Dienstregeling concessie Midden-Brabant 2013

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Midden-Brabant 2013)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het dienstregelingsjaar 2013 voor de concessie Midden-Brabant liep van 6 januari 2013 t/m 14 december 2013.

Wijzigingen per 6 januari 2013

Stadsdienst Tilburg

De beide wijkbussen worden opgeheven.

Lijn 1 rijdt op maandag t/m vrijdag nu de hele dag elke 10 minuten, op zaterdag elk kwartier en in 's avonds en zondag elk halfuur.

Gaat altijd 3x/uur rijden. Nieuw eindpunt in de Reeshof is de Middeldijkdreef en gaat dan verder als lijn 4. In de ochtendspits rijden de meeste ritten verder naar het Elisabeth Ziekenhuis en het Stappegoor.

Gaat altijd 3x/uur rijden.

Gaat altijd 3x/uur rijden. Nieuw eindpunt in de Reeshof is de Middeldijkdreef en gaat dan verder als lijn 2. Het traject Beeklaan - CS komt te vervallen. Lijn 4 gaat verder rijden naar het Sint-Elisabeth Ziekenhuis (route lijn 5).

Gaat in Noord boven het kanaal de route van lijn 6 rijden. Tussen CS en Sint-Elisabeth Ziekenhuis komt deze lijn te vervallen. Op maandag t/m zaterdag rijdt de bus 3x/uur, 's avonds en op zondag elk half uur.

Gaat in Noord boven het kanaal de route van lijn 5 rijden. Op maandag t/m zaterdag rijdt de bus 3x/uur, 's avonds en op zondag elk half uur.

Nieuwe lijn tussen Beeklaan en CS (was lijn 4).

Streeklijnen

Gaat in de dalperiode 1x/2 uur rijden.

De route via Amarant/Bredaseweg komt te vervallen. Vanuit Gilze wordt weer via het waterwingebied gereden. De extra ritten naar de Universiteit worden overgenomen door lijn 4. In Gilze wordt een nieuwe halte Spoelstraat toegevoegd en in Tilburg een nieuwe halte Kasteel Rhoonhof.

De sneldienstritten worden omgenummerd naar lijn 635.

- In Waalwijk wordt de route gewijzigd. De lijn gaat via de Akkerlaan rijden i.p.v. via de Beukenlaan en de Eikenlaan.
- Gaat in de daluren tussen Tilburg en Waalwijk 2x/uur rijden.

Deze lijn wordt opgeheven. Er kan gebruik worden gemaakt van de nieuwe 300, 301 en 302.

Aan het einde van de ochtendspits gaat één extra rit Udenhout - 's Hertogenbosch rijden, deze rit rijdt niet tijdens vakantieperioden.

- De eerste rit op weekdagen naar Best vertrekt één uur eerder.
- De laatste rit van Best naar Oirschot gaat op alle avonden doorrijden naar Tilburg.

- De eerste rit op weekdagen naar Best gaat in Tilburg beginnen i.p.v. Hilvarenbeek.

Deze lijn wordt komt te vervallen. De functie wordt in de schoolvakanties en het weekend overgenomen door lijn 303. Op de overige tijden kan gebruik worden gemaakt van de nieuwe 300, 301 en 302

De lijn wordt tussen 's-Hertogenbosch en Waalwijk uitgevoerd als sneldienst via de A59. Tussen Waalwijk en Tilburg wordt via de Efteling en Loon op Zand gereden.

De lijn rijdt tussen 's-Hertogenbosch en Waalwijk via Vlijmen en Drunen. Tussen Waalwijk en Tilburg wordt de lijn uitgevoerd als sneldienst (via de route van de huidige lijn 300).

Lijn 302 rijdt alleen als de lijnen 300 en 301 niet rijden. Lijn 302 rijdt tussen 's-Hertogenbosch en Waalwijk de route van lijn 301 en tussen Waalwijk en Tilburg de route van lijn 300. In de avonduren en op zondag wordt 1x/uur gereden op zaterdag 2x/uur.

Deze 'nieuwe' lijn rijdt alleen tijdens de vakantieperioden en in het weekend.

Deze nieuwe verbinding rijdt alleen tijdens de vakantieperioden en in het weekend.

Schoolbussen

Nieuw lijnnummer van de sneldienstvariant van lijn 135. Lijn 635 gaat in de ochtendspits een extra rit rijden.