Dienstregeling concessie Provincie Utrecht 2014

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Daniel (overleg | bijdragen) op 10 nov 2017 om 21:59
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 15 december 2013 gaat voor de concessie Provincie Utrecht de nieuwe dienstregeling in. Hieronder een overzicht van de wijzigingen, niet opgenomen lijnen zijn ongewijzigd.

Wijzigingen per 15 december 2013

Algemeen

De haltenamen van de busstations in Utrecht wijzigen. Halte "Busstation Oost" heet voortaan "CS Centrumzijde" en halte "Busstation West" heet voortaan "CS Jaarbeurszijde".

Oost-Utrecht

Vanwege de verhuizing van het Meander MC wordt de halte "Zkh. Meander Lichtenberg" hernoemd tot "Vondellaan".

De halte "De Faam" heet voortaan "De Bik"

Deze lijn gaat stoppen bij het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg. Verder wordt aan deze lijn wordt een nieuwe halte "Vrouwenpolder" toegevoegd, gelegen tussen de halte Damespolder en station Vathorst

Aan deze lijn wordt een nieuwe halte "Vrouwenpolder" toegevoegd, gelegen tussen de halte Rotonde Podium en station Vathorst. Ook wordt een nieuwe halte "Heideweg" toegevoegd, gelegen tussen de halte Rotonde IKEA en De Brand.

In Rustenburg worden de halteafstanden geoptimaliseerd: halten Trekvogelweg en Groenesteeg vervallen, bij de Oude Lageweg komt een nieuwe halte "Oude Lageweg West". Ter compensatie van het vervallen van lijn 7 wordt de frequentie van maandag t/m vrijdag in de spits en daluren verhoogd naar 6x/uur, in het begin van de avond en op zaterdag naar 4x/uur. Lijn 6 rijdt voortaan ook op zondag, in een halfuursdienst, en blijft tot ca. 1.00 uur 's nachts rijden.

Deze lijn wordt opgeheven. Ter vervanging wordt de in tegengestelde richting rijdende lijn 6 in frequentie verhoogd.

Vanwege de verhuizing van het Meander MC wordt de halte "Zkh. Meander Elisabeth" hernoemd tot "Heiligenbergerweg". Tussen deze halte en het Euterpeplein wordt een nieuwe halte "Mozartweg" toegevoegd.

Vanwege de verhuizing van het Meander MC wordt de halte "Zkh. Meander Lichtenberg" hernoemd tot "Vondellaan".

Deze lijn wordt opgeheven.

Deze lijn rijdt voortaan uitsluitend de basis-halfuursdienst over het gehele traject, de spitsversterkingen worden, afhankelijk van het deeltraject, overgenomen door lijn 51, 251 of 71 uit de concessie regio Utrecht. In Leersum wordt halte "Gemeentehuis" hernoemd in "Halfeiken" en in Utrecht vervalt de halte "Rijnkade". De eerste rit uit Wageningen rijdt in de zomerdienstregeling pas vanaf Amerongen.

In Amersfoort stopt deze lijn voortaan ook bij halte Bergkerk. Halte "De Beaufortweg" in Doorn wordt hernoemd in "Huis Doorn". Halte "Zkh. Meander Lichtenberg" wordt wegens de verhuizing van het Meander MC hernoemd in "Vondellaan".

Tussen Soestduinen en Soesterberg wordt een nieuwe halte "Heezerspoor" toegevoegd.

Deze lijn gaat stoppen bij het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg.

Vanwege de verhuizing van het Meander MC wordt de halte "Zkh. Meander Elisabeth" hernoemd in "Haydenstraat".

De halte "Gemeentehuis" in Leersum wordt hernoemd in "Halfeiken".

In de ochtendspits wordt de frequentie tussen 7 en 8 uitgebreid tot een volwaardige 10-minutendienst, tussen 9 en 10 wordt de frequentie verhoogd tot een halfuursdienst. In de middag wordt de frequentie ri. Amersfoort verdubbeld tot 2x/uur en gaat tussen 16.30 en 17.00 uur elke 10 minuten gereden worden. De laatste rit naar Amersfoort rijdt voortaan een half uur later.

In de ochtendspits wordt voortaan voor 7 uur elk kwartier i.p.v. elk halfuur gereden. Tussen 7 en 8 wordt 8x/uur i.p.v 6x/uur gereden en tussen 9 en 10 3x/uur i.p.v. 2x/uur. In de avondspits wordt de frequentie tussen 15.30 en 16.00 uur verdubbeld tot een kwartiersdienst en tussen 16 en 17 uur verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

Halte "P+R Leusden Zuid" vervalt.

Deze lijn wordt wegens gebrek aan reizigers opgeheven.

West-Utrecht

De route door Woerden wordt strakgetrokken over de Utrechtsestraatweg, hierdoor vervallen de halten "Hertenkamp" en "Aalberselanen". Op zaterdag wordt voortaan 2x/uur gereden. Verder zijn diverse vertrektijden gewijzigd.

Deze lijn gaat door de nieuwe wijk Waterrijk rijden i.p.v. erlangs. Hierdoor vervalt halte "Minkema College" en wordt voortaan gestopt bij de nieuwe haltes "Veluwemeer", "Monnetlaan" en "Harzstraat". Op zaterdag rijdt lijn 103 niet meer, de ritten worden overgenomen door lijn 102. Verder zijn diverse vertrektijden gewijzigd.

De vertrektijden op zaterdag zijn gewijzigd.

In de middag vertrekt lijn 106 enkele minuten later uit Gouda. Hierdoor ontstaan betere aansluitingen op de Arriva-buslijnen vanaf De Mammoet. Halte "Dorp" in Haastrecht heet voortaan "Centrum".

De spitsritten tussen Utrecht en De Meern Zuid v.v. vervallen, hierdoor begint de kwartiersdienst in de middagspits ri. Utrecht een halfuur later en in de ochtendspits stopt de kwartiersdienst richting Montfoort een uur eerder. Verder wijzigen diverse vertrektijden. Halte "Dorp" in Haastrecht heet voortaan "Centrum".

De halte Rijnkade in Utrecht vervalt voor deze lijn en diverse vertrektijden wijzigen. Hierdoor wordt bij halte Loenen a/d Vecht, Kerklaan voortaan aangesloten op lijn 121.

Bij halte Loenen a/d Vecht, Kerklaan wordt voortaan een overstapmogelijkheid op lijn 120 geboden.

Deze lijn rijdt tussen Teckop en Kamerik voortaan via Kanis.

Nachtbussen

Deze lijn rijdt in Vleuten tussen het station en de Maarssenveenseweg voortaan via De Tol. Haltes Dorpsstraat en Henri Dunantlaan vervallen, nieuw zijn de haltes Bottensteinweg, Alenveltpark, De Reit en Vrijthof.

Schoolbussen

Deze lijn rijdt voortaan slechts één rit per richting i.p.v. twee. Op woensdag blijven wel twee ritten richting Bunschoten rijden. De vroege rit op woensdagmiddag en de rit op vrijdagmiddag rijden voortaan een uur eerder.

Halte "Oudelandseweg" in Woerden vervalt en wordt vervangen door de enkele meters verderop gelegen nieuwe halte "Bethlehemkerk".

Halte "Oudelandseweg" in Woerden vervalt en wordt vervangen door de enkele meters verderop gelegen nieuwe halte "Bethlehemkerk".

De halte "Rhenendael" in Rhenen wordt hernoemd tot "Rhenendael-West".

Halte "De Beaufortweg" in Doorn wordt hernoemd tot "Huis Doorn".