Dienstregeling concessie Regio Utrecht 2016

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Daniel (overleg | bijdragen) op 24 feb 2020 om 21:39 (Wijzigingen per 2 juli 2016)
Ga naar: navigatie, zoeken

Op maandag 14 december 2015 wijzigt de dienstregeling in de regio Utrecht. Met ingang van deze dag worden diverse relatief kleine wijzigingen doorgevoerd. Ook wordt dan het eerste gedeelte van het nieuwe busstation Jaarbeurszijde bij station Utrecht Centraal in gebruik genomen.

Wijzigingen per 14 december 2015

Op de lijnen die niet in dit overzicht vermeld worden vinden geen wijzigingen plaats.

Op station Utrecht Centraal vertrekt lijn 1 voortaan vanaf de Jaarbeurszijde i.p.v. de Centrumzijde. Alle ritten zijn hier gekoppeld aan lijn 21 naar Hoograven.

Op station Utrecht Centraal vertrekt lijn 5 voortaan vanaf de Jaarbeurszijde i.p.v. de Centrumzijde. Alle ritten zijn hier gekoppeld aan lijn 7 naar Kanaleneiland.

Op CS Jaarbeurszijde zijn voortaan alle ritten van lijn 7 gekoppeld aan lijn 5 naar het centrum en Voordorp.

Halte "Vredenburg Leidsche Rijn" heet voortaan "P+R Muziektheater". In de ochtendspits zijn er meer ritten gekoppeld aan lijn 19 waardoor het trajectdeel tussen station Leidsche Rijn en de Soestwetering onder dat lijnnummer gereden wordt.

Halte "AZU" heet voortaan "UMC Utrecht".

De route van lijn 14 wordt aan beide uiteinden aangepast. In plaats van het rondje in Kanaleneiland wordt voortaan vanaf de Struykenlaan naar Transwijk Zuid (halte Anne Frankplein) gereden. Vanuit Lombok wordt de lijn doorgetrokken naar het Vredenburg. De frequentie wordt verlaagd naar 1x/uur.

De route van lijn 19 wordt verlegd naar de nieuwe busbaan Mineurslaan. Hierdoor wordt de reistijd naar het centraal station verkort. Halte "Vredenburg Leidsche Rijn" heet voortaan "P+R Muziektheater".

Alle ritten rijden vanaf het centraal station voortaan door als lijn 1 naar het centrum en Overvecht Zuid.

Deze lijn wordt opgeheven. Tussen CS Jaarbeurszijde en het centrum kan voortaan gereisd worden met de lijnen 1, 5 en 55.

In de vroege zaterdagochtend is de verdeling van de ritten aangepast waardoor ook voor 8.00 uur al een kwartiersdienst gereden wordt.

Op de vroege zaterdagochtend wordt de frequentie verhoogd naar 3x/uur.

Lijn 27 gaat via de Leidseveertunnel i.p.v. de Daalsetunnel rijden, hierdoor vervalt de halte Vredenburgviaduct voor deze lijn. Halte "Vredenburg Leidsche Rijn" heet voortaan "P+R Muziektheater".

Lijn 28 gaat via de Leidseveertunnel i.p.v. de Daalsetunnel rijden, hierdoor vervalt de halte Vredenburgviaduct voor deze lijn. Halte "Vredenburg Leidsche Rijn" heet voortaan "P+R Muziektheater" en halte "AZU" heet voortaan "UMC Utrecht".

Halte "Vredenburg Leidsche Rijn" heet voortaan "P+R Muziektheater" en halte "AZU" heet voortaan "UMC Utrecht".

De frequentie van lijn 31 wordt verhoogd naar 4x/uur en de ochtendspitsperiode verlengd naar ca. 10.30 uur. Daarnaast wordt de route doorgetrokken naar het WKZ en heet halte "AZU" voortaan "UMC Utrecht".

Halte "Utrecht, AZU" heet voortaan "Utrecht, UMC Utrecht".

De route van lijnen 37 en 38 wordt verlegd naar de nieuwe busbaan Mineurslaan. Hierdoor wordt de reistijd naar het centraal station verkort.

De route van lijn 39 wordt verlegd naar de nieuwe busbaan Mineurslaan. Hierdoor wordt de reistijd naar het centraal station verkort. Halte "Vredenburg Leidsche Rijn" heet voortaan "P+R Muziektheater".

Op zaterdag en zondag vervallen de korte ritten tussen Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard tussen 18.00 en 21.30 uur.

Op station Utrecht Centraal vertrekt lijn 55 voortaan vanaf de Jaarbeurszijde i.p.v. de Centrumzijde.

Lijn 65 rijdt voortaan al vanaf 7.20 uur 8x/uur.

In de richting Nieuwegein rijdt lijn 66 voortaan een half uur langer door en rijdt de laatste rit rond 19.00 uur.

Halte "Utrecht, AZU" heet voortaan "Utrecht, UMC Utrecht" en halte "Doorn, Sandenburg" heet voortaan "Doorn, Kaap Doorn".

Halte "Utrecht, AZU" heet voortaan "Utrecht, UMC Utrecht".

Vanwege de aanleg van een tunnel onder het spoor bij de Leijenseweg kan lijn 77 het gedeelte van Bilthoven ten noorden van het spoor niet bedienen. Hierdoor vervallen de haltes Walnootlaan, Jan Provostlaan en Rubenslaan en wordt halte Leijenseweg toegevoegd. Reizigers naar de vervallen haltes kunnen bij station Bilthoven overstappen op lijn 78.

Vanwege de aanleg van een tunnel onder het spoor bij de Leijenseweg kan lijn 77 het gedeelte van Bilthoven ten noorden van het spoor niet bedienen. Lijn 78 dient als vervangende ontsluiting van dit gebied en wordt daarom fors uitgebreid: van maandag t/m vrijdag start deze lijn een uur eerder en op zaterdag wordt twee uur eerder gestart met rijden. Verder gaat lijn 78 ook op zondag en op alle avonden rijden. In De Leijen wordt de route licht aangepast: op de Leijenseweg wordt voortaan ook bij de verplaatste halte Walnootlaan gestopt en vanuit De Leijen naar station Bilthoven wordt voortaan via de Rembrandtlaan gereden.

Ter versterking van lijn 127 gaat op woensdag, zaterdag en zondag lijn 111 rijden tussen station Vleuten en Kasteel De Haar. In de kerst-, voorjaars-, mei- en zomervakantie rijdt deze lijn dagelijks.

De extra ritten van lijn 127 op zaterdag en zondag vervallen. Het alternatief is de nieuwe lijn 111.

Halte "AZU" heet voortaan "UMC Utrecht".

Halte "AZU" heet voortaan "UMC Utrecht".

Halte "Utrecht, AZU" heet voortaan "Utrecht, UMC Utrecht".

De frequentie in de spits wordt verhoogd naar 4x/uur. Daarnaast wordt in de ochtend langer doorgereden en in de middag eerder begonnen met rijden. Halte "Utrecht, AZU" heet voortaan "Utrecht, UMC Utrecht".

Halte "Utrecht, AZU" heet voortaan "Utrecht, UMC Utrecht".

De frequentie wordt verhoogd naar 3x/nacht maar de ritten richting Utrecht en halte "Bunnik, Brothers" vervalt.

Lijn 447 rijdt voortaan alleen nog maar in de richting Houten.

Lijn 452 rijdt voortaan in Utrecht via De Uithof en in Zeist via het centrum. Na Soesterberg wordt doorgereden via Soestduinen naar Soest, het gedeelte naar Amersfoort komt te vervallen. De frequentie wordt verhoogd naar 3x/nacht, maar in de richting Utrecht worden geen ritten meer geboden. De bediening van de meeste haltes in De Bilt van deze lijn wordt overgenomen door lijn 477.

Lijn 474 rijdt uitsluitend nog in de richting Vianen. In Nieuwegein is de halte Wiersdijk toegevoegd.

Lijn 477 rijdt voortaan niet meer via De Uithof maar via De Bilt en wordt na Bilthoven doorgetrokken via Maartensdijk naar Hilversum. De frequentie wordt verhoogd naar 3x/nacht, maar in de richting Utrecht worden geen ritten meer geboden. De bediening van de meeste haltes in De Uithof van deze lijn wordt overgenomen door lijn 452.

De ritten van deze lijn richting Utrecht zijn vervallen.

Wijzigingen per 2 juli 2016

Op 2 juli 2016 vindt een zeer grote aanpassing van de dienstregeling plaats. Vele lijnen krijgen nieuwe routes, frequenties of andere lijnnummers. Ook werden diverse nieuwe verbindingen geïntroduceerd. Hieronder volgt een overzicht van alle wijzigingen.

De lijnen 1 en 21 worden samengevoegd waarbij tussen Hoograven en station Overvecht de routes niet veranderen. Na station Overvecht wordt voortaan naar de Zamenhofdreef gereden en vervolgens via de oude route van lijn 6 naar Overvecht Noord.

Voortaan wordt bij Utrecht Centraal van het busstation Jaarbeursplein vertrokken. Na halte Tolsteegbrug wordt via de Bleekstraat en de Dichtersbaan terug naar Utrecht Centraal gereden waardoor de haltes Hoogh Boulandt en Nicolaas Beetsstraat vervallen. In de spits buiten de vakanties gaat de frequentie omlaag naar 4x/uur.

Deze lijn wordt omgevormd tot een grote ringlijn in twee richtingen door Overvecht en Zuilen. Van Utrecht Centraal tot het Prins Bernhardplein blijft de route gelijk, daarna wordt via de Franciscusdreef naar Overvecht Noord gereden en vervolgens via de route van lijn 9 terug naar Utrecht Centraal. Tussen Zuilen en Overvecht werd hierbij een stukje van lijn 16 overgenomen. Naar Zuilen Noord rijdt voortaan lijn 4

Deze nieuwe lijn ontstaat door de samenvoeging van lijn 16 en 26. In Leidsche Rijn wordt de route daarbij ingekort tot station Terwijde, terwijl vanuit de Schaakwijk niet meer naar de Vechtsebanen wordt gereden maar via de oude route van lijn 3 naar Zuilen-Noord.

Deze nieuwe lijn ontstaat door de samenvoeging van lijn 25, 34 en 36. In Zuilen wordt hierbij voortaan altijd de rechtstreekse route van lijn 36 gereden en in Oog in Al wordt de frequentie op zondag verlaagd naar 2x/uur.

Na de Zamenhofdreef wordt de route van deze lijn omgelegd via de oude route van lijn 1 door Overvecht Zuid naar station Overvecht. De korte ritten tot het Nijenoord komen te vervallen en in de zomervakantie wordt 's zondags nog maar 2x/uur gereden.

De reeds bestaande koppeling van lijn 5 en 7 blijft bestaan, maar voortaan wordt de gehele route onder het lijnnummer 7 gereden.

De route van deze lijn wordt gewijzigd: voortaan gaat deze vanaf de Vondellaan via de Dichtersbaan en CS Jaarbeurszijde naar het Vredenburg rijden. Halte Bleekstraat komt hierbij te vervallen. Ook wordt de frequentie in de spitsuren buiten de vakanties verlaagd naar 6x/uur en wordt halte Vondellaan hernoemd naar halte Station Vaartsche Rijn.

Dit is een nieuwe daglijn die deels de route van lijn 24 overneemt die wordt beperkt tot spitslijn. De route is grotendeels gelijk, maar in tegenstelling tot lijn 24 rijdt lijn 9 niet via Oudenrijn. Vanaf busstation De Meern Oost wordt via de route van lijn 28 verder gereden door De Meern naar de voormalige route van lijn 26 in Vleuterweide. Vanuit Vleuterweide wordt voortaan naar station Vleuten gereden. Op het lijngedeelte tussen Utrecht Centraal en De Meern Oost wordt de bedieningsperiode uitgebreid met de avonduren en het weekeinde.

De laatste rit naar Lunetten wordt voortaan door een 8-persoonsbus gereden. Ook komt het eindpunt in Leidsche Rijn bij een nieuwe halte Rijpwetering te liggen.

Deze lijn is de opvolger van lijn 30 op het trajectgedeelte tussen Leidsche Rijn en station Overvecht. In Leidsche Rijn is de nieuwe eindhalte Rijpwetering. Enkele late ritten worden voortaan door een 8-persoonsbus gereden.

De frequentie in de daluren tijdens de vakantie wordt verlaagd naar 4x/uur. In de vroege spits buiten de vakantie wordt voortaan 6x/uur gereden. Op momenten dat de flexibele dienstregeling wordt toegepast wordt ca. elke 3-5 minuten gereden. Deze flexibele dienstregeling wordt voortaan tussen 8.00 en 18.00 uur gereden. Ook wordt het eindpunt bij Utrecht Centraal verplaatst naar de Jaarbeurszijde en wordt de lijn wegens werkzaamheden voor de Uithoflijn op De Uithof vanaf het UMC doorgetrokken naar het WKZ. Halte Bleekstraat komt te vervallen.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn rijdt alleen nog doordeweeks en het trajectdeel tussen Tolsteeg en Lunetten vervalt.

Deze nieuwe spitslijn vervangt lijn 27 en neemt het gedeelte tussen Utrecht Centraal en Rijnsweerd Zuid van de korte ritten van lijn 28 over. Deze spitslijn rijdt alleen buiten de zomervakantie elke 10 minuten. Bij station Utrecht Centraal stopt deze lijn op het busstation Jaarbeursplein.

Deze lijn rijdt in de zomervakantie niet meer tijdens de daluren en op zaterdag.

Deze lijn wordt beperkt tot een spitslijn. In de daluren wordt een groot deel van de route, met uitzondering van de lus door Oudenrijn, voortaan ook bediend door lijn 9.

Deze nieuwe lijn vervangt spitslijn 228 waarvan de route wordt doorgetrokken naar Zuilen. In tegenstelling tot lijn 228 ging deze lijn nog slechts tot het WKZ rijden en wordt van maandag t/m vrijdag overdag buiten de zomervakantie 4x/uur gereden.

Deze lijn wordt weer de gehele dag de basislijn tussen Vleuten - Utrecht Centraal en P+R De Uithof, waarmee de eerder afgesplitste lijn 128 volledig deze lijn opgaat. Op Utrecht Centraal wordt de halte verplaatst van CS Centrumzijde naar het Jaarbeursplein. De korte ritten tot Rijnsweerd Zuid worden vanaf dezelfde datum overgenomen door de nieuwe spitslijn 18, lijn 28 gaat voortaan 8x/uur doorrijden naar P+R De Uithof.

Deze nieuwe tangentiële lijn gaat van maandag t/m vrijdag overdag 2x/uur De Meern via Papendorp en Kanaleneiland verbinding met station Vaartsche Rijn en rijdt vervolgens via de Sterrenwijk naar De Uithof. In de zomervakantie wordt niet gereden.

Deze lijn wordt ingekort tot het trajectdeel van station Overvecht naar De Uithof en gaat voortaan altijd met gelede bussen rijden. De verbinding met de wijk Overvecht blijft behouden door een koppeling aan Lijn 6. Het trajectdeel naar Leidsche Rijn wordt overgenomen door de nieuwe lijn 11.

Deze lijn ontstond door samenvoeging van lijn 31 met het gedeelte Bilthoven - De Uithof van lijn 72 en 265. In de daluren rijdt deze lijn alleen tussen Bilthoven en Rijnsweerd.

Zowel op station Bilthoven als station Lunetten wordt maximaal 10 minuten gewacht op een vertraagde trein. De ritten die in Bilthoven aansluiten op de trein uit Amersfoort worden 's ochtends versterkt tot halte Botanische Tuinen.

Aan de route van deze lijn wordt een klein lusje door Overvecht Zuid toegevoegd om de studentenwoningen aldaar te bedienen. De frequentie wordt verhoogd van 3 ritten naar een volledige halfuursdienst in de spitsrichting.

Voortaan rijdt deze lijn in de zomervakantie tussen 9.00 en 19.00 uur met een grote bus. In deze periode wordt ook op zondag gereden.

In de zomervakantie wordt de frequentie in de daluren en op zaterdag verlaagd naar 2x/uur.

In de zomervakantie wordt voortaan in de spitsrichting ('s ochtends naar Maarssen, 's middags naar Utrecht) 4x/uur gereden. De frequentie in de daluren wordt verlaagd naar 2x/uur.

Deze lijn is ongewijzigd.

In de ochtendspits wordt de frequentie naar Utrecht verlaagd naar 5x/uur en in de avondspits naar Wijk bij Duurstede naar 4x/uur. Deze frequentie werd verdubbeld door middel van de nieuwe spitslijn 241 via de A12. Tijdens de zomervakantie gaat de frequentie in de daluren en de avond omlaag naar 2x/uur. De route in Utrecht wordt verlegd via de Dichtersbaan en station Vaartsche Rijn waardoor halte Bleekstraat vervalt. Bij Utrecht Centraal wordt voortaan aan de Jaarbeurszijde gestopt.

In de zomervakantie wordt de frequentie op maandag t/m vrijdag na de ochtendspits en op zaterdag verlaagd naar 1x/uur. Zaterdags in de zomervakantie wordt voortaan een 8-persoonsbus ingezet.

Deze lijn rijdt voortaan niet meer 's avonds, dan rijdt voortaan avondlijn 149. 't Goy wordt daardoor 's avonds niet meer bediend.

Het eindpunt van deze lijn verhuist naar de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal waarvandaan via de Dichtersbaan naar station Vaartsche Rijn gereden wordt. Halte Bleekstraat komt hierdoor te vervallen. In Houten vervalt de afwijkende route in de avond en op zondag. Verder wordt nog slechts tot 21.30 uur gereden en vervalt 's avonds in het weekend het trajectdeel tussen Hoograven en Houten.

De halte Orteliuslaan heet voortaan Papendorp Zuid. Ook wordt voortaan 's avonds na 20.00 uur en op zaterdag een uurdienst tussen Houten en Nieuwegein gereden, deze ritten worden gereden met een 8-persoonsbus.

In de spits wordt voortaan altijd 2x/uur gereden, ook wordt een uurdienst op zondagen ingevoerd. Van maandag- t/m zaterdagavond verzorgt de nieuwe avondlijn 149 de avondritten naar Houten Zuid.

De halte van deze lijn op Utrecht Centraal verhuist naar de Jaarbeurszijde.

De halte van deze lijn op Utrecht Centraal verhuist naar de Jaarbeurszijde. Ook rijden in de ochtendspits buiten de vakanties voortaan twee ritten met 2 bussen van Zeist naar Amersfoort.

De halte van deze lijn op Utrecht Centraal verhuist naar de Jaarbeurszijde.

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

In de middagspits buiten de zomervakantie rijdt voortaan nog maar de helft van de ritten door naar de Lorentzweg. In de ochtendspits rijden alle ritten naar Utrecht vanaf de halte Van Duvenvoordestraat.

In de brede ochtendspits gaat de frequentie omhoog naar 12x/uur van Utrecht Centraal naar Nieuwegein Plettenburg-Noord. In de brede middagspits wordt in omgekeerde richting 10x/uur gereden. De frequentie naar Het Klooster en Vianen bleef ongewijzigd altijd 2x/uur.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn is ongewijzigd. De versterkingsritten in de spits worden voortaan door snelbus 371 gereden.

Deze lijn ontstaat door de samenvoeging van het gedeelte Nieuwegein - De Uithof van lijn 72 met lijn 252. In de spits buiten de vakanties gaat de frequentie tussen Nieuwegein en De Uithof naar 4x/uur in beide richtingen, maar in de zomervakantie wordt niet meer in de daluren gereden.

In Utrecht wordt voortaan vanaf het Anne Frankplein via de Van Zijstweg naar CS Jaarbeurszijde gereden en daarna via de Leidseveertunnel naar de Neude. Hierdoor vervallen de haltes Balijelaan en Bleekstraat. In de ochtendspits worden twee ritten van Vianen/Nieuwegein naar Utrecht Centraal toegevoegd.

In de spits wordt deze lijn voortaan met twee 8-persoonsbusjes gereden i.p.v. een grote bus.

In Utrecht wordt voortaan vanaf het Anne Frankplein via de Van Zijstweg naar CS Jaarbeurszijde gereden en daarna via de Leidseveertunnel naar de Neude. Hierdoor vervallen de haltes Balijelaan en Bleekstraat. In de ochtendspits wordt een spitsrit van Nieuwegein Stadscentrum naar Utrecht Centraal toegevoegd. De spitsrit naar de Sartreweg rijdt daarnaast voortaan al vanaf Nieuwegein.

Op zaterdag wordt voortaan een 8-persoonsbusje ingezet.

Deze lijn vervangt lijn 29 en gaat voortaan in Papendorp volledig via de busbaan rijden. Hierdoor vervallen de tijdelijke haltes bij Papendorp Zuid en P+R Papendorp en komt het eindpunt bij de halte Orteliuslaan, die wordt hernoemd in Papendorp Zuid, te liggen. In de zomervakantie wordt niet meer gereden.

Deze lijn is ongewijzigd.

Deze lijn rijdt in de spits voortaan nog maar 1x/uur het volledige traject en 1x/uur in de spitsrichting tussen Utrecht Overvecht en Westbroek. Op de drukste spitsritten werden twee 8-persoonsbusjes ingezet.

Deze lijn wordt opgeheven.

Deze lijn nam tussen station Vleuten en het Vrijthof de route van de opgeheven lijn 125 over.

Deze lijn wordt vanaf station Vleuten doorgetrokken naar station Utrecht Leidsche Rijn. In de ochtendspits wordt één extra rit van Kockengen tot station Vleuten toegevoegd die met een grote bus wordt gereden.

Deze nieuwe avondlijn nam op maandag- t/m zaterdagavond de bediening van Houten Zuid en Schalkwijk over van de lijnen 45 en 49.

Deze nieuwe spitslijn gaat in de ochtendspits rijden ter versterking van lijn 8 tussen Utrecht Centraal en het ROC aan de Vondellaan en rijdt 12x/uur tussen 7.45 en 9.10 uur. De vertrektijden zijn zodanig afgestemd op lijn 8 dat gezamenlijk elke 3 minuten wordt gereden.

Deze nieuwe sneldienst via Kanaleneiland en de A12 gaat in de brede spits rijden ter versterking van lijn 41. Gezamenlijk rijden deze twee lijnen dan 8-10x/uur in de spitsrichting.

Deze lijn is ongewijzigd.

De halte Vondellaan wordt hernoemd naar Station Vaartsche Rijn. Vanaf deze halte wordt voortaan via de Dichtersbaan naar de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal gereden.

De halte van deze lijn bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde.

Deze lijnen zijn ongewijzigd.

De route van deze lijn in IJsselstein wordt omgedraaid. Voortaan wordt vanaf de Europalaan een rondje door IJsselstein naar halte Binnenstad gereden, daarna rijdt de lijn rechtstreeks naar Rijnsweerd en De Uithof. In de ochtendspits gingen twee ritten met twee bussen rijden.

In het drukste uur wordt de frequentie van deze lijn verdubbeld. Ook wordt in de ochtend één versterkingsrit richting Utrecht en in de middagspits één versterkingsrit richting Vianen toegevoegd. In de zomervakantie wordt voortaan niet meer in de daluren gereden.

Deze nieuwe spitslijn rijdt in de ochtendspits non-stop van station Driebergen-Zeist via De Uithof naar Rijnsweerd Noord en in de middagspits andersom. Op station Driebergen-Zeist wordt maximaal 10 minuten op vertraagde treinen gewacht.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde. Ook wordt voortaan op alle haltes tussen Utrecht en Bunnik gestopt en verviel halte Neude wegens de verkeersveiligheid.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde. Vanaf Utrecht Centraal wordt via de Dichtersbaan naar Station Vaartsche Rijn gereden waardoor halte Bleekstraat vervalt.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde en halte Neude vervalt wegens de verkeersveiligheid.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde en halte Janskerkhof vervalt wegens de verkeersveiligheid. Vanaf Utrecht Centraal wordt voortaan via de Van Zijstweg naar het Anne Frankplein gereden waardoor haltes Bleekstraat en Balijelaan vervallen.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde en halte Neude vervalt wegens de verkeersveiligheid.

De halte bij Utrecht Centraal wordt verplaatst naar de Jaarbeurszijde en halte Janskerkhof vervalt wegens de verkeersveiligheid. Vanaf Utrecht Centraal wordt voortaan via de Van Zijstweg naar het Anne Frankplein gereden waardoor haltes Bleekstraat en Balijelaan vervallen.

Deze nieuwe lijn wordt toegevoegd aan het FC-Utrecht Express-netwerk en rijdt vanaf station Vleuten grotendeels de route van lijn 28 door Vleuten en De Meern om vervolgens rechtstreeks naar stadion Galgenwaard te rijden. Alleen op wedstrijddagen wordt één rit naar het stadion en één rit in de tegengestelde richting gereden.