Zoetermeer Buytenwegh

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Buytenwegh)
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalig station Zoetermeer Buytenwegh
Plaats Zoetermeer
Geopend 29 september 1979
Gesloten 3 juni 2006
Verkorting Ztmb
Ex-vervoerders NS Reizigers

Station Zoetermeer Buytenwegh is geopend in 1979 aan de Zoetermeer Stadslijn, het station lag op een viaduct dat dwars door het winkelcentrum in de gelijknamige wijk liep.

Het station telde twee sporen die via trappen en hellingbanen aan weerszijden van de spoordijk bereikbaar waren. Op 3 juni 2006 werd het station gesloten voor ombouw naar Randstadrail. Hierbij zijn de wachtruimtes vervangen en is de overkapping verwijderd. Bovendien zijn er bij beide perrons liften geplaatst. Aangezien de perrons deel uitmaken van de viaductconstructie zijn de sporen verhoogd om een gelijkvloerse instap te realiseren.

Historische dienstregeling

RandstadRail

Lightrail-station Buytenwegh
Plaats Zoetermeer
Verkorting Zbw
Vervoerder(s) HTM
Netwerk RandstadRail
Lijn(en) 3

Eind 2006 kwam het station opnieuw in gebruik door Randstadrail lijn 3, al na twee weken werd het hele traject buiten dienst gesteld na diverse ontsporingen. In 2007 kwamen beide lijnen na veel testritten weer in dienst.

Route
3 Den Haag Loosduinen - Den Haag Valkenboskwartier - Den Haag Grote Markt - Den Haag Centraal Station - Den Haag Laan van NOI - Voorburg 't Loo - Leidschenveen - Zoetermeer Centrum-West - Zoetermeer Driemanspolder - Zoetermeer Centrum-West Tram
HTM Gebied.svg