Dienstregeling concessie Midden-Brabant 2011

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Midden-Brabant 2011)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het dienstregelingsjaar 2011 voor de concessie Midden-Brabant liep van 12 december 2010 t/m 7 januari 2012.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Tilburg

  • Lijn 1 / 3 Stappegoor

In de ochtendspits rijdt lijn 1 naar Stappegoor een uur langer (tot ± 10.00 uur) een 10-minutendienst. Lijn 3 rijdt tot ± 10.00 uur via de route van lijn 1 via Stappegoor naar het St. Elisabethziekenhuis. In de middagspits wordt van St. Elisabethziekenhuis via Stappegoor en Centraal Station naar Noord een uur eerder (vanaf ± 13.00 uur) gestart met de 10-minutendienst. Tussen het Centraal Station en het onderwijsgebied Stappegoor ontstaat zo meer capaciteit. In de ochtendspits kunnen reizigers vanaf het Centraal Station met lijn 142 of 143 naar de Broekhovenseweg en de Oude Hilvarenbeekseweg rijden.

  • Transferiumpendel Kempenbaan

Wegens gebrek aan belangstelling wordt deze pendel opgeheven. Het parkeerterrein blijft wel in gebruik als carpoolplaats en fietstransferium.

Streekdienst

  • Lijn 121

De rit van Kromme Nol naar Sleeuwijk Tol o.a. voor de leerlingen van het Altena College in Sleeuwijk wordt vast in de dienstregeling opgenomen.

  • Lijn 130/131

Lijn 130 krijgt een nieuwe route: van OC Prinsenbos via Gilze, Hulten naar Rijen, Station NS en het gemeentehuis. In de ochtendspits rijdt één rit van Gilze rechtstreeks naar diverse scholen in Tilburg (voorheen lijn 620). Het aantal ritten wordt fors uitgebreid. In Rijen bestaan goede aansluitingen op de treinen. Lijn 130 rijdt niet meer tussen Gilze en Tilburg, daarom krijgt lijn 131 extra ritten op dit traject. In de ochtendspits wordt ook één extra rit Gilze – Rijen – Dorst - Breda gereden. De ritten tussen het Centraal Station en de Universiteit worden voortaan onder lijnnummer 4 of 131 gereden.

Lijn 66 van Arriva wordt tussen Vlijmen en 's-Hertogenbosch opgeheven. Daarom worden in de spitsuren op lijn 135 tussen Oud Heusden en 's-Hertogenbosch v.v. extra ritten geboden. In Oud Heusden wordt via de Vestingstraat – Laagstraat en Steenweg gereden. Zodra de infrastructuur klaar is en het ziekenhuis in gebruik wordt genomen zal lijn 135 gaan stoppen bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Lijn 135 rijdt in de vakantieperioden extra ritten.

Lijn 66 van Arriva wordt tussen Vlijmen en 's-Hertogenbosch opgeheven. Daarom worden in de spitsuren op lijn 136 tussen Drunen en 's-Hertogenbosch extra ritten geboden. Zodra de infrastructuur klaar is en het ziekenhuis in gebruik wordt genomen zal lijn 136 gaan stoppen bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Lijn 136 rijdt in de vooravond een extra rit 's-Hertogenbosch – Kaatsheuvel en op zaterdag overdag een halfuurdienst Drunen – 's-Hertogenbosch v.v.

  • Lijn 139/239

Lijn 139 is een nieuwe spitslijn die van Udenhout via Biezenmortel en Helvoirt rechtstreeks naar de 's-Hertogenbosch v.v. rijdt. Deze lijn vervangt de ritten met grote bus op lijn 239 en in de middagspits vervangt deze lijn de versterkingsritten op lijn 239.

Door het vervallen lijn 144 van Hermes rijdt lijn 141 extra ritten Oirschot – Best v.v.

  • Lijn 227

Rijdt niet meer tussen Hank en Sleeuwijk de Tol. Er is een nieuwe route in Dussen via ’t Middeltje met een halte ter hoogte van Dorpsstraat. De halten Dorpsstraat en Munsterkerk vervallen. Lijn 227 gaat zowel in de ochtend- als in de middagspits in beide richtingen een uurdienst rijden tussen Hank en Wijk en Aalburg Kromme Nol. Lijn 227 wordt door 8-persoonsbusjes gereden. De rit die om 7.26 uur vanaf Dussen naar Wijk en Aalburg Kromme Nol rijdt wordt met een grote bus gereden. Samen met lijn 228 betekent dit dat in de spitsuren de frequentie tussen Dussen en Hank wordt verdubbeld. Ook ontstaat er in combinatie met lijn 267 een verdubbeling van de capaciteit tussen Dussen en Wijk en Aalburg Kromme Nol. Bij Hank kan worden overgestapt op de Brabantliners 400 naar Oosterhout en lijn 401 naar Breda. Bij Wijk en Aalburg Kromme Nol wordt aangesloten op diverse buurtbussen, streeklijnen en schoolliners richting o.a. ’s-Hertogenbosch, Drunen en Waalwijk.

Op maandag t/m vrijdag vertrekken de laatste ritten anderhalf uur later, namelijk rond 20.00 uur vanaf 's-Hertogenbosch en Tilburg. In de ochtendspits wordt vanaf Waalwijk een extra rit naar ’s-Hertogenbosch en naar Tilburg gereden. In de middagspits worden vanaf Tilburg twee ritten extra gereden. Lijn 300 gaat op zaterdagen tussen 12.00 en 18.00 uur ieder half uur rijden.

Buurtbussen

  • Lijn 228

Er is een nieuwe route in Dussen via ’t Middeltje met een halte ter hoogte van Dorpsstraat. De halten Dorpsstraat en Munsterkerk vervallen.

  • Lijn 233

Lijn 233 rijdt in Waalwijk niet meer via de wijk De Hoef.

In de ochtend- en middagspits worden de drukke ritten met een grote bus gereden. In de middag zijn de vertrektijden beter afgestemd op de lestijden van scholen in Waalwijk. Alle ritten rijden het hele traject. U hoeft niet meer over te stappen.

  • Lijn 267

Er is een nieuwe route in Dussen via ’t Middeltje met een halte ter hoogte van Dorpsstraat. De halten Dorpsstraat en Munsterkerk vervallen. Vanaf Heesbeen wordt via de Polstraat naar Wijk en Aalburg gereden, vanaf Genderen wordt via de Robberdestraat naar Wijk en Aalburg gereden.

Schoolbussen

In Waalwijk eindigen/starten alle ritten bij de dependance van het Willem van Oranje College aan de Burg. Van Casterenstraat. Bij de halte Waalwijk, Rossinistraat is een goede overstap op lijn 300 van/naar Tilburg mogelijk. Door een nieuwe vroege rit in de ochtendspits en een late rit in de middagspits is deze lijn nu extra aantrekkelijk voor leerlingen uit het Land van Heusden en Altena die in Tilburg op school gaan.