Bressoux

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Bressoux
Plaats Bressoux
Land België
Geopend 5 februari 1882
Gesloten 30 september 1956
Heropend 3 juni 1984
Verkorting FBX
NS-verkorting Bressx
Vervoerder(s) NMBS

Station Bressoux is een station aan de spoorlijn Liège - Maastricht (lijn 40). Het ligt in de deelgemeente Bressoux van Luik. Het station werd in het jaar 1956 gesloten voor het reizigersvervoer. Als een van de weinige stations in België werd het in 1984 bij de invoering van het IC/IR-plan weer heropend.

Vanaf 1960 tot 2004 kon er op station Bressoux opgestapt worden op Autoslaaptreinen richting Zuid-Frankrijk en Italië. Na de sluiting van het autoslaaptreinstation werd het station afgewaardeerd tot stopplaats, als gevolg daarvan werd in 2005 het loket gesloten en kwam het enorme stationsgebouw leeg te staan. Na jaren van leegstand werd het gebouw in 2014 afgebroken, het terrein is nu in gebruik als parkeerplaats.

Trein

In de dienstregeling 2020 stoppen de volgende treinen op station Bressoux:

Treinsoort Serie Lijn Traject Frequentie Opmerkingen
S-trein Liège 5350 S43 (Hasselt -) Liège-Guillemins - Maastricht 1x/uur Rijdt in het weekend niet tussen Hasselt en Liège-Guillemins.

Let op: Dit overzicht bevat alleen de Belgische basisdienstregeling. In de spitsuren kunnen er nog extra treinen rijden die niet in dit overzicht zijn opgenomen.

Historische dienstregeling

  • Informatie over de bediening van Bressoux door treinen in het verleden is te vinden onder Bressoux/Bediening.