Nuland - Geffen - Oss
292 Wilbertoord - Mill - Wanroij - Sint Anthonis - Stevensbeek - Overloon - Venray
296 Oss → Teeffelen → Oijen → Macharen → Megen → Haren → Oss

Wijzigingen per 12 december 2010

 • Lijn 1 (Stadsdienst Oss): Op de Titus Brandsmalaan is een nieuwe bushalte geplaatst, deze halte heeft de naam Irenelaan gekregen.
 • Lijn 2 (Stadsdienst Oss): De bus rijdt voortaan in beide richtingen via de Raadhuisstraat. De halte Postkantoor komt te vervallen en de halte Raadhuislaan wordt in beide richtingen bediend. Ook wordt een nieuwe halte Lievekampstraat geplaatst.
 • Lijn 4 (Stadsdienst Oss): De bus rijdt voortaan in beide richtingen via de Raadhuisstraat. De halte Postkantoor komt te vervallen en de halte Raadhuislaan wordt in beide richtingen bediend. Ook wordt een nieuwe halte Lievekampstraat geplaatst.
 • Lijn 25 (Helmond - Veghel): De eerste rit vanuit Helmond (v. 06:49) begint voortaan bij de halte Ridderplein in Gemert om 07:17.
 • Lijn 90 (Grave - 's-Hertogenbosch): Van maandag- t/m vrijdagavond rijdt om 20:18 een extra rit naar Grave en om 21:37 naar 's-Hertogenbosch.
 • Lijn 91 (Cuijk - Uden): Op verzoek van de gemeente Cuijk rijdt deze lijn in Cuijk niet meer via het Centrum, maar via de bedrijventerreinen De Hork en De Riet; hier worden twee nieuwe bushaltes geplaatst. In Uden wordt voortaan ook de halte Koopmanstraat bediend en op zondag zijn de vertrek- en aankomsttijden gelijk gesteld aan de zaterdag.
 • Lijn 92 (Cuijk - Grave): Op verzoek van de gemeente Cuijk rijdt deze lijn in Cuijk niet meer via het Centrum, maar via de bedrijventerreinen De Hork en De Riet; hier worden twee nieuwe bushaltes geplaatst.
 • Lijn 99 (Nijmegen - Uden): De rit van 18:33 vanuit Nijmegen wordt vanaf Grave doorgetrokken naar Uden, zodat langer een halfuursdienst wordt gereden en wat beter aansluit op de vraag van passagiers
 • Lijn 152 (Eindhoven - Oss): De ochtendspitsritten van Uden naar Eindhoven die niet via Veghel reden krijgen een apart lijnnummer: lijn 153. In de ochtend richting Oss en in de middag richting Eindhoven ging één rit via Ziekenhuis Bernhoven en De Bongerd in Oss. De ochtendritten in Veghel richting Eindhoven beginnen allen bij de halte Hintelstraat en in de richting van Oss bij de halte Corridor. In beide richtingen worden extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd.
 • Lijn 153 (Eindhoven - Uden): Onder dit lijnnummer rijden in de ochtendspits twee snelle ritten van Uden naar Eindhoven, die niet in Veghel stoppen. Ook in de middagspits wordt één rit naar Uden gereden.
 • Lijn 157 (Eindhoven - Oss): De ochtendritten in Veghel richting Eindhoven beginnen bij de halte Hintelstraat en alle ritten richting Oss startten bij de halte Corridor. In beide richtingen worden extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd.
 • Lijn 162 ('s-Hertogenbosch - Oss): In Empel wordt de route gelijk gesteld aan die van lijn 72. De vakantiedienstregeling op deze lijn wordt geschrapt, zodat tijdens de schoolvakanties extra ritten aan de dienstregeling worden toegevoegd.
 • Lijn 238 (Grave - Boxmeer): De scholierenrit wordt vanaf Cuijk doorgetrokken naar Boxmeer.

Wijziging per 4 april 2011

 • Lijn 99 (Nijmegen - Uden): Wegens grootschalige wegwerkzaamheden bij Alverna wordt de dienstregeling van deze lijn aangepast om de vertraging van de ritten niet verder te laten doorlopen op de retourritten. Vanuit Uden wordt tot busstation Brabantse Poort (station Nijmegen Dukenburg) gereden, alwaar doorgaande reizigers kunnen overstappen op een pendelbus naar het Centraal Station. Reizigers van Nijmegen richting Uden krijgen te maken met vroegere vertrektijden tussen de 8 en 11 minuten, zodat vanaf Nederasselt weer volgens dienstregeling wordt gereden. Richting Nijmegen reed lijn 99 tot Nederasselt volgens dienstregeling, daarna moesten reizigers rekening houden met vertraging tussen de 8 en 11 minuten. De betreffende pendelbus wordt gereden door de vervoerder Novio en stopt in Nijmegen alleen bij de halte Neerbosscheweg, overige bushaltes worden niet bediend.

Wijzigingen per 22 april 2011

Op 22 april 2011 verhuisde het Maasziekenhuis in Boxmeer. Hierdoor wijzigde een drietal lijnen in Boxmeer van route om het ziekenhuis te bedienen.

 • Lijn 93 (Gennep - Boxmeer): In Boxmeer gaat deze lijn via de nieuwe locatie van het Maasziekenhuis rijden en vanaf Gennep wordt de route doorgetrokken naar Cuijk, zodat de route van de buurtbus op hetzelfde traject wordt ontlast. In Boxmeer gaat deze lijn via de route van de buurtbus rijden.
 • Lijn 238 (Grave - Boxmeer): In Boxmeer wordt deze lijn doorgetrokken naar het station en neemt in deze plaats de route van lijn 93 over. Daarentegen rijdt deze lijn niet meer via Gennep. De scholierenrit in de ochtendspits blijft nog wel via de oude route rijden.
 • Lijn 255 (Boxmeer - Venray): In Boxmeer wordt de route iets gewijzigd.

Wijziging per 29 april 2011

 • Lijn 93 (Boxmeer - Cuijk): De nieuwe route die een week eerder ingevoerd was, kent een structureel tekort aan rijtijd met de geldende dienstregeling. In Cuijk wordt deze lijn ingekort tot de halte Hapsebaan, de bushaltes Het Riet en Station worden niet meer bediend.

Wijziging per 11 december 2011