Dienstregeling concessie Haarlem-IJmond 2010

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Concessie Haarlem-IJmond 2010)
Ga naar: navigatie, zoeken

Vanaf 11 juli 2010 zijn er wijzigingen in de dienstregeling van de Concessie Haarlem-IJmond (2006-2017).

Wijzigingen per lijn

Vanaf 11 juli 2010 rijden onze bussen in Haarlem-IJmond volgens een nieuwe dienstregeling. Dit betekent o.a. aangepaste vertrektijden en routes.

Wat verandert er op 11 juli? Door de grootschalige verbouwing op het busstation van Haarlem NS, halteren de volgende buslijnen vanaf 11 juli op de Parklaan en de Kruisweg: Buslijnen 2, 3, 4, 8, 15, 50/51, 73, 75, 81, 84, 90, 140, 175, 176,177, 277, 300, 575, 673, 675 en de Niteliners 273 en 280.

Lijn 3 Heemstede Station-Delftplein/Kennemer Gasthuis Lijn 3 heeft een langere route door Schalkwijk. Hier vervangt de bus lijn 73. Ook op de route door Schalkwijk rijdt de bus een kwartierdienst. Vanuit een groot deel van het Schalkwijk kunt u nu rechtstreeks naar station Heemstede-Aerdenhout. Hier is een aansluiting op lijn 80 naar Zandvoort en op de trein. Bij Station Haarlem zijn de haltes verplaatst naar de Parklaan.

Lijn 5 Schalkwijk-Delftplein/Kennemer Gasthuis > VERVALT Alternatief om de Waarderpolder en IKEA te bereiken: van ma-za lijn 15 (vanaf Station Haarlem). Op werkdagen (spitsuren) de nieuwe lijn 16 vanaf Schalkwijk.

Lijn 6 Bennebroek-Schalkwijk Stopt niet meer bij busstation Winkelcentrum Schalkwijk; wel bij halte Andalusië aan de Europaweg

Lijn 8 Haarlem Station-Hogeschool INholland Route is in ochtendspits gewijzigd. De bus rijdt via de kortste route naar NOVA-college en Hogeschool. 's Middags beginnen alle ritten bij de Hogeschool en rijden via het NOVA-college naar Haarlem Station.

Lijn 15 Waarderpolder-Station In de ochtendspits rijdt lijn 15 een lus tegen de klok in door de Waarderpolder. Hierdoor verbeteren de aansluitingen op de trein op Spaarnwoude NS richting de Waarderpolder. De rest van de dag rijdt lijn 15 een lus met de klok mee door de Waarderpolder. In de spitsuren rijdt lijn 15 voortaan niet meer tussen Haarlem Schalkwijk en Station Spaarnwoude. Hier wordt door lijn 16 gereden. Lijn 15 rijdt voortaan ook in de daluren overdag op werkdagen. Lijn 15 gaat ook op zaterdag overdag rijden. Lijn 16 Schalkwijk-Waarderpolder-Delftplein/Kennemer Gasthuis >NIEUW Deze nieuwe lijn verbindt de Waarderpolder met het Delftplein in het noorden van Haarlem waar aangesloten wordt op de bussen van en naar IJmuiden en Beverwijk. Ook verbindt lijn 16 de Waarderpolder met Schalkwijk. Lijn 16 rijdt op werkdagen in de spitsuren.

Lijn 73 Haarlem centrum-Beverwijk-Uitgeest Lijn 73 rijdt niet meer opde route Haarlem Schalkwijkcentrum. Hier rijdt nu lijn 3. Lijn 73 rijdt een lus door het Haarlemse centrum vanaf het Station via Parklaan, Donkere Spaarne, Teylersmuseum, Gedempte Oudegracht, Nassaulaan en Parklaan. De rit van 1:03 uur vanuit Schalkwijk vervalt. Een extra rit vertrekt om 19.03 uur vanuit Uitgeest.

Lijn 74 IJmuiden -Beverwijk- Heemskerk Op maandag tot en met vrijdag is de busroute overdag gewijzigd: na de halte Willem van Coulsterstraat rijdt de bus via de Baandert direct naar eindpunt Meerstaete en vervolgens naar de haltes aan de Prof. ten Doesschatestraat.

Lijn 78 Wijk aan Zee - Beverwijk In de avonduren is de dienstregeling gewijzigd.

Lijn 82 IJmuiden - Amsterdam - Marnixstraat Vanaf 30 augustus: Op werkdagen rijdt lijn 82 na 8.30 uur maximaal 2x per uur tussen Amsterdam Marnixstraat en Sloterdijk en maximaal 4x per uur tussen Sloterdijk en IJmuiden en v.v. Lijn 82 rijdt in de spitsuren maximaal 2x per uur tussen IJmuiden Dennekoplaan en IJmuiden aan Zee.

Lijn 84 Zandvoort Station NS - Bloemendaal Strand - Haarlem Lijn 84 rijdt in de zomerperiode ook 's avonds. Hierdoor kan men in de zomervakantie ook 's avonds tweemaal per uur vanaf Zandvoort en Bloemendaal aan Zee naar Haarlem reizen.

Lijn 167 Beverwijk - Castricum - Alkmaar De avonddienstregeling is gewijzigd.