Amstelveen Spinnerij

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalige sneltramhalte Spinnerij
Netwerk Amsterdam
Plaats Amstelveen
Verkorting SNR
Geopend Onbekend
Gesloten 2 maart 2019
Lijn(en) 51
Overstap op overig OV nee
Halte Spinnerij, 2 maart 2010.

Spinnerij is een halte aan metro/sneltramlijn 51. De halte is vooral van belang voor medewerkers van de achterliggende Canon-fabriek. Het is geopend in 2004 en bestaat uit een eilandperron.

Sinds 3 maart 2019 heeft lijn 51 een nieuwe route en rijdt deze na station Amsterdam Zuid niet meer naar Amstelveen, maar naar Isolatorweg. De trambaan tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk wordt omgebouwd tot een hoogwaardige trambaan, die in een later stadium zelfs wordt verlengd naar Uithoorn. Tijdens de ombouw worden de kruisingen bij Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan ongelijkvloers gemaakt waarbij de trambaan verdiept komt te liggen. De haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat worden samengevoegd tot een nieuwe halte en de haltes Amstelveen Centrum, Marne, Gondel en Spinnerij worden opgeheven vanwege de nabijheid van een andere halte voor de sneltram. Bovendien wordt er in de Legmeerpolder een opstelterrein voor de trams aangelegd.

De sneltramhaltes worden bediend door buslijn 55 en/of tramlijn 5. Tijdens enkele weekenden en doordeweekse dagen zal ook deze tram niet rijden en wordt tram 5 vervangen door bus 45. De gehele renovatie zal, exclusief de verlening naar Uithoorn, naar verwachting circa twee jaar duren.

Historische dienstregeling

Bus

In het verleden lag er een bushalte bij deze sneltramhalte.

Historische dienstregeling