Dienstregeling concessie Meierij 2010

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Meierij 2010)
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2010 van de concessie Meierij liep van 13 december 2009 t/m 11 december 2010.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst 's-Hertogenbosch
60 P+R Vlijmenseweg - Vughterstraat Citybus
61 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - De Pettelaar - De Aawijk
62 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - De Muntel - Station Oost - De Reit - De Rompert
63 Rosmalen - Hintham - Graafsewijk - Centrum - Centraal Station - Maasoever
64 De Kruiskamp - Centraal Station - Centrum - Pettelaarpark - De Aawijk Spitsbus
65 Bokhoven - Engelen - Centraal Station
66 Vlijmen - Centraal Station - Centrum - Graafsewijk - Station Oost - De Herven - Rosmalen
67 Maaspoort - Centraal Station
68 Maasoever - Maaspoort - De Rompert - De Muntel - Centrum - Centraal Station - Vught De Baarzen
69 Maasoever - Maaspoort - De Herven - Station Oost - Centrum - Centraal Station - Vught De Baarzen
70 P+R De Vliert - Sint Josephstraat Citybus
72 Empel - De Rompert - Centraal Station
73 De Rompert - De Hambaken - Centraal Station
74 Groote Wielen - Station Oost - Centraal Station
80 P+R Pettelaarpark - Parade Citybus
220 Centraal Station - Parade Citybus
Streekbussen
155s Sint-Oedenrode - Schijndel - 's-Hertogenbosch
156 's-Hertogenbosch - Den Dungen - Sint Michielsgestel - Schijndel - Sint Oedenrode - Nijnsel - Son - Eindhoven
158 Veghel - Heeswijk Dinther - Middelrode - Berlicum - Hintham - 's-Hertogenbosch
159 Veghel - Eerde - Wijbosch - Schijndel - Sint Michielsgestel - 's-Hertogenbosch
160s Uden - Veghel - Schijndel - 's-Hertogenbosch
Buurtbussen
203 Liempde - Boxtel - Esch - Vught - 's-Hertogenbosch
204 Best - Boskant - Sint Oedenrode - Olland - Kasteren - Liempde - Boxtel - Schijndel
213 Vught Lunetten - 's-Hertogenbosch Wijkbus
299 Oirschot - Spoordonk - Lennisheuvel - Boxtel - Gemonde - Sint-Michielsgestel

Wijzigingen per 13 december 2009

 • Lijn 60 (Citybus 's-Hertogenbosch): Tijdens de vakantieperioden wordt de frequentie voor 09:00 en op koopavonden verlaagd.
 • Lijn 61 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn rijdt voortaan de gehele week dezelfde route, de routevariant via de Graafseweg in de avonduren wordt niet meer gereden.
 • Lijn 63 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn gaat ook in de avonduren via de Graafseweg rijden, het lusje via de Rijnstraat komt te vervallen. In de spitsuren is de frequentie naar de Maasoever verdubbeld.
 • Lijn 65 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn gaat ook in de avonduren en op zondag 1x per uur rijden. Bij de kastelen Beeckendael en Lelieënhuyze worden nieuwe bushaltes geplaatst.
 • Lijn 66 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): De vertrek- en aankomsttijden verschuiven ongeveer een kwartier, zodat een betere afstemming ontstaat met de buslijnen van Veolia Transport op hetzelfde traject.
 • Lijn 67 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn gaat voortaan ook in de daluren elk half uur naar de Maaspoort rijden. Tijdens vakantieperioden gaat deze lijn ook rijden, maar dan uitsluitend 1x per uur in beide richtingen tijdens de spitsuren.
 • Lijn 68 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In de daluren gaat deze lijn vaker van/naar de Maasoever rijden. In de avonduren na 21:30 wordt de frequentie naar de Maasoever verhoogd naar een halfuursdienst en op zaterdag gaan alle ritten van/naar de Maasoever rijden. In de avonduren en op zondag wordt het patroon naar Vught omgedraaid, wat meer in het voordeel van inwoner van Vught is.
 • Lijn 69 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In de daluren gaat deze lijn vaker van/naar de Maasoever rijden. In de avonduren en op zondag wordt het patroon naar Vught omgedraaid, wat meer in het voordeel van inwoner van Vught is.
 • Lijn 70 (Citybus 's-Hertogenbosch): Tijdens de vakantieperioden wordt de frequentie voor 09:00 en op koopavonden verlaagd.
 • Lijn 72 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Deze lijn gaat voortaan met grote bussen in plaats van de kleinere busjes. De vertrek- en aankomsttijden zijn beter afgestemd met lijn 162 en zijn tevens vervroegd in tijd. In 's-Hertogenbosch gaat deze lijn via de Orthenseweg, Aartshertogenlaan, Rompertsebaan en Harendonkweg rijden. In Empel rijdt de bus niet meer via de Pastoor Verhoevenstraat, maar via de Deken Pompenstraat. De eindhalte wordt daardoor iets verplaatst.
 • Lijn 74 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): In de Groote Wielen gaat deze lijn via de Vlietdijk rijden.
 • Lijn 80 (Citybus 's-Hertogenbosch): Tijdens de vakantieperioden wordt de frequentie voor 09:00 en op koopavonden verlaagd.
 • Lijn 155 ('s-Hertogenbosch - Sint-Oedenrode): In 's-Hertogenbosch stopt deze lijn niet meer bij de halte Koningsweg, Spinhuiswal, Pettelaarseweg en Philips de Tweedestraat. In de middagspits gaan enkele ritten verder rijden als lijn 156 richting Eindhoven.
 • Lijn 156 ('s-Hertogenbosch - Eindhoven): In de middagspits wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur, als alternatief kunnen reizigers op de vervallen tijdstippen gebruik maken van lijn 159. Ook in de avonduren gaat deze lijn het hele traject rijden. Een aantal ochtendritten rijdt vanaf Sint-Oedenrode verder als lijn 155 naar 's-Hertogenbosch.
 • Lijn 159 ('s-Hertogenbosch - Veghel): Op zondagavond worden twee nieuwe latere ritten toegevoegd en in de middagspits wordt de frequentie verhoogd naar een halfuursdienst. Op zondagochtend wordt de dienstregeling al rond 09:00 opgestart in plaats van 11:30.
 • Lijn 203 (Liempde - 's-Hertogenbosch): In Boxtel gaat deze lijn via het Centrum rijden en gaat ook het noorden van Boxtel beter ontsluiten (Selisssenwal). In Vught wordt voortaan via het oostelijk deel van deze plaats naar 's-Hertogenbosch gereden (Glorieuxlaan, Laagstraat). Daarvoor in de plaats verviel de route via Cromvoirt en het ziekenhuis in Den Bosch, in eerstgenoemde plaats is buurtbus 239 het alternatief.
 • Lijn 204 (Best - Schijndel): Deze lijn wordt uitgebreid met de route van lijn 285 en gaat voor het traject Best - Sint-Oedenrode - Olland - Boxtel - Schijndel rijden. In Sint-Oedenrode vervalt de halte bij de Markt, maar daarvoor in de plaats wordt een bushalte geplaatst bij Huize Odendael. In Boxtel wordt zoveel mogelijk aansluiting geboden op de treinen, alsmede de begin- en eindtijden van het St. Lucas.
 • Lijn 213 ('s-Hertogenbosch - Vught): Deze nieuwe buurtbus gaat in de spitsuren 1x per uur rijden tussen 's-Hertogenbosch en Vught en vult daarmee lijn 203 aan, die een te groot passagiersaanbod kent.
 • Lijn 299 (Oirschot - Sint-Michielsgestel): In Sint-Michielsgestel gaat deze lijn via de woonwijk Theereheide rijden en voortaan wordt ook 'door' Lennisheuvel gereden in plaats van erlangs. In Oirschot is de route iets gewijzigd.

Wijziging per 16 januari 2010

Wijziging per 24 april 2010

 • Lijn 213 ('s-Hertogenbosch - Vught): De proef met het rijden op zaterdag is verlengd tot en met december. Daarnaast wordt een proef gestart met het rijden in de daluren. In Vught gaat deze lijn via de woonwijk Molenakker rijden.

Wijziging per 12 februari 2010

 • Lijn 220 (Stadsdienst 's-Hertogenbosch): Onder dit lijnnummer gaat een nieuwe Citybus rijden in 's-Hertogenbosch. Van maandag t/m zaterdag overdag, op koopavonden en koopzondagen wordt elk kwartier een lusroute door het Centrum gereden. Op deze lijn worden, speciaal aangeschafte, elektrische stadsbusjes ingezet.