Dienstregeling concessie Midden-Brabant 2009

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Midden-Brabant 2009)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het dienstregelingsjaar 2009 voor de concessie Midden-Brabant liep van 14 december 2008 t/m 12 december 2009.

De stadsdienst Tilburg wijzigde op 4 januari 2009. Hieronder staan de wijzigingen zoals deze zijn vermeld in de busboekjes.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Tilburg

  • onbekend

Streeklijnen

Tussen de Kromme Nol en 's-Hertogenbosch v.v. wordt dagelijks in de avonduren extra ritten gereden. Op zaterdag- en zondagavond wordt voortaan op dit traject altijd met een grote bus gereden.

Lijn 131 rijdt op maandag t/m zaterdag in de vooravond extra ritten tussen Tilburg en Gilze v.v. Op zondag wordt voortaan met een grote bus gereden.

Deze sneldienst wordt opgenomen in de nieuwe sneldienstlijn 300.

De sneldienstritten Waalwijk - Drunen - 's-Hertogenbosch in de ochtendspits vervallen. In plaats daarvan rijden extra ritten vanaf Drunen via Nieuwkuijk en Vlijmen naar '-sHertogenbosch. Reizigers vanuit Waalwijk naar 's-Hertogenbosch kunnen gebruik maken van de nieuwe sneldienstlijn 300. In de ochtendspits rijdt een extra rit van Waalwijk naar 's-Hertogenbosch.

Op zondag vertrekt lijn 136 extra vroeg vanaf Tilburg en 's-Hertogenbosch om zo werknemers van de Efteling de mogelijkheid te bieden voor 9:00 uur bij de Efteling te zijn.

Op weekdagen overdag sluit lijn 136 van Tilburg naar 's-Hertogenbosch op Waalwijk, Vredesplein aan op lijn 300 van Tilburg naar 's-Hertogenbosch. Lijn 136van 's-Hertogenbosch naar Tilburg sluit op Waalwijk, Vredesplein aan op lijn 300 van 's-Hertogenbosch naar Tilburg. Reizigers op bijvoorbeeld de trajecten Loon op Zand - 's-Hertogenbosch v.v. en Drunen - Tilburg v.v. hebben zo snellere reismogelijkheden.

Lijn 137 rijdt tussen Vlijmen en Drunen niet meer via de A59, maar via de nieuwe parallelweg. Een nieuwe halte is gerealiseerd in Vlijmen bij de rotonde nabij de Jonkheer de la Courtstraat. In de avonduren op zaterdag en zondag rijdt lijn 137 in Waalwijk altijd haar eigen route van/naar de Mozartlaan. De lusvormige route via een deel van de route van lijn 136 komt te vervallen.

Op weekdagen in de vroege ochtend en in de vooravond rijden extra ritten op het traject Loon op Zand - 's-Hertogenbosch v.v. Op zondag rijdt lijn 137 een extra retourslag van/naar Tilburg.

Deze sneldienst wordt opgenomen in de nieuwe sneldienstlijn 300. Lijn 233 rijdt voortaan naar wijk De Hoef.

Dit is een nieuwe sneldienstlijn van Tilburg via Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en Waalwijk naar 's-Hertogenbosch. Lijn 300 stopt bij een beperkt aantal halten: Tilburg, Centraal Station, Hart van Brabantlaan, Ringbaan West, Kaatsheuvel, Horst, Sprang-Capelle, Kruispunt, Waalwijk, Rossinistraat, Leeuwenbekstraat, Vredesplein, 's-Hertogenbosch, Branderijstraat, Onderwijsboulevard en Station NS.

Op weekdagen overdag rijdt lijn 300 een halfuurdienst aangevuld met extra spitsritten in de spitsrichting van/naar Tilburg en 's-Hertogenbosch. In Tilburg en 's-Hertogenbosch bestaan goede aansluitingen op Intercity's in diverse richtingen.

Mocht de laatste rit van lijn 300 zijn vertrokken dan kunt u gebruik maken van lijn 136 en 137, zij rijden in de avonduren samen een halfuurdienst op het traject 's-Hertogenbosch - Waalwijk - Tilburg v.v. en stoppen aan alle halten van lijn 300.

Buurtbus

Alle ritten beginnen c.q. eindigen in Dongen. De buurtbus rijdt niet meer naar De Moer.

Ter compensatie van de vervallen lijn 138 rijdt lijn 233 in Waalwijk via de wijk De Hoef. Er wordt een lusvormige route via de Heermanslaan, Burg. Teijssenlaan, Ds. Louwe Kooymanslaan, Loeffstraat en Van Lovenlaan gereden. Van Waalwijk naar Drunen tegen de klok in van Drunen naar Waalwijk met de klok mee. Alle bestaande halten van lijn 138 worden aangedaan.