Antwerpen-Noorderdokken

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Antwerpen-Noorderdokken
Plaats Antwerpen
Land België
Geopend 26 mei 1974
Verkorting AND
NS-verkorting Andd
Vervoerder(s) NMBS
Overstap op overig OV Nee

Station Antwerpen-Noorderdokken is een station langs de spoorlijnen Antwerpen - Roosendaal - Lage Zwaluwe (lijn 12) en Mortsel - Antwerpen-Oost - Antwerpen-Haven (lijn 27A). De stopplaats werd geopend in 1974. Het station was een van de 34 genomineerde stopplaatsen die bij de bezuinigingen van 1993 mogelijk gesloten zou worden, maar is uiteindelijk open gebleven.

Trein

In de dienstregeling 2017 stoppen de volgende treinen op station Antwerpen-Noorderdokken:

Treinsoort Serie Traject Frequentie Opmerkingen
Lokaaltrein 2550 Roosendaal - Antwerpen-Centraal - Puurs/Lokeren 1x/uur Rijdt in het weekend vanaf Antwerpen-Zuid verder naar Lokeren in plaats van Puurs.

Let op: Dit overzicht bevat alleen de Belgische basisdienstregeling. In de spitsuren kunnen er nog extra treinen rijden die niet in dit overzicht zijn opgenomen.

Historische dienstregeling

Bus

Hoewel er bij dit station een groot busstation ligt stoppen hier geen bussen meer. Het busstation is een overblijfsel van de voormalige lijnen 767, 768 en 769 die van dit station naar het Havengebied reden. De dichtstbijzijnde halte is de halte Havanastraat, welke ongeveer een kilometer westwaarts van het station ligt.