Overleg gebruiker:Ederveen

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

SRE lijnen

Hoi Ederveen! Dit is je eigen overlegpagina. Dat is toch handiger dan te pm'en op het forum :) Ik heb een verzoek voor je, als je daar tijd en zin voor hebt; zou je de overige SRE lijnen op fouten kunnen controleren? Ik heb met ingang van de nieuwe dienstregeling de meeste lijnen, zover dat niet al gedaan was, nagelopen. Maar misschien dat er, net zoals bij de 494, toch nog ergens een foutje is ingeslopen. Alle lijnen staan op Concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.--Fogeltje 11 mrt 2010 13:21 (CET)

Aha werkt dat zo met de overlegpagina :) Ik zal als ik iets zie op de SRE wiki het wel meteen aanpassen, maar volgens mij klopte het verder gewoon. Ik ben nu even bezig met de hoofdpagina, even de namen van eindbestemmingen een beetje aanpassen, maar er is één dilemma: Bij de stadsdienst Eindhoven staan veel lijnen met de begin/eindbestemming van de wijk (Blixembosch-Oost, Achtse Barrier), net als op de bus staat, in het busboekje en op de lijnenkaart. Maar volgens de regelgeving van deze wiki is het de bedoeling om de haltenaam te gebruiken blijkbaar (al ben ik zelf meer voor de wijknamen). Dit is overigens bij 402 wel gedaan (Kometenlaan i.p.v. Zonderwijk). Maar wat zal het beste zijn? Ederveen 13 mrt 2010 14:42 (CET)

Ik had je bericht op je OP niet gezien, sorry, anders had ik al eerder gereageerd. Maar ik zie dat je de discussie omtrent paginanamen al gevonden hebt. Er wordt nu weer discussie over aangezwengeld, dat is goed. Zelf ben ik van mening dat bij Hermes ook de wijknamen beter staan. Dat heb ik op het forum al uiteengezet. Zou je overigens berichten op overlegpagina's willen afsluiten met vier tilde's (~~~~), dan wordt er automatisch een handtekening geplaatst en weet iedereen wie het bericht op de wiki heeft achtergelaten (let op: alleen hier op wiki en alleen op overlegpagina's, niet in artikelen zelf of op het forum).--Fogeltje 13 mrt 2010 14:39 (CET)

Voormalige lijnen

Hoi Ederveen, als een bepaald veld van het sjabloon VLijnInfo niet ingevuld is/hoeft te worden (bijv. omdat materieel niet bekend is, als type gelijk is aan de standaard of als frequentie gelijk is aan de standaard 'rijdt niet') kun je die regel het beste weglaten uit het sjabloon. Dan gaat de categorisering van de Wiki namelijk automatisch goed. Ik heb nu van de Eindhovense lijnen 1 t/m 6 bijvoorbeeld het type weggehaald, zodat de lijnen automatisch buslijnen worden en ook gecategoriseerd worden als voormalige buslijnen. Wubbo 21 mrt 2010 13:10 (CET)

Bedankt, vanaf heden zal ik dat dan zelf ook zo doen! Ederveen 21 mrt 2010 13:31 (CET)


Hoi! Ik zie dat je onder andere bij de Brabantse schoollijnen 606 en 608 (als ik het goed zeg) de routestrips hebt 'omgedraaid'. Ik heb een tip voor de volgende keer: gewoon de pagina hernoemen. Voorbeeld: Een buslijn heeft de naam 'Lijn x van A naar B', maar de routestrip loopt van B naar A, dan hoef je niet de routestrip om te draaien zodat die van A naar B loopt, maar hernoem je de pagina naa 'Lijn x van B naar A'. Scheelt een hele hoop tijd. Een routestrip omdraaien duurt lang, terwijl je met hernoemen bij wijze van spreken met een tel klaar bent. Milco1995 25 mei 2010 14:41 (CEST)

Hey Mirco, als het goed is heb je ook gezien dat ik beiden heb gedaan, zowel de routestrip omgekeerd als de lijn hernoemd (van A naar B ipv B naar A), ik vind het persoonlijk niet staan als de routestrip het tegenovergestelde weergeeft dan dat de lijnnaam aangeeft. En inderdaad, de routestrip omkeren kost tijd, maar ik doe het dan ook graag meteen goed (en pas zelfs een aantal verwijzende pagina's aan naar de 'nieuwe' situatie!) :) --Ederveen 25 mei 2010 20:23 (CEST)

Artikelen herbenoemen en redirects

Hoi Ederveen, ik heb even een verzoekje aan je. Ik zie dat je flink wat artikelen herbenoemt. Zou je voor elk artikel dan meteen de links aanpassen? Dat voorkomt dan later eventuele dubbele redirects. Om te kijken welke redirects er zijn en wat er naar die redirect linkt, ga je naar het gewone artikel en klikt links in het menu op "verwijzingen naar deze pagina" en dan kom je uit op bijvoorbeeld deze pagina: Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Lijn_160_Uden_Busstation_-_'s-Hertogenbosch_Centraal_Station

Er staat dan "doorverwijspagina" achter een redirect en met een inspringing staan eronder alle links die naar die doorverwijspagina linken. Daar kun je dan heengaan en in dat artikel even de links aanpassen.--Fogeltje 23 okt 2010 14:50 (CEST)

Categorieën

Beste Ederveen, vergeet de categorieën niet te plaatsen! Op die manier zijn de artikelen gemakkelijk terug te vinden en worden ze overzichtelijk gerangschikt. Bij een aantal dienstregelingwijzigingen van bepaalde concessies heb ik dat inmiddels gedaan. Succes! Groet, Tom 27 okt 2010 21:33 (CEST)

Nieuwe dienstregeling Eindhoven

Hoi Ederveen, ik zag dat jij oo al bezig bent met de nieuwe dienstregeling. Ik was van plan om de grootste wijzigingen op de streekdienst en buurtbussen te doen (nieuwe lijnen, nieuwe routes). Ik zal deze toevoegen op de concessiepagina naar mate ze ik aanmaak. Als je foutjes vindt, verbeter ze dan gerust. --Fogeltje 8 nov 2010 11:32 (CET)

Had je vast al gezien, maar ik heb de 'oude' pagina al gekopieerd naar een nieuwe 'SRE (2010)'-pagina zodat de huidige pagina zonder zorgen bewerkt kan worden, en de 'voormalige' dienstregeling zo nog wel intact blijft, want dat is iets wat ons beiden interesseert in ieder geval! Op deze manier was ik bezig de nieuwe naast (onder) de nog huidige dienstregelingen te zetten, zodat dan na 12 december die oude dan van makkelijk van de pagina af te gooien zijn. Ook de NS-toevoeging sloop ik er meteen uit, en maak ik op de concessiepagina ook de verwijzingen meteen in orde! Maar idd als je fouten tegenkomt van mij, verbeter ze gerust!--Ederveen 8 nov 2010 12:01 (CET)
Dat had ik inderdaad al gezien. Ik heb op de huidige concessiepagina gewoon maar even jou voorbeeld gevolgd (lijn die gaat vervallen aangegeven dat het tot 12 december is en bij nieuwe lijnen "vanaf"). Ook heb ik geprobeerd het nieuwe haltenaam regime in de routestrips toe te passen, geen NS bij stations, maar dat deed ik zelf al weinig, en busstation hernoemen naar Busstation <plaatsnaam>. Dat laatste doe ik echter niet voor de paginanamen. Ik vind het zelf nogal lelijk staan "Lijn 472 Eersel Busstation Eersel - Lommel (B) Kerk" bijvoorbeeld. In de routestrip kan het in mijn ogen, dan kun je er tenminste nog een komma tussen zetten. Maar wat deze haltenamen aangaat, kan het zijn dat ik wat vergeten ben. Ik heb nu in ieder geval de lijnbundel 6/21/22/121/122 gedaan, de situatie rond Best/Airport (103, 144 en 145, je had de 103 al opgemerkt zag ik) en de situatie rond Veldhoven met lijn 177, 472, 492 en 494. De overige streeklijnen hebben volgens mij alleen wijzigingen in tijden etc. Wel kan daar overal nog de toevoeging NS uitgesloopt worden.
Tegen de tijd dat de nieuwe dienstregeling ingaat kunnen we makkelijk de concessiepagina aanpassen (oude lijnen verplaatsen naar het kopje voormalige lijnen, toevoeging "vanaf 12 december eruit) en dan moeten we niet vergeten de infoboxen van de vervallen aan te passen (VLijn sjabloon, periode in de infobox). Dat had ik graag nu al willen doen, maar als je dat nu doet, krijg je een paar notoire zeikers die alles gaan terugdraaien met "het is nog geen 12 december".--Fogeltje 8 nov 2010 14:05 (CET)
Van die zeikerds dat snap ik, ik zou het ook makkelijker gevonden hebben, en dan eventueel de naam van de lijn aanpassen met toevoeging jaartal(len) zoals bijvoorbeeld 'Lijn 9 Son en Breugel - Eindhoven Station (2009-2010)', voor het extra overzicht. Wat die Busstations betreft staat het idd raar als je plaatsnamen dubbel gaat doen. Ik denk persoonlijk dat het zelfs in de routestrip niet echt noodzakelijk is, en dat het denk ik ook meer is gedaan in verband met halte-afroepsystemen, aangezien niet bij elke halte de plaats wordt afgeroepen (en bij Veolia en Arriva niet eens de plaats, laat staan nieuwe haltes als 'Son, Ekkersrijt' in het geval van Arriva!). --Ederveen 8 nov 2010 14:14 (CET)
Ik ben zelf ook tegen jaartallen in artikels omdat ik er tegen ben om principieel voor elk jaar een nieuw artikel te maken. Als een lijn niet wezenlijk veranderd, kan dat in mijn ogen gewoon in hetzelfde artikel blijven staan. Dan heb je op een plek redelijk wat geschiedenis staan en dat scheelt klikwerk. Ik heb nu bijvoorbeeld voor lijn 494 wel een nieuw artikel aangemaakt omdat de route redelijk ingrijpend wijzigt. Hetzelfde voor lijn 144 (begin- en eind blijft gelijk). Overigens geldt zoiets voor stadslijnen eerder dan voor streeklijnen omdat die nog al eens vaker ingrijpender willen wijzigen. Daar heb ik minder moeite mee als je men daar vaker een nieuw artikel voor aanmaakt. Lijn 1 zou je denk ik wel op kunnen delen. Voor 2009, 2010 en 2011 kunnen wel aparte artikelen komen omdat er toch steeds wat met die lijn gerotzooid is (en natuurlijk eigen artikel voor de tij dat de lijn ook naar Waalre reed).--Fogeltje 8 nov 2010 14:40 (CET)
Ik denk dat de 'huidige' lijn 1 wel zo kan blijven, in essentie is er niet echt veel gewijzigd sinds 14-12-2008. De situatie daarvoor heeft uiteraard een apart artikel nodig (Lijn 1 Eindhoven Achtse Barrier - Waalre Bejaardenhuis (2006-2007), en van daarvoor bestaat er ook al één. Persoonlijk ben ik er zelfs voor om met 472 de huidige en de nieuwe situatie in dezelfde pagina aan te brengen (en om te noemen naar Lijn 472 Veldhoven MMC - Aalst Ekenrooi: tevens een reden waarom het in een aantal gevallen beter is de wijknaam te gebruiken ipv. de haltenaam...). Maar ik ben het ook met je eens dat 144 een nieuw artikel nodig heeft, gezien het gedegradeerd is van volwaardige buslijn tot spitslijn, zelfs al blijft de route volgens mij gelijk.--Ederveen 8 nov 2010 15:09 (CET)
Hernoemen van lijn 471 naar Lijn 471 Aalst Ekenrooi - Veldhoven MMC (volgens de Hermes site is richting Veldhoven de "heenrichting" (wat in het busboekje onder tabel a staat) lijkt me prima. Ik ben niet bekend in Aalst, dus ik had gewoon de beginhalte genomen. Als het kan gebruik zelf in Eindhoven en Nijmegen ook wijknamen omdat de vervoerders dat zelf ook doen (maar in geval van Aalst was me deze dus niet bekend). De routestrip is wel redelijk anders. Ik zou het eens moeten zien, maar ik denk dat het wel in 1 artikel kan, zo groot is de route niet, onoverzichtelijk zal het artikel daardoor niet worden. --Fogeltje 8 nov 2010 15:26 (CET)
Ik heb overigens je 103 hernoemd (naar Veldhoven MMC), ik hoop niet dat je het erg vindt! Heb meteen ook hetzelfde bij 19 gedaan: Veldhoven MMC Veldhoven staat gewoon raar (net als Eersel Busstation Eersel). En het is inderdaad Ekenrooi (de wijk ten oosten van de provinciale weg in Aalst). --Ederveen 8 nov 2010 15:31 (CET)
Dat is wel logischer, zelfde situatie als Eersel Busstation Eersel. Goed gezien. De situatie rond het Flight Forum vond ik een beetje raar, daarom had ik er maar 1x Flight Forum neergezet, bedankt voor het aanpassen ervan. Zou logischer zijn als die ene halte dan op zijn minst een andere naam geven, maar goed, daar gaan wij wiki gebruikers niet over :) Weet jij trouwens waarom deze lijn als 3/103 in de online dienstregeling staat (wanneer je lijnen kunt selecteren? Op busfreaks.nl stond wel dat er ooit plannen waren geweest om lijn 3 te verbouwen en naar de Airport te laten rijden maar dat dit niet is doorgegaan. Dus waarom er nu in de dienstregeling online 3/103 staat weet ik ook niet.--Fogeltje 8 nov 2010 15:53 (CET)
Het is ook raar om 2x Flight Forum op die manier aan te doen, eigenlijk hadden ze het anders beter Flight Forum Oost en West genoemd, net als bij die snelwegbusstations als Sleeuwijk Tol. Maar geen idee waarom er alsnog 3/103 online staat.--Ederveen 8 nov 2010 15:59 (CET)

Lijn 178

Hoi, bedankt dat je lijn 178 in elkaar hebt geflanst, ik kreeg het echt niet voor elkaar. Allerlei verschillende routes. Connexxion begint Arriva na te doen, als je lijn 7 ziet, in Dordrecht... Nogmaals, bedankt! Milco1995 14 nov 2010 19:27 (CET)

Geen probleem, en inderdaad het ziet er onoverzichtelijk Arriva-DAV-achtig uit (lijkt wel België, heb je ook veel lijnen met tachtig verschillende routes...). --Ederveen 15 nov 2010 00:04 (CET)

Zuidooster 1962

Hoi Ederveen, ik heb vandaag mijn meest recente Marktplaats aankoop binnen, een ZO streekboekje uit 1962 (ingang 30 september 1962). Ik heb er al even doorheen gebladerd. Ik ga binnenkort dingen toevoegen. Wellicht is dat voor jou ook interessant. Lijn 21 bestaat al, maar was toen nog lijn 2. In die tijd had Zuidooster ook nog lijnen naar Tilburg, nog van voorloper Vitesse, deze lijnen zijn in 1978 afgestaan in de grote lijnenruil met BBA. Ook leuk is een lijn van Deurne via Milheeze, Bakel en Gemert naar Uden (waarschijnlijk is lijn 468 het overgebleven stuk Deurne - Boekel van deze lijn) en een lijn 22 van Nijmegen via Gennep, Boxmeer, Helmond en Stiphout/Gerwen naar Eindhoven (stuk Gennep - Helmond lijkt op wat lijn 23 ooit geweest is tot 2003, Helmond - Eindhoven op wat lijn 22 gaat worden). Als je mijn gebruikerspagina in de gaten houdt, dan zie je de lijnen vanzelf wel verschijnen.--Fogeltje 18 nov 2010 19:26 (CET)

Hey Fogeltje, cool van dat busboekje! Geef maar hier ;). Maar ik ben zeker benieuwd ernaar! Het is alleen jammer dat er vroeger vaak geen haltelijsten instonden, maar ben evengoed benieuwd! Zit er wel een netkaart bij (nog)? En zoja heb je een scanner/goed fototoestel?
Zou het overigens geen idee voor jou zijn, aangezien je ook al behoorlijk veel op je eigen pagina hebt staan, om ook per jaar en per regio (al lijkt het me voor 2000 per vervoerder->per regio makkelijker! Zie Oost-Brabant...) een overzicht/losse pagina aan te maken met de lijnen die er toen reden? --Ederveen 18 nov 2010 21:55 (CET)
In het midden staat een simpel lijnnetkaartje. Ik zal die morgen inscannen. Verder staan er inderdaad geen haltelijsten in, dus de routestrips zullen incompleet zijn, alleen de belangrijkste halten. Toevallig speelde ik vanavond al met het idee om ook een pagina "Zuidooster dienstregeling '62/'63" te maken. Wat Nijmegen betreft heb ik dat met een andere gebruiker al gedaan (de links naar die pagina's staan ook op mijn pagina, nu nog onder de titel "Wijzigingen concessie KAN Zuid <jaar>" maar ik heb het voornemen om die pagina's ooit om te vormen in wat jij voor SRE gedaan hebt/aan het doen bent. Wat de jaren 80 aan gaat kan ik overwegen om daar ook pagina's voor Zuidooster te gaan maken, bijvoorbeeld "Zuidooster streekdiensten '84/'85" of iets dergelijks. Maar dat is iets voor de lange baan.
Overigens moet ik een correctie op mijn eerdere bericht geven, de lijn 22 reed niet vanaf Nijmegen maar pas vanaf Gennep, er stond Nijmegen in de kop omdat men kon overstappen op de bus van/naar Nijmegen.--Fogeltje 18 nov 2010 22:30 (CET)
Ik heb Zuidooster dienstregeling 1962/1963 inmiddels al aangemaakt, je kunt daar al een globale indruk van het lijnnet krijgen. Hopelijk volgt morgen de invulling en het kaartje.--Fogeltje 18 nov 2010 23:36 (CET)
Hey Fogeltje, ik heb de pagina bekeken, best interessant om te zien inderdaad, en dat een aantal lijnen nog steeds bestaan! Het schijnt dat rond die periode het bus-OV z'n hoogtepunt had, dus ben dan ook wel benieuwd naar frequenties en dergelijke. Ook grappig van die verbindingen die allang niet meer bestaan (zoals Oss-Druten, en de internationale verbindingen). --Ederveen
Volgens mij bestaat er vanaf Venlo nog 1 van die lijnen, er gaat volgens mij 1x per dag een bus naar Duisburg. Frequenties moet ik even goed uitzoeken, want die tabellen zijn in spoorboekformaat, dus geen pagina's voor weekdagen, zaterdag en zondagen. Niet alle lijnen waren hoog frequent. De "vette" lijnen waren lijn 1 t/m 3 zover ik kan zien. Ik heb de lijnnetkaart overigens ingescand. Ik wil hem nog niet op de wiki plaatsen ivm met mogelijke copyright issues, maar ik plaats hier wel even een link naar waar ik hem geupload heb: http://members.chello.nl/~h.vogels1/images/ZO%20lijnnetkaart%201962.jpg.--Fogeltje 19 nov 2010 12:43 (CET)
Ik ben nu eindelijk klaar, was stiekem toch iets meer werk dan ik gedacht had. Ik heb net de lijnen van de driehoek Eindhoven-Tilburg-'s-Hertogenbosch toegevoegd die wellicht voor jou het meest interessant zijn. Als je foutjes zit (bijvoorbeeld foute routestrip bolletjes door copy/paste fouten of andere c/p van lijnnummers in lopende tekst en infobox), schroom niet om die te verbeteren. Ik heb mezelf op de nodige foutjes tijden het c/p weten te betrappen. De routes zelf en tekst kloppen wel.--Fogeltje 20 nov 2010 14:50 (CET)
Cool, best wel interessant! Jammer inderdaad van het gebrek aan haltelijsten, want zeker voor die periode is het moeilijk om de route te achterhalen, ook omdat in de tussentijd veel aan de straten en wegen (en snelwegen) is veranderd, gebouwen verdwenen (zoals klooster St. Charles, en Volkel Autobusstation(!?)). Wellicht dat ik in de toekomst van een kennis wat oude BBA en EMA busboekjes weet te bemachtigen, maar dat laat ik tegen de tijd nog wel weten. --Ederveen 20 nov 2010 15:12 (CET)
Autobusstation Volkel was me ook al opgevallen, kan ik me ook vrij weinig bij voorstellen, moet daar ergens in het centrum geweest zijn denk ik, op de halte waar nu nog lijn 91 stopt en tot december 2003 ook de 21. Weet jij waar het Wilhelminaplein in Gennep ligt? Is dat wat tegenwoordig het busstation is? Want Wilhelminaplein was het centrale knooppunt in Gennep in die tijd zover ik kan opmaken. Wat verdwenen gebouwen en dergelijke aangaat, bij de halte "Beek, Sportpark" van lijn 2 (21) kan ik me ook maar weinig voorstellen. Het is grappig om te zien dat die lijn vroeger vanaf Beek en Donk via Aarle-Rixtel naar Lieshout reed. Die variant heb ik nooit gekend maar wel zien staan op een "lijnnetkaart" welke in een boekje over de HHVO (stoomtramvoorloper van lijn 25) gedrukt stond (en achterin de situatie ten tijde van BBA beschreef).--Fogeltje 20 nov 2010 17:41 (CET)
Wilhelminaplein in Gennep bestaat nog steeds, is één bushalte verder richting Nijmegen voor lijn 83 dan het huidige busstation (geen idee wat de situatie toen was, het station was schijnbaar al vernield geweest in de oorlog). Het is nu een parkeerplaatsje, maar had een stripbusstation geweest kunnen zijn. Wat busstation Volkel betreft: Voor de kerk in Volkel op de hoek Rudigerstraat/Anthoniusstraat/Kloosterstraat, waar ook een Jumbo tegenwoordig is, heb je een groot plein, groot genoeg om ooit een busstation te hebben kunnen herbergen. Ook lijkt het me het meest logisch ook, gezien de 'Rondweg Volkel' en 'Leeuwstraat' waarschijnlijk toen nog niet bestonden, en dat dus het kruispunt van de belangrijke wegen was. Best interessant allemaal! Beek, Sportpark zou misschien daar kunnen zijn daar waar bijvoorbeeld die tennishal zit aan de (huidige) Dokter Timmerslaan, maar zeker weten doe ik niet... --Ederveen 20 nov 2010 20:24 (CET)
Ik ben verder niet bekend in Volkel, ik ging pas in september 2003 elke dag op en neer naar Nijmegen (daarvoor alleen sporadisch op bezoek) en in december was het al afgelopen met de 21. Maar ik kan me voorstellen dat die grote wegen er toen nog niet waren. En met Gennep zou je ook best gelijk kunnen hebben, veel centrale punten zijn immers verplaatst. De centrale halte in Uden was vroeger de Markt en die lag volgens mij ook niet waar nu het busstation ligt (ik kan me herinneren daar ooit met de bus gekomen te zijn, maar toen was ik nog heel klein, dus daar heb ik alleen maar een vluchtige herinnering aan). Wat Beek betreft, daar zat ik ook aan te denken, ik weet niet hoelang de tennisaccomodaties en de huidige sporthal daar al staan. Het zou goed de huidige halte "Orchideestraat" of in de buurt daarvan kunnen zijn. De route via Aarle-Rixtel zou dan via de Laarbrug geweest kunnen zijn, maar de situatie daar lijkt me te krap (in ieder geval zeker nu en die brug ligt daar volgens mij sindsdat in de oorlog de originele brug vernield is). Ik zal mijn vader eens vragen of hij weet waar in die tijd de sportvelden lagen. Verder kan ik de term "Heuvel" niet zo makkelijk plaatsen in Aarle-Rixtel, de ongevere ligging daarvan zou ook handig zijn om in te schatten hoe de bus reed. Ik denk dat hij in ieder geval via de Aarle-Rixtelse Lieshoutseweg richting Lieshout reed, want die lag er al geloof ik. Jammer dat ze toen nog geen lijnnetkaarten hadden zoals wij ze nu hadden (in 2010 had Beek en Donk zelfs een apart ingezoomd stukje, dat vond ik dan weer teveel van het goede).--Fogeltje 20 nov 2010 22:45 (CET)
Ik heb een tijdje terug ook de dienstregeling 1961 toegevoegd. Aan hand daarvan kon ik bij 1962 enkele wijzigingen in de dienstregeling documenteren. Ik heb recentelijk de dienstregeling van 1968 besteld, hopelijk krijg ik die volgende week binnen.--Fogeltje 26 dec 2010 16:29 (CET)
Ik heb inmiddels het boekje van 1968 binnen. De lijnnetkaart is iets gedetailleerder (ik zal deze later wel een keer inscannen als je daar interesse in hebt) maar wat me vooral opviel, achterin stonden haltelijsten! Dat maakt het geheel natuurlijk opeens wel erg interessant. Het zal daardoor wel wat langer duren voordat ik dit boekje verwerkt hebt.--Fogeltje 29 dec 2010 12:31 (CET)
Interessant! Laat maar weten als het klaar is! --Ederveen 29 dec 2010 12:53 (CET)
Is prima, ik zal je laten weten zodra ik alle lijnen gedaan heb. Ik heb op Zuidooster dienstregeling 1968/1969 al het lijnnet met de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 1962/1963 opgenomen. Ik heb ook de lijnnetkaart gescand voor je: http://members.chello.nl/~h.vogels1/images/zo19681969.jpg. Ik verwijder deze en de andere lijnnet kaart over een tijdje van mijn webruimte, want deze is vrijwel vol. Dus als je ze wilt bewaren, moet je ze even downloaden.--Fogeltje 29 dec 2010 20:53 (CET)
Ik ben inmiddels klaar. Als je een kijkje wilt nemen, op Zuidooster dienstregeling 1968/1969 staat het lijnoverzicht. De artikelen hebben nu allemaal volledige routestrips.--Fogeltje 5 jan 2011 14:21 (CET)
Ik zal het eens gaan bestuderen, lijn 8 was bijvoorbeeld al best interessant! Ook het uitzoeken waar haltes ongeveer hadden moeten liggen enzo! In '68 lag de rondweg en zelfs de kennedylaan er al, maar de dorgelolaan/eisenhowerlaan nog niet bijvoorveeld. --Ederveen 5 jan 2011 20:41 (CET)
Ik had op de overzichtspagina trouwens een foutje in de route van lijn 8 staan. Daar had ik neergezet "Best/CR Kazerne" maar Best had Acht moeten zijn. Het artikel met routestrip klopt wel. Tot het kruispunt in Acht reed deze gezamenlijk met lijn 9 en 10 naar 's-Hertogenbosch en Tilburg. Ik vind de haltenamen van alle lijnen in het algemeen overigens heel interessant om te zien. Er komen redelijk wat "Kruispunten" voor (zoals de halte in Gerwen bijvoorbeeld nog steeds het), schijnbaar was dat zo een beetje het centrale punt in dorpen waar wegen elkaar kruisten. Ook zie ik veel straatnamen met cijfers, ik vermoed dat het daarbij om huisnummers gaat waar de halte bij ligt. Dat zie je tegenwoordig ook bijna niet. En natuurlijk veel Cafés. Dat is tegenwoordig ook niet meer zo gebruikelijk. Het is grappig dat "Café Vink" in Well reeds in 1961 al als halte bestond en tegenwoordig nog steeds. Dat moet wel een goed café zijn :) Ben jij overigens bekend in Gemert? Ik vraag me af wat "De Keyzer" is of was. Dat zegt me namelijk niets. Of is dat die tent op het Ridderplein? In dat geval vind ik het vreemd dat lijn 2 vanaf Handel eerst naar het Ridderplein en daarna naar het Gerardusplein en Heuvel reed, maar het kan ook zijn dat hij toen nog door die straat reed wat ik nu altijd de "winkelstraat" noem, dat zou wel eens de Molenweg kunnen heten (wat ook een halte had), die naam klinkt me vaag bekend in de oren.--Fogeltje 5 jan 2011 23:30 (CET)
Die nummers achter straatnamen staan inderdaad voor de huisnummers, af en toe kom je dat nog steeds wel tegen, maar net als de café's, kruispunten, en namen van gebouwen kom je dat veel minder tegen dan vroeger. 'Kruispunt Acht' heet nog niet zo gek lang 'Rijnstraat' (de 'vorige' halte Rijnstraat bevond zich aan de Rijnstraat zelf net voor de stoplichten, voor lijn 8, die weer niet bij 'Kruispunt Acht' stopte, daar stopten alleen 142 en later 144. Ook is duidelijk te zien dat bushaltes in die tijd nog dichter bij elkaar lagen. Overigens, nog steeds diezelfde lijn 8: Anthoniuskerk bestaat niet meer, tot halverwege de jaren '70 liep de Boschdijk over in de Boschdijktunnel (en tot eind jaren '50 de 'Woenselse overweg'), en lag er een 'knik' in het zuidelijkste gedeelte van de Boschdijk. In die knik lag ook die kerk, die in het begin jaren '70, net als dat hele gebied daar werd gesloopt ten behoeve van de huidige hoogbouw, de Fellenoord, de 'rechtgetrokken' Boschdijk, etc... De Pauluskerk is ook gesloopt, lag ter hoogte van de kruising Boschdijk-Frankrijkstraat. Staat nu zo'n flatgebouw (het kerkhof ligt er overigens nog wel). Rijkskr.(ankzinnigen) Gesticht is tegenwoordig de Grote Beek, Waterkantstraat lag toen (waarschijnlijk) ter hoogte van de huidige halte Marathonloop (Anthony Fokkerweg bestond ook nog niet). Hof van Brabant bestaat nog steeds: aan de (ventweg van de) Boschdijk t.h.v. de Gebroeders Ganslaan. Halte 'Acht Kerk' was denk ik gewoon ter hoogte van de huidige halte 'Waalstraat', 'Philips Expeditie' aan de Mispelhoefstraat ter hoogte van de Achtseweg Noord. Café Mispelhoef bestaat ook nog steeds, aan de Oirschotsedijk ter hoogte van de Mispelhoefstraat, Kazerne Beatrix is het huidige Beatrixoord (momenteel als AZC in gebruik), had ook een halte tot 14-12-2008. Rest van de haltes spreken voor zich. Ook heb ik opgezocht voor lijn 2/22: Halte Tongelre, Amicitia. Dit was een concertcentrum wat zich op de hoek van de Tongelresestraat en de huidige Insulindelaan bevond! Halte 'Overweg' is weer wat vaag, aangezien die er twee zijn aan de Tongelresestraat. Wolfshoek ook geen idee.
Ik ben helaas niet zo bekend in Gemert, maar gezien die Keizer echt een begrip is en naar het eruitziet al enige tijd zich aan het huidige Ridderplein bevindt is dat het meest waarschijnlijke. Ik denk dat de route door Gemert (richting Handel) dan ook zo was: Beeksedijk - Broekstraat - Heuvel - Dr. Kuijperstraat - Stereind - Churchillaan - Berglarenstraat - Het Frans Brugske - Gerardusplein - Pater v/d Elsenstraat - Kapelaanstraat - Ridderplein - Kerkstraat - Molenstraat - Sint Annastraat - Lodderdijk - Handelseweg. Over de Stereind - Churchillaan weet ik niet zeker, kan net zo goed de St. Josephstraat - Bisonstraat zijn geweest. --Ederveen 6 jan 2011 21:26 (CET)
Dat is een mogelijke route (heb er even googlemaps moeten bij halen omdat ik Gemert niet zo bekend ben, straatnamen zeggen me meestal niets, op het stuk wat ik ken moet ik met altijd visueel of aan bushaltes of winkels orienteren :)). --Fogeltje 12 jan 2011 12:16 (CET)

Dienstregeling concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2009

Hoi Ederveen. Zou jij, als je tijd hebt, eens naar de wijzigingen kijken die ik in dat artikel heb gemaakt? Ik heb de wijzigingen per lijn zoveel mogelijk opgenomen maar bij de stadsdienst Eindhoven en de lijnen uit de Kempen mis ik vergelijkingsmateriaal van de vorige dienstregeling, dus daar heb ik niet alles (ik weet bijvoorbeeld niet eens waar lijn 175 heen reed).--Fogeltje 26 dec 2010 16:29 (CET)

2010 en 2011 heb ik nu ook gedaan :) Ik heb voor 2009 en 2010 ook zoveel mogelijk de tussentijdse wijzigingen opgenomen. Zou je deze pagina's allemaal eens kunnen doorlopen als je tijd en zin hebt om te kijken of ik dingen vergeten ben of fouten gemaakt heb?--Fogeltje 26 dec 2010 19:27 (CET)
Hoi Fogeltje, ik zal dit weekend eens kijken, ik heb helaas ook geen dienstregelingen (meer) van 2008 van de BBA. Wat ik wel kan zeggen is dat 175 1x/dag reed en tussen Eindhoven en Maarheeze dezelfde route als 173, en tussen Maarheeze en Weert rechtstreeks via de A2 reed (een beetje zoals buurtbus 457). 176 reed de route van 173 vanuit Eindhoven t/m Budel, en van daar via het vliegveld Budel en vakantiepark Weerterbergen naar Weert. Deze reed wat vaker dan 175. --Ederveen 29 dec 2010 12:53 (CET)

Hermes Oost-Brabant

Ik heb Hermes dienstregeling Oost-Brabant 2000/2001 en Hermes dienstregeling Oost-Brabant 2001/2002 aangepast en de lijnen in tabelvorm gezet. Zou je, als je tijd hebt, even kunnen kijken en de kolom opmerkingen kunnen invullen (dingen zoals "reed niet op zondag", "reed niet in de avonduren en het weekend" etc)? Van enkele lijnen wist ik het, bij buurtbus 152 en 159 heb ik een gok gemaakt.--Fogeltje 12 jan 2011 12:16 (CET)

Sorry voor de wellicht late reactie, ben even wat minder actief op de site, momenteel meer met weer andere hobby's (gamen) bezig. Maar ik heb er even naar gekeken en de tekst naar behoren aangepast! --Ederveen 25 jan 2011 00:14 (CET)

Stadsdienst Helmond

Hoi Ederveen, ik heb inmiddels de stadsdienst Helmond toegevoegd uit de dienstregelingen '85/'86 en '86/'87. Wellicht vind je die interessant. Helaas geen volledige haltelijsten, die hadden de boekjes toen niet. Van andere jaren heb ik ze niet, alleen in die twee boekjes stond de stadsdienst Helmond (en die van Venlo) vermeldt, daarna verdween deze weer uit de streekboekjes. Je kunt ze hier vinden: Gebruiker:Fogeltje#Lijn 50 t/m 59: Stadsdienst Helmond --Fogeltje 24 jan 2011 12:54 (CET)

Dag Fogeltje, in het busboekje van volgens mij '87/'88 van Eindhoven (inclusief streeklijnen; kan ook '88/'89 zijn geweest, weet het niet precies meer, lijn 2 reed in Eindhoven in ieder geval al vanaf De Tempel door naar Blixembosch (West), en lijn 8 reed al naar Gijzenrooi (eigenlijk via Gijzenrooi naar het oude Sint Jozephziekenhuis) stond ook de dienstregeling van Helmond erin, en zelfs de haltelijsten. Helaas heb ik dat boekje niet, maar had het redelijk bestudeerd omdat ze die voor schoolse werkzaamheden hadden in de klas van groep 5 op de basisschool (en het jaar erop hebben weggegooid, grrrrr). Stiphout werd in die busboekjes al bediend door de belbussen lijn 35 (Helmond - Stiphout - Croy - Aarle-Rixtel - Lieshout), en 36 (Helmond - Stiphout - Gerwen - Nuenen, waar hebben we die route meer gezien?). De lijnen van Helmond waren volgens mij gelijk aan die van '86/'87, 51 Brouwhuis - Eeuwsels, 52 Eeuwsels - Mierlo-Hout - 53 Mierlo-Hout - Straakven, en 54 Straakven - Brouwhuis. Ook had het busboekje twee plattegrondjes van de stadsdienst Helmond, 1 met de 'reguliere dienstregeling', en 1 met de 'avond- en zondagsregeling'. --Ederveen 25 jan 2011 00:30 (CET)
De route Helmond - Stiphout - Gerwen - Nuenen heeft inderdaad heel wat geschiedenis. Ik was verrast die ook te vinden in de dienstregelingen van de jaren 60. Wat zonde dat ze de boekjes hebben weggegooid. Helaas heb ik een vergelijkbaar verhaal. Mijn broer had redelijk wat boekjes van de dienstregeling rond Nijmegen bewaard. Deze zijn ooit door een ijverige huisgenoot opgeruimd als "oud papier".
Twee plattegrondjes is overigens geen gek idee geweest, want de vooral de lijnen 52 en 53 konden verwarrend zijn (53 alleen naar Mierlo-Hout, 52 alleen van Mierlo-Hout in de avond, er ontstond dus eigenlijk een ringlijn). Ik heb helaas nog steeds nooit iets over die belbussen kunnen vinden. Maar die stonden volgens mij ook alleen in de boekjes van Eindhoven vermeldt en wij hadden alleen het streekboekje in huis vroeger voor lijn 21 en 25.--Fogeltje 25 jan 2011 00:49 (CET)

Hermes dienstregeling 1997/1998

Ik ben begonnen aan de Hermes dienstregeling '97/'98. Het begin staat voorlopig hier: Hermes dienstregeling 1997/1998. Het probleem is dat Hermes toen al geen boekje meer voor haar hele gebied uitbracht. Mijn boekje omvat alleen Gelderland (met uitzondering van de lijnen die tot Nijmegen behoorden) en Noordoost Brabant. Heb jij misschien het boekje van het SRE uit die tijd? Zo ja, zou je wellicht de lijst kunnen aanvullen als je een keer tijd en zin hebt? Mocht je Limburg ook hebben, mag je die natuurlijk ook toevoegen.--Fogeltje 2 feb 2011 14:01 (CET)

Lijn 633

Kan je mij uitleggen waarom je deze lijn hebt hernoemd? Wat er dus aangepast is aan de 'huidige situatie'? Zeker omdat het eindpunt volgens de informatie van Veolia niet bij het WvO ligt. (NB de regel qua naamgeving is de naam van de begin halte en de naam van de eindhalte en niet een belangrijke locatie in de omgeving) --Huibe (overleg) 2 sep 2014 09:45 (CEST)

Beste Huibe, als je goed had opgelet heb ik de naam slechts terugveranderd naar wat het was. En zoals ik al had aangegeven: het Willem van Oranje College ligt op twee locaties in Waalwijk: 1 is bereikbaar vanaf halte Oprijlaan, de ander bij halte Van Casterenlaan. Die laatste staat niet op Google Maps weergegeven en moest ik via de site van de school achterkomen dat dat het geval is.
En wat die naamgeving betreft: wijknamen en dergelijke ipv eindhaltenamen zijn ook toegestaan, evenals wat vervoerders gebruiken in de lijnfilm. Ik weet niet of het in dit geval bij Veolia zo is, maar ik neem aan dat degene die de pagina in de eerste plaats had hernoemd daar een goede reden voor had.--Ederveen (overleg) 2 sep 2014 10:03 (CEST)
Ik ben zelf degene die de pagina heeft gemaakt. En toendertijd was de naam van de eindhalte WvO. Dat heeft de vervoerder gewijzigd en daarom is de naam conform de regels gewijzigd. Wijknamen zijn idd toegestaan, maar dat is voornamelijk bedoeld voor de stadsdiensten en niet voor de streekdiensten. --Huibe (overleg) 2 sep 2014 10:39 (CEST)
Dan zal ik het wijzigen naar V. Casterenstraat.--Ederveen (overleg) 2 sep 2014 10:49 (CEST)